Kosmetika: otestováno

Hurááá! Máme tady léto! Proto jsem do této kosmetické recenze vybrala letní produtky, které by se Vám v prosluněných letních dnech mohly hodit. A do několika z nich jsem se vyloženě zamilovala…:) Tady jsou moje dojmy a postřehy!

V létě i já sama používám celou řadu „speciálních produktů“, které pro mě nejsou po zbytek roku tolik žádané. Samozřejmostí jsou opalovací krémy, mléka po opalovaní, ovšem, super volbou jsou i lehké vůně, tělové spreje, nebo speciální detoxikační péče na pleť, ideální v boji proti nežádoucím pigmentovým skvrnám. Pojďme ale už na recenzi!

NUXE SUN, Delicious Fragrant Water, Tělová vůně
Značku Nuxe miluji – a to už opravdu dlouho. Musím říct, že mi víceméně všechny produtky tohoto brandu neuvěřitelně sedly a hlavně, moc mi voní. Ona ta vůně je i jedním z důvodů, proč jsem si tuto značku tolik oblíbila…

Vůně všech produktů od Nuxe je poměrně ojedinělá, alespoň, já neznám žádné jiné přípravky jiných kosmetických značek, které by voněly obdobně. Vůně jsou svěží, květinové a nesmírně podmanivé.

A přesně taková, opojná a podmanivá, je i vůně nového tělového spreje Sun, což je novinka pro toto léto. Vůní mi tento tělový sprej hodně připomíná legendární olejíček Huile Prodigieuse, řekla bych, že sprej voní skutečně hodně podobně.

Tělový sprej Sun v sobě snoubí tóny pomerančů, kokosu, vanilky, nebo pižma – což je rozhodně dokonalá kombinace! Dámy, až na tento sprej někde narazíte, rozhodně si přivoňte, ta vůně je skutečně božská! ;)

Koupíte ve vybraných lékárnách, viz odkaz níže.

ODKAZ: NUXE / facebook
ODKAZ: LÉKÁRNY NUXE

TOO COOL FOR SCHOOL, Coconut Milky Mist, Osvěžující kokosová mlha na obličej
Jakmile čtu v názvu jakéhokoliv produktu „kokos“, tuším, že by z toho mohla by velká láska!:) Ano, kokos můžu a miluju v jakékoliv podobě – nejen na jídlo, ale i coby vůni, přípravek pro péči o obličej, nebo třeba „geniální kokosovou mlhu“ – což je případ i tohoto zajímavého přípravku od korejské značky Too Cool For School.

Jak jsem se už v několika případech sama přesvědčila, Korejci to s kosmetikou fakt neuvěřitelně umí. Otestovala jsem produkty od různýh korejských brandů a vždy k velké spokojenosti. Nejinak je tomu i u značky Too Cool For School.

A jaká je tedy tato kokosová hydratační mlha?
Obsahuje 87% čisté kokosové vody, která je známá svými vysoce hydratačními účinky. Je tedy pro pleť přímo ideální. Navíc je velice svěží a jemná, pokožku nezatěžuje a také nealergizuje.

Samotná textura tohoto produktu je velice jemná. Po zmáčknutí pumpičky se vystříkne opravdu velice lehounká mlha – aplikuje se na obličej a klidně i přes make up, nezmění jeho texturu ani vzhled.

Mlha navíc obsahuje vitamíny, minerály a pokožce zajistí evidentní hydrataci, což je parných letních dnech skutečně potřebat.

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop / facebook

RENOPHASE – Nativ Sérum
Moji pokožku trápí už několik měsíců tmavá skvrna pod okem, tvářící se coby „pigmentová skvrna“. Může se ale jednat i o nadbytečné zadržování vody, nebo zkrátka nějakou „vadu“, kterou moje pleť v daném místě má. Řeším to také se svoji kosmetičkou, paní Evou Kroulíkovou, v salonu SlimFOX, kde jsem už mnoho let moc spokojená – a paní Eva mi nyní dala na otestování toto speciální detoxikační sérum Nativ od značky Renophase, které má za cíl pleť obnovit, detoxifikovat a navrátit jí její normální a zdravé fungování.

