Kosmetika: otestováno – tipy pro bezchybný make-up a obočí

I když teď trávíme spoustu času doma a bez make upu se asi obvykle obejdeme, řekla jsem si, že pro vás sepíšu pár tipů na produkty, které se mi poslední dobou osvědčily – právě pro hezký, bezchybný vzhled pleti a také pro obočí. Doma jsem uklízela své kosmetické poklady, testovala, kombinovala a právě ty, které vám dnes představím, rozhodně stojí za to. A dají se objednat i online. ;)

Nepotrpím si na žádné velké líčení pro každodenní život. Ovšem, nutností je pro mě hezká, barevně sjednocená pleť, což je opravdu základ. K tomu vám postačí dobře padnoucí maku up, někdy jen BB krém, nebo lehčí, barevně sjednocující krém – v závislosti na typu a stavu vaší pleti.

Další věc, bez které se denně v ohledu líčení neobejdu, je samozřejmě řasenka, balzám na rty (rtěnku moc nepoužívám) a naprostou nutnostní jsou pro mě produkty pro úpravu obočí. V tomto směru jsem, řeknu to s nadsázkou, snad až „mistr“ – vyzkoušela jsem toho opravdu hodně.

Co se právě obočí týká, tak absolutní přeborník na produkty pro úpravu obočí, je značka BENEFIT. Mají tak širokou škálu různých vychytávek, díky kterým si můžete raz dva vykouzlit nádherné, přirozeně vypadající obočí.

Poslední novinkou na úpravu obočí od Benefitu, která se mi opravdu osvědčila, je tužka Brow Styler – jedná se o oboustrannou tužku – na jedné straně je vosková tužka a na druhé pudr na obočí.

Tato tužka je dostupná ve 12 odstínech, což je také super!
Jak to funguje? Voskovou tužkou si obočí vykreslíte do požadovaného tvaru a pudrem pak vyplníte, čímž se vytvoří krásné, plné obočí.

Vzhled obočí je opravdu přirozený, tužkou se dají vykreslit i jednotlivé chloupky. Důležitá je ovšem rozhodně volba toho správného odstínu. ;)

Pokud si se svým obočím chcete skutečně „pohrát“, pak je skvělá tužka Precisely, My Brow Pencil – opět od Benefitu.

Má ultra tenký, přesný hrot, díky kterému můžete dokonale vykreslit jednotlivé chloupky obočí, upravit tvar – a to opravdu velmi precizně.

Navíc, tužka je voděodolná a vydrží opravdu dlouho. Je dostupná v mini balení a v plné velikosti – ta má navíc z druhé strany tužky i praktický kartáček na úpravu obočí.

A jdeme na make – up! Nemám asi jednu jedinou značku, kterou bych mezi make upy preferovala – ale za poslední dobu mě moc mile překvapil make up od značky Sephora – Zdokonalující make-up 10 hodin. V čem je dobrý?

Hlavní výhodu vidím v tom, že tento make up se dá výborně vrstvit – můžete si tak sami korigovat intenzitu krytí. Je lehounký, nemastný, bez olejů, pokud si aplikujete jen jednu vrstvu, tak je opravdu neviditelný.

Pleť výborně barevně sjednocuje, kryje nedostatky – i ty větší, v závislosti na vrstvení. Ideální pro všechny typy pleti. A vydrží v perfektním stavu až 10 hodin.

Pokud hledáte silnější krytí a hlavně, zmatnění pleti, zkuste novinku od Benefitu, Hello Happy Velvet Powder Foundation.

Jedná se o sametově jemný, pudrový make up, který se dá opět vrstvit, ovšem lépe kryje nedokonalosti pleti. Balení obsahuje dva typy aplikátorů – buť štětec, nebo houbičku. Fajn je i zrcátko uvnitř.

Celkově tento typ make upu dodává pleti opravdu hebký pocit a hlavně, zaručuje dokonalé zmatnění po celý den. ;)

Skvělou věcí je pak tento ikonický fixační sprej na make up – All Nighter – od značky Urban Decay. Upřímně, nikdy dřív jsem podobný typ produktu nezkoušela – proto jsem byla moc zvědavá na efekt.

Pokud opravdu toužíte, aby váš make up byl celý den absolutně bez chybičky (a kdo by něco takového také nechtěl, že holky…:) – skvělá věc. Stačí nastříkat na obličej a je to. Sprej make up perfektně zafixuje, ošem nijak ho nezatíží, nezmění jeho texturu a vzhled samotný.

Skvělé je, že sprej absolutně nijak nelepí. Na pokožce jej tedy nevnímáte, ihned se absorbuje. Sprej chraní make up před roztékáním, drží ho na místě, a to až po 16 hodin. Navíc – má vynikající zmatňující efekt, což rozhodně taky oceňuji.

Vše teď můžete omrknout a objednat na eshopu Sephory. ;)