Miluji v Brně: Bistro Hawranek

Není to tak dlouho, co jsem vám tu zveřejnila článek o svých oblíbených bistrech – v Brně. Je ale jedno bistro, které jsem do tohoto článku nezařadila, a to schválně. Chci mu totiž věnovat víc prostoru, protože si to zkrátka zaslouží. Je to nové bistro Hawranek ve Slatině a já sem chodím opravdu moc ráda. Je tu klid, příjemné prostředí a hlavně, vynikající jídlo, nápoje – zkrátka, dobroty, které já dokážu, jako pravý gurmán, patřičně ocenit… :) Proč vám sem také doporučuji zajít? Čtěte dál… ;)

Musím sama uznat, že „bistra v Brně“, to je téma, o kterém by se dalo psát snad pořád. Brno jde totiž v ohledu gastronomie neskutečně vzhůru, tedy, alespoň já to tak vnímám. Je tolik míst „kam zajít“ a která zaručeně nezklamou. Většinou je najdete v centru Brna, ale věřte, i v jiných koutech našeho města jsou skvělá bistra, která stojí za to!

Jedním z nich je určitě také Bistro Hawranek, které jsem poznala před několika měsíci. Toto bistro najdete v prostorách Renocaru ve Slatině, tedy konkrétně, v prostorách nového Muzea BMW – které vám mimochodem také doporučuji navštívit. Přijdou si tu na své všichni milovníci krásných veteránů – a vidět takové „dědečky automobily“, to je také super zážitek. Takže – návštěvu bistra můžete spojit i s návštěvou tohoto muzea (a naopak) – a určitě to ocení také vaše děti. :)

Bistro Hawranek je stylové, designově čisté a útulné místo, kam se můžete zastavit kdykoliv během dne. Najdete tu klid, je to ideální prostředí pro naplánování schůzky, nebo pokud potřebujete sami nerušeně pracovat – rychlá wifi je tu také samozřejmostí.

Protože se jedná v první řadě o bistro, můžete si tu dát kdykoliv během dne výborné jídlo. Zaručeně z těch nejkvalitnějších surovin, připravené přímo zde. Ať už to jsou dobré snídaně, domácí polévky, obložené chleby s vynikajícími pomazánkami, dezerty, nápoje… To vše tu mají skutečně přímo luxusní!

A dokonce – pečou si tu domácí pečivo, chleba, housky – a já rovnou potvrzuji, že tak dobrý domácí chleba jsem dlouho nejedla (potvrzeno i mou rodinou doma :).

Vše si tu můžete také koupit a odvézt domů – mají tu nejrůznější zajímavé potraviny, které v jiných obchodech běžně nenajdete – třeba výběrové německé paštiky, krémy, opět jsem vyzkoušela a vynikající!

Zkrátka, na majitelích bistra je vidět, že svou práci opravdu milují, protože ta poctivost a láska ke všemu, co tu nabízí, je opravdu poznat na první ochutnání. Určitě se sem zastavte, až budete mít cestu kolem, stojí to za to… :)

Bistro Hawranek najdete na Řipské 5c.

ODKAZ: BISTRO HAWRANEK – web

ODKAZ: BISTRO HAWRANEK – facebook