Pokožka vlivem stárnutí postupně ztrácí schopnost zbavovat se sama toxinů – a právě v tomto ji má pomoci toto sérum, které obnovuje schopnost pokožky „obnovit sebe sama“. Je tedy ideálním řešením na různé problémy, jako jsou pigmentové skvrny, otoky, ale třeba i výrazné vrásky.

Sérum má na první pohled hutnější konzistenci – ale hutné se opravdu jenom zdá. Po rozetření není znatelný žádný dojem zbytkové mastnoty. Sérum pokožka okamžitě a beze zbytku absorbuje. Vůně – jemná a kdo zná produkty od Renophase – tak pro tuto značku již typická :)

Sérum se aplikuje 2x denně, ráno i večer pod obvyklý krém.
A jak jej vnímám já? Pokožka je asi 14 dnů při pravidelné aplikaci moc hezká, svěží, hydratovaná a jasná. Vnímám i barevné sjednocení. Za mě určitě vynikající produkt, pokud Vaše pleť potřebuje velkou vzpruhu!

Koupíte v salonu SlimFOX, na Rašínově 2, nebo přes eshop salonu, viz odkaz níže.

ODKAZ: SLIMFOX / web / eshop / facebook

YVES ROCHER, Mléko na opalování ve spreji
Produkty chránící nás před škodlivými slunečními paprsky jsou také nesmírně podstatnou součastí letní kosmetické výbavy! Já otestovala toto od Yves Rocher a jsem s ním více než spokojená! Hlavně ta vůně je úplně boží… :)

Mléko na opalování ve spreji obsahuje ochranný faktor SPF 50+, což znamená, že zajišťuje velkou ochranu před škodlivými slunečními vlivy.
Textura mléka je spíše lehčí, rozhodně ne nijak hutná. Mléko se dokonale roztírá a nezanechává bílé stopy, čehož si také moc cením.

Super je i aplikace s pumpičkou – stačí nastříkat na požadované partie těla a poté rozetřít. Určitě jeden z mých NEJ přípravků na opalování vůbec!

YVES ROCHER, Mléko po opalování 3v1
Hydratační mléko po opalování je “must have” letní péče. Po opalování má namáhaná pokožka zvýšené nároky a právě potřebuje “speciální péči”. Tou je i toto hydratační mléko od Yves Rocher.

Jemné, řekla bych texturou až fluidní mléko, se výborně roztírá, nelepí, nemastí, má chladivý efekt – což je po slunění rozhodně moc fajn:) Vůní je v podstatě stejné, jako výše zmíněný opalovací sprej – produkty tedy doporučuji používat oba jako ucelenou letní péči.

Mléko pokožce dodá chybějící hydrataci – právě pobyt na sluníčku pokožku hodně vysušuje. Mléko je vhodné jak pro péči o tělo, tak je možné jej aplikovat i na obličej.
Sympatické také je, že 91% složek je přírodního původu a obal obsahuje 25% recyklovatelného plastu.

Produkty značky Yves Rocher koupíte v Brně v Galerii Vaňkovka, nebo v OC Olympia.

ODKAZ: YVES ROCHER – web / facebook

AVÉNE, Velmi vysoká sluneční anti age ochrana pro citlivou pleť, SPF 50+
Tento produkt od mé oblíbené značky Avéne v sobě spojuje hned několik účinků – je ideální coby velmi vysoká ochrana proti slunečním paprskům – krém totiž obsahuje ochranný faktor SPF 50+

Zároveň – svým složením je tento krém ideální i pro hodně citlivou pokožku – ostatně, stejně, jako všechny další přípravky Avéne – sama s nimi mám vynikající zkušenosti. Tento přípravek je tedy i velmi vhodný pro děti, kterým poskytne vysokou ochranu před sluníčkem a zároveň nijak nedráždí jejich citlivou pokožku.

