Karate? Perfektní sport pro Vaše děti!

Jako máma dvou malých kluků samozřejmě přemýšlím, jak smysluplně naplnit jejich volný čas. Tedy – chci je nasměrovat na takové aktivity, které by pro ně byly přínosné, zdravé, zábavné… A není to jen tak!:) Pokud jste rodiče, tak sami určitě dobře víte, že nabídka všech možných zájmových kroužků pro děti je obrovská. A jak vybrat ten správný? Třeba Vás dnes inspiruji v mém článku – mám pro Vás a hlavně, pro Vaše děti, super tip!

Oba moji kluci jsou nesmírně aktivní, vlastně, asi jako většina „kluků“. A dlouho jsem zvažovala, jak tu jejich aktivitu správně využít v rámci nějakého zajímavého sportu, který by mým dětem byl prospěšný a hlavně, který by je bavil.

A nedávno jsem narazila na zajímavou nabídku – nábor dětí do Akademie karate Brno na Václavské 6. Zjistila jsem si víc informací a myslím, že právě karate by mohlo být pro moje kluky tím pravým sportem. A protože Vás svými tipy ráda inspiruji i zde, na blogu, mám pro Vás o tomto náboru víc informací.

Screen-Shot-2016-05-30-at-14.33.36-mrnn9fhe0xb30onf5wfeukt7gs5e7lqdjok1pdxi88

Proč je právě karate tak dobrým a vhodným sportem pro děti?
Trénink karate vyžaduje v první řadě disciplínu – což je hlavně pro děti nesmírně důležitá „vlastnost“, která se jim může hodit nejen u sportu, ale také při studiu ve škole. Při cvičení karate se děti učí mnohem lépe se soustředit, což je pro ně opět velmi dobré.

Důležité je také vědět, že při cvičení karate jsou naprosto respektovány všechny současné poznatky pro motorický vývoj dítěte. Při tréninku nejsou využívány techniky, cvičení, které mohou ohrozit fyzický vývoj dítěte. Nemusíte se tedy vůbec bát, že by se Vašemu dítěti mohlo při cvičení „něco stát“. Už dávno neplatí, že karate je „agresivní typ cvičení“ – tak, jak to máte možná zažité z akčních filmů…:)

Karate není kontaktním cvičením – děti tedy nemají žádné modřiny, nebo pohmožděniny.
Cvičení je rovněž velmi motivační – děti sbírají barevné pásky obvazující kimono (oděv na karate), které slouží k rozeznání technické vyspělosti daného karatisty. Střídání barev je motivační a zároveň odměna za dobře odvedenou práci při tréninku.

detihp-1920x600

Děti v Akademii karate Brno mohou cvičit od pěti let, ideální jsou tréninky 2x týdně. 
Začátek tréninku je vždy rozcvička a strečing. Ten je velmi důležitý – často i mladší děti nejsou flexibilní tak jak by v jejich věku měly být. Následuje nácvik technik karate. Děti na na začátku učí základní držení těla, údery, bloky, kopy, sestavy technik v karate nazývané KATA.

Díky tomu, že je trénink určen výhradně dětem, je celá hodina tomuto přizpůsobena. Prokládá se hrami, cvičeními zlepšující motoriku dítěte či soutěžemi.

Trénink končí zase v japonském seiza.

A pozor! Karate není sport vhodný jen pro kluky, naopak, je skvělým aktivním cvičením i pro malé holčičky:)

Myslím, že v dnešní době, kdy jsou děti stále více zvyklé sedět doma, koukat na televizi, hrát hry na tabletu, nebo počítači, je právě karate skvělou volbou, jak svým potomkům aktivně a velmi vhodně vyplnit jejich volný čas. Souhlasíte?:)

Akademii karate Brno najdete na Václavské 6.

Více o náboru dětí do Akademie karate Brno zjistíte zde – nábor dětí do karate, kde najdete také informace, jak své děti přihlásit.

ODKAZ: AKDADEMIE KARATE BRNO – oficiální web