Kosmetické rituály, které mě naučila maminka

Před pár dny byl Den matek a tak jsem si řekla, že bych i svoji dnešní kosmetickou recenzi mohla pojmout trochu jinak – chci vám představit kosmetické rituály, které mě naučila moje maminka, která dlouho pracovala jako kosmetička, tudíž má s problematikou péče o pleť velké zkušenosti. :) V ohledu péče mi vštípila výborné postupy, které jsou pro mě dodnes samozřejmostí. Ráda o nich dnes napíšu – protože je chci rozhodně doporučit i vám, milé dámy… :)

Na úvod – co se týká větší péče o pleť, tak té jsem se začala věnovat asi až v pubertě, kdy jsem se už líčila. Do té doby mi stačil obyčejný, jeden jediný krém. :) Později, kdy jsem se už samozřejmě chtěla líbit, jsem péči o pleť začala řešit víc – a dobrou rádkyní mi byla právě moje maminka. Maminka totiž pracovala mimo jiné také jako kosmetička a tak zkrátka radit mohla a uměla to. :)

Tím nejzásadnějším rituálem, ve vztahu péče o pleť, který mě moje maminka naučila, je rozhodně dobré a pravidelné čištění a odličování pleti. Toto sama beru jako naprostý základ a nevynechám nikdy, za žádných okolností.

Pleť si perfektně odličuji každý den, a to několika kroky – právě na radu maminky. Nejdříve používám odličující mléko, na oči pouze oční odličovač – mám hodně citlivé oči. Pak pleť opláchnu vodou a nakonec dočistím micelární vodou – divili byste se, ale na vatovém tamponu jsou vždy ještě poslední zbytky nečistot. Až na takto vyčištěnou pleť aplikuji krém.

Maminka mě také díky své práci seznámila s kosmetikou značky Avene – pracovala pro tuto firmu – a tak Avene byla vůbec první dermokosmetika, se kterou jsem přišla do styku. Musím říct, že mi právě kosmetika této značky neuvěřitelně sedla – a mnohé produkty používám dodnes. Kosmetika Avene obsahuje velký podíl termální vody Avene a je vynikající i na citlivou pokožku, kterou mám já.

Skvěle se mi osvědčila odličující řada – mléko, oční odličovač a micelární voda. A také nedám dopustit na krém pro první vrásky – Ystheal. Ten jsem používala už kolem 20. roku věku a myslím, že i díky této péči moje pleť vždy vypadala pěkně.

Právě tyto produkty vám víc představím i v mé dnešní recenzi – a opravdu je vřele doporučuji!

Avéne Tolérance Extreme – Čisticí mléko pro citlivou pleť
Šetrné a jemné čisticí mléko, ideální pro citlivou pleť a pro pleť se sklonem k alergiím a podráždění. Toto mléko používám už mnoho let, ideální je hlavně v době, kdy moje pleť trpí v důsledku projevů alergií – svědí a objevuje se i ekzém.

Mléko pokožku dokonale zklidňuje, nedráždí, ovšem šetrně a důkladně odličuje.
Má jemnou, krémovou, ale nemastnou texturu, výborně rozpouští make up a nečistoty. Nedráždí oči, i když na oči víc používám vyloženě oční odličovač.

Po použití je pokožka krásně čistá, svěží a hydratovaná.

Avéne Skin Care – Odličovač očí pro citlivou pleť
Na odličování očí používám speciální produkt, mám hodně citlivé oči, které trpí často na podráždění. Je pro mě zásadní, aby oční odličovač oči nedráždil a také, aby hlavně dobře odličoval – a to i voděodolnou řasenku.

Tento odličovač od Avéne se mi osvědčil skvěle, je velice šetrný, zároveň skvěle funguje, rozpouští i voděodolnou řasenku. Oči nedráží. Je zcela bez parfemace a bez konzervantů. Opět obsahuje léčivou termální vodu z Avéne.

Texturou je víceméně fluidní, gelový, nemastný.

Avéne Skin Care – Micelární voda pro citlivou pleť
Jak jsem už napsala výše, micelární vodu používám na dočištění pleti. Tak mám vždy jistotu, že je pleť dokonale zbavená make upu a nečistot – což je zásadaní pro hezký a zdravý vzhled pokožky. Micelární voda Avéne je opět velice šetrná, ideální i na velice citlivou pokožku.

Textura je fluidní, nemastná, nelepivá, víceméně opravdu připomíná čirou vodu. Nanesu na vatový tampon a pleť dočistím a už neoplachuji.

Voda má zklidňující, protizánětlivé účinky, zmírňuje začervenání a podráždění. Bez konzervantů, parfemace.

Aven Ysthéal – Pleťový krém pro první vrásky
Krém je určený mladší pleti, na které se  začínají objevovat první vrásky, které má eliminovat. Opravdu skvělý výrobek, kterému moc věřím:) K dostání ve dvou variantách – jaké krém a jako fluid + existuje i varianta pouze na oční okolí. Používám mastnější variantu, po celý rok. Aplikuji nejen na obličej, ale právě i na krk a dekolt!

Krém je lehounce nažloutlý, bez parfemace, konzistencí krémový, ne příliš hutný, ideální na všechny typy pleti. Doporučuje se používat zejména coby noční péče.

Při pravidelné používání opravdu můžu potvrdit, že pleť působí více vypnutá, kontury jsou pevnější, pleť je celkově mladistvější.

Velký výběr produktů kosmetiky Avéne koupíte na eshopu Notino, navíc za skvělé ceny. :)