Dalším účinkem je anti age péče – krém působí zároveň i proti stárnutí – a právě sluneční paprsky stárnutí pokožky způsobují – obsažený silný antioxidant chrání pokožku proti působení volných radikálů.

Textura krému je hutnější, ovšem, dobře se roztírá. Při důkladném rozetření nezanechává bílé stopy. Parfemace v případě tohoto přípravku není žádná.

Produkty Avéne koupíte v široké nabídce v Brně v Chytrých lékárnách.

ODKAZ: AVÉNE – web / facebook
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA – web / facebook

BIODERMA – Photoderm Bronz Sprej, Suchý olej SPF 30
Další skvělá volba, ideální na léto, protože obsahuje ochranný faktor SPF 30. Jedná se opět o suchý olej, takže se velmi snadno vstřebává a nezanechává na pokožce mastný efekt.

Je to velmi lehký, transparentní olej, který pokožka okamžitě po aplikaci absorbuje, což mi velmi vyhovuje. Navíc, tento olej Vás dokonale chrání proti slunci – obsahuje ochranný faktor SPF 30, což je tak akorát pro lehce opálenou pleť. Lze jej používat v podstatě na celé tělo, všude je velmi příjemný – snesete ho i na obličeji a rozhodně se nebojte pocitu “mastnoty”. Za pár vteřin o oleji nevíte.

Olej obsahuje složku pro buněčnou ochranu = α tokoferol (vitamin E= antioxidant) a také komplex BRONZ, který stimuluje přirozené opálení. Je bez alkoholu, parabenů, tudíž je k Vaší pokožce velmi šetrný.

Vůně je opět příjemná, lehká, letní… Skvělý produkt, který Vám v létě nesmí chybět:)

BIODERMA – Photoderm Bronz Sprej, SPF 30
Vynikající sprej s ochranným faktorem SPF 30, je dobrou volbou pro střední ochranu – ideální v případě, když už jste opálení a snesete i lehčí ochranu.

Aplikace ve spreji je velmi pohodlná, nastříkáte na dané partie těla a následně rozetřete. Přípravek nezanechává bílé stopy, což určitě také oceníte :)

Textura je lehčí, ne příliš mastná, příjemná. Vůně svěží, letní. Super také je, že tento přípravek je voděodolný – můžete se tedy jít po aplikaci v klidu koupat.

Sprej je opět díky svému velmi kvalitnímu složení výborný i na velmi citlivou pokožku, snesou ho zcela bez problémů i děti.

V Brně koupíte širokou nabídku produktů Bioderma v Chytré lékárně.

ODKAZ: BIODERMA – web / facebook
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA – web / facebook

DERMACOL, Řasenka Ultratech
V létě se obecně moc nelíčím, ale bez dobré řasenky se rozhodně neobejdu! Proto Vám chci dnes představit jednu moji oblíbenou, od české značky Dermacol.

Hlavní výhodu této řasenky – oproti jiným – vidím v jejím kartáčku. Je dlouhý, velmi jemný a hlavně, velice pružný. Snadno se s ním manipuluje, aplikace je tedy velice jednoduchá a díky tenkému tvaru kartáčku se snadno dostanete i na ty nejmenší řasy v koutcích oka.

Jemný, silikonový kartáček řasy při líčení také krásně odděluje a neslepuje je, což je pro mě u řasenky nesmírně důležité – slepené řasy skutečně moc hezky nevypadají.

Řasenka Ultratech má jemnou, krémovou konzistenci, nedrolí se, na řasy hezky a rychle přilne. Ve výsledném efektu jsou řasy husté a delší, celkově působí obejmněji.

Pokud hledáte skvělou řasenku za rozumnou cenu, rozhodně vřele doporučuji!

Koupíte např. na eshopu Notino.cz, kde najdete velký výběr produtků Dermacol.

ODKAZ: DERMACOL – web / facebook
ODKAZ: NOTINO.CZ – web, eshop / facebook