Letní péče o vlasy – chraňte je před sluníčkem, chlorem i solí!

Nadbytečné působení slunečních paprsků rozhodně prospěšné není, a to nejen naší pokožce! Sluneční záření, ale také mořská sůl, chlor v bazénu, písek, velké teplo…v létě negativně ovlivňuje i kvalitu našich vlasů. Také jste si všimli, že vlasy jsou během letních měsíců mnohem více suché, ztrácí rychleji barvu, vysouší se i krepatí? Tomu všemu se dá ovšem předcházet, zvolte proto na léto vhodnou péči i ochranu vlasů před sluníčkem. V následujícím článku vám doporučím ty produkty, které používám – a jsem s nimi moc spokojená!

Určitě všichni myslíte na adekvátní ochranu pokožky před negativními vlivy slunečního záření. Používáte ochranné krémy s SPF, péči po opalování… Rizika nadbytečného slunění jsou zkrátka obecně známá, ovšem – věděli jste, že sluneční paprsky neprospívají také našim vlasům?

Sluneční záření a velké teplo vlasy vysouší, což může vést k jejich zvýšenému lámání i vypadávání. Vysouší se více i vlasová pokožka, která může svědět, nebo se i reakcí více mastit. Mimo sluníčko pak vlasům vadí i agresivní chlor v bazénech, nebo mořská sůl.

Dočkat se takto poničených, krepatých vlasů bez lesku, barvy…se rozhodně nikdo z nás nechce, proto na léto změňte produkty své obvyklé vlasové péče a vsaďte na přípravky, které vlasy ochrání!

Správná ochrana vlasů před sluncem by měla zahrnovat vhodný šampon, kondicionér, masku, skvělé jsou i ochranné spreje, kterými si vlasy nastříkáte těsně před tím, než je vystavíte slunci, soli, chloru…

Samozřejmě vždy zvažte aktuální kvalitu a stav vašich vlasů – podle toho vybírejte i produkty.

Já o své vlasy pečuji už pár let podle CGM metody, což je specifický způsob péče o kudrnaté a vlnité vlasy. Podle této metody vybírám i tzv. „CGM friendly“  produkty – jedná se o takové, které neobsahují sulfáty, ani silikony.

Během zimních měsíců mám vlasy více mastné, ovšem nyní, v létě se naopak vysouší. Proto během létá vsázím na produkty skvělé značky Moroccanoil z řady Curl.

Mým favoritem je šampon Moroccanoil Curl, který je právě na léto naprosto boží!
Šampon obsahuje arganový a habešský olej, vlasům poskytuje dostatečnou výživu, která je právě během horkých měsíců více než žádoucí.
Vlasy jsou po použití dokonale lesklé, hebké, chráněné proti nežádoucímu krepatění.

Ze stejné řady je pak i Moroccanoil Curl čistící a hydratační kondicionér, vlasy jdou díky němu dobře rozčesávat! Mimochodem, výše zmíněny šampon i tento kondicionér jsou i vysoce hydratační, což je na léto skvělé.

Oba produty je na léto fajn doplnit i stylingovým přípravkem ze stejné řady, já používám Moroccanoil Curl pěnu pro vlnité vlasy. Dokonale definuje vlny, neslepuje, hydratuje… Vřele doporučuji!

Pokud hledáte ovšem tu nejvíc spolehlivou ochranu vlasů před sluníčkem, vyzkoušejte Milk Shake Incredible Milk
Tento zázračný přípravek slibuje dokonce 12 účinků v ohledu ochrany vlasů!

Jedná se o bezoplachovou regenerační péči, která obsahuje i UV filtr – chrání vlasy předs slunečním zářením! Péče usnadňuje rozčesávání, posiluje výdrž stylingu, poskytuje ochranu při tepelné úpravě… Zkrátka, tato vychytávka vám zaručí, že vlasy budou na konci léta v té nejlepší možné kondici!

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notinu.