Kosmetika: otestováno – Havlíkova přírodní apotéka a Davines

Kosmetika a kosmetické vychytávky, to je téma, které hlavně nás, holky, bude vždy zajímat! Proto doufám, že Vás opět potěší a inspiruje moje kosmetická recenze – představím Vám produkty od dvou značek, se kterými jsem sama měla vůbec první zkušenost. Nutno ale říct, obě značky si mě naprosto získaly…

Nedávno jsem se díky kamáradce dozvěděla o zajímavém eshopu, jmenuje se Lotos Beauty a najdete zde fakt hodně širokou nabídku kvalitní kosmetiky, od mnoha dobrých značek. V této recenzi bych Vám ráda napsala víc o produktech od značek Havlíkova přírodní apotéka a Davines – labelu, který má fakt boží věci na vlasy…;)

Příznávám se, že ačkoliv jsem obě značky z doslechu znala, zatím jsem s nimi neměla osobní zkušenost. Proto jsem byla hodně zvědavá, jak mi produkty „sednou“. Zajímá Vás víc? Tady jsou moje postřehy a dojmy!

Havlíkova přírodní apotéka
Bylinná osvěžující a hydratační voda

Na kosmetiku značky Havlíkova přírodní apotéka jsem slyšela jen samou chválu. Sama mám ráda přírodní kosmetiku, je mi sympatické, že i tato značka využívá léčivé síly bylinek a ve své filozofii navazuje na znalosti předního českého lékárníka, pana Havlíka.

photo-04-01-17-14-02-29

Tato Bylinná osvěžující a hydratační voda v první řadě dokonale voní. To je to první, čeho si bezprostředně po aplikaci všimnete, doslova pohlazení smyslů:) Vůně vody je příjemná, svěží, čistá a naprosto bylinková, věřím, že si ji zamilujete i Vy:)

photo-04-01-17-14-03-45

Vodu můžete aplikovat kdykoliv během dne na obličej, a to klidně i přes make up. Pokožka vodu okamžitě absorbuje, není mastná, na pokožce nebude nijak patrná.

photo-04-01-17-14-03-49

Cílem tohoto produktu je pleť osvěžit a hydratovat – a to až po dobu 72 hodin. Voda je super na cestování, nebo pokud trávíte hodně času v klimatitzovaných, nebo přetopených místnostech. Super je i na cesty letadlem, kde to Vaší pleti taky moc nepřidá;)

Složky jsou přírodního původu – voda obsahuje účinné látky z rakytníku, medu, kopřivy, brambor a také směs esenciálních olejů levandule a pačuli.

Havlíkova přírodní apotéka
Makový olej

Vynikající produkt pro péči o hodně citlivou a examatickou pokožku – což je právě můj případ. Bohužel, moje pleť trápí sklon k alergiím a exémům, a to hlavně teď, v zimě.

photo-04-01-17-14-02-38

Tento olejíček je právě na řešení problémů spojených s citlivostí ideální – je bez parfemace, je velmi jemný, hydratuje, vyživuje, dodává pleti minerály a nenasycené mastné kyseliny. Hodí se pro použití jak na obličej, tak i na celé tělo, ale i vlasy, nebo nehty.

photo-04-01-17-14-03-05

Já jej používám pro péči o pokožku i u svých dětí, oba jsou exematici a tento olejíček snesou bez obtíží, suchá pokožka je krásně vyživená a tolik nesvědí.

photo-04-01-17-14-03-16

Vynikající péče o suchou pokožku – teď v zimě, a to pro celou rodinu!

Davines
Davines Prep Shampoo – přípravný, hydratační a vyživující šampon

I se značkou Davines byla v případě tohoto šamponu moje první zkušenost! Co se mých vlasů týká – no, žádná sláva:) Mám hodně jemné vlasy, bez objemu, s vyšší tendencí se mastit a ne každý šampon mi „sedne“.

photo-04-01-17-14-02-24

Tento šampon od Davines je vhodný pro všehny typy vlasů. Má jemnou konzistenci a vytvoří bohatou pěnu. Vlasy umyje perfektně – odstraní mastnotu, nečistoty, ale i zbytky stylingovým přípravků (kterých já používám hojnost:)))

photo-04-01-17-14-03-34

Božská je i vůně! Netradiční, smyslná a podmanivá. Jiná, než jste běžně u šamponu zvyklí.

Já se v případě použití tohoto šamponu obešla už bez nutnosti aplikovat kondicioner. Vlasy byly po umytí krásně lesklé a hurá – měly objem:)

photo-04-01-17-14-03-37

Super také je, že tento šampon neobsahuje parabeny a sulfáty.

Davines
Davines Curl Building Serum – sérum pro tvorbu vln

Mám přírodně vlnité vlasy, ovšem tvorbu vln musím vždy po umytí podpořit vhodným produktem, který zároveň funguje i coby styling – vlny „podrží“.

photo-04-01-17-14-02-19

Sérum aplikujete po umytí na ještě vlhké vlasty. Já klasicky vlasy po aplikaci „namačkám“ – a vysuším, ideálně přes difuzér. Sérum vlny krásně odděluje, vlasy nejsou „krepaté“ – jak tomu v případě některých vlnitých vlasů bývá. Po vysušení stačí jen nalakovat – v případě potřeby.

photo-04-01-17-14-03-24

A pozor – vůně opět úplně boží! Takže holky, co máte vlnky, rozhodně vřele doporučuji!;)

photo-04-01-17-14-03-28

Davines 
Davies Strong Hairspray – silný lak na vlasy

Tak bez laku na vlasy já nedám ani ránu, fakt! A potřebuju rovnou ty nejsilnější laky, protože jak mám ty vlásky jemné a bez objemu, potřebuji něco, co je zaručeně „podrží“.

photo-04-01-17-14-03-56

Pokud si značku Davines oblíbíte, tak i díky tomuto laku – tomu věřím:) Je hodně silný, ale vlasy na rozdíl od mnoha jiných laků neslepuje, což je důležitý, jinak Vám lak na hlavně vytváří nehezkou „helmu“:)))

Lak se taky hodně dobře vyčesává, takže se nemusíte bát, že se ho zbavíte jen umytím:) Super je opět i vůně, příjemná, zajímavá, bude se Vám líbit:)

photo-04-01-17-14-03-59

Všechny tyto produkty zakoupíte přes eshop LOTOS BEAUTY, viz odkaz níže.

ODKAZ: LOTOS BEAUTY / web, eshop
ODKAZ: LOTOS BEAUTY / facebook