Mámou v Brně: kam do školky?

Milí čtenáři – dnes mám pro Vás další téma z rubriky „Mámou v Brně“, kde pro Vás připravuji články z pohledu, který je mně osobně velmi blízký, tedy z pozice maminky žijící v Brně:) Jak už jistě víte, mám doma dva malé raubíře – kluky – a tak mám i v tomto směru mnohé zkušenosti, o které se s Vámi ráda podělím. Dnes se chci zaměřit na téma „školky“ – protože, jak jsem si již měla sama možnost ověřit, výběr správné školky opravdu JE důležitý.

Sama si vzpomínám na dobu, kdy jsem v Brně žila teprve krátce (přistěhovala jsem se sem „teprve“ před asi osmi lety) – a tenkrát, coby těhotná, jsem zoufale hledala veškeré informace pro nás, maminky – a samozřejmě, potažmo i naše děti – kam na těhotenský kurz, kde rodit, kam s miminkem chodit k lékaři, kam na plavání… A jak šel čas, postavila jsem se před otázku pro sebe tenkrát asi nejsložitější – KAM DO ŠKOLKY.

Samozřejmě, možností, která mnoho rodičů a hlavně i prarodičů okamžitě napadne – přece do státní školky. My to tenkrát s manželem taktéž zvažovali, ale protože jsme oba ve výchově hodně důslední a snažíme se dětem opravdu hodně (a doufám, že i kvalitně) věnovat, začali jsme přemýšlet nad možností školky soukromé, a to i s výukou Angličtiny.

Nakonec jsme se pro soukromou školku rozhodli a já dnes, s ohledem, ničeho nelituji, ba naopak, vidím, že to synovi opravdu hodně prospělo. Naučil se jazyk, získal o spoustě věcí přehled a pak, když se hlásil do školy, věděla jsem, že je perfektně připravený.

Takže – za mě je soukromá školka rozhodně dobrá volba a pokud to lze, doporučuji ji všem rodičům. A kterou si vybrat? Mám pro Vás dnes super tip. Slyšeli jste už o soukromých jeslích a školce SMARTbaby, kterou najdete v Brně Řečkovicích? Já se informovala a za mě rozhodně perfektní a moc hezká školka.

Školka a jesle SMARTbaby je v mnoha ohledech výjimečná. A to jak pro děti, tak i pro nás, rodiče.

Školka je výborně dostupná MHD i autem s možností zaparkování. V budově je také možné si nechat kočárek nebo autosedačku.

Nejen pro pracovně vytížené rodiče do vynikající dlouhá otevírací doba od 7 do 19 hodin. Provoz není omezen ani o státních svátcích a prázdninách.

Rodiče si mohou vybrat individuální způsob docházky – dítě nemusí chodit každý den celý týden, ale např. jen dopoledne, odpoledne, nebo jen některé dny v týdnu, možná je i kombinace různých typů docházky. Zápis a nástup je možný kdykoliv během roku.

Co jsem i já dříve ve školce ocenila ja malý kolektiv dětí, v každé třídě je maximálně 12 dětí, kterým se věnují 2 učitelky s odpovídajícím vzděláním. Jednak má pedagog možnost s dítětem více pracovat a také to znamená nižší nemocnost dětí:) Ve třídě je tak příjemná a domácí atmosféra.

Děti, které do SMARTbaby nastoupí, nemusí být ještě soběstačné, sebeobsluha není nutná. Učitelky vždy individuálně spolupracují s rodiči ohledně potřeb a rozvoje dítěte a rodiče jsou vždy o všem podrobně informováni.

Určitě se Vám budou líbit i samotné prostory školky – jsou velké, zrekonstruované, světlé, s vlastní velkou vybavenou zahradou.
Samozřejmostí je i zdravá strava – jídelníček je připravený speciálně pro nejmenší děti, mají dostatek ovoce během dne, také je zajištěný a hlídaný pitný režim. Není problém zajistit stravu pro děti s dietním omezením (např. strava bez laktózy) nebo vegetariánskou stravu.

V ceně školného jsou jakékoliv další aktivity pořádané SMARTbaby, rodiče tedy již neplatí žádné další úhrady. Školné je možné hradit i přes Benefit Plus a Ticket Junior.

Soukromou školku a jesle SMARTbaby najdete v Brně – Řečkovicích, na adrese Kuřimská 2.

Neváhejte zavolat paní majitelce Markétě Sudové na telefon 606 666 483 – ráda a ochotně Vám zodpoví veškeré dotazy, dohodne si s Vámi na návštěvu přímo ve SMARTbaby a poskytne Vám konzultace k formě docházky a nástupu dítěte.

Jak to v jeslích a školce SMARTbaby vypadá se můžete mrknout do fotogalerie:)

ODKAZ: SMART BABY / web
ODKAZ: SMART BABY / facebook