Kam z Brna na romantický víkend? Přece do sklípku v Blučině!

Máme pro Vás další tip na zajímavý a romantický výlet – a kousek od Brna!

Pokud máte rádi aktivně strávený víkend (nebo i delší dovolenou), a také pokud jste milovníci dobrého vína, zajeďte do Blučiny!

s2

Malebná vesnička Blučina leží jen asi 15 km jižně od Brna. A právě zde, v Blučině, najdete nádherný sklípek Vinařství Hanuš, kde se můžete v útulně zařízených pokojích přímo nad sklípkem také ubytovat. A proč je právě Blučina a její okolí tak výjimečné?

Svým umístěním je sklípek vhodný nejen pro milovníky vína, ale i pro cykloturistiku a pěší výlety. Blízké okolí nabízí spoustu vyžití. Určitě doporučujeme výlet na kopec Výhon s akátovou rozhlednou. Z kopce je nádherný výhled do okolní rovinaté krajiny Dyjsko – Svrateckého úvalu. Za pozornost stojí také Mohyla Míru (odtud je asi 15km) – je to první mírovný památník v Evropě, věděli jste to? Výlet si udělejte také na zámky Slavkov a Židlochovice, jsou oba nádherné!

s5

V létě se pak můžete vykoupat buď na koupališti přímo v Blučině, nebo v Blučinském rybníku.

Pro cyklisty je zde spousta cílů po stezce až do Vídně, na kterou se můžete napojit přímo v Blučině. Na stezce narazíte právě na Židlochovický zámek, aquapark Žabčice nebo vyražte na prohlídku zámku v překrásném jihomoravském městečku Mikulov, čeká na Vás také návštěva Valticko Lednického areálu s úchvatným zámeckým parkem v Lednici, nebo rekreace u jezer přehradní nádrže Nové mlýny.

s4

 Aktivně strávený den pak můžete zakončit práve posezením ve sklípku Vinařství Hanuš.

Vinný sklípek je dlouhý 25 metrů s kapacitou pro 50 osob, s ubytováním a celoročním provozem!
Čeká Vás tradiční jihomoravské uvítání a prezentace vinařství, samozřejmě také ochutnávka vín vinařství s řízenou degustací. Vybrat si můžete také z bohatého občerstvení.

Jedinečnou atmosféru dokreslují dubové sudy a pro štěstí si můžete na klenbu sklepa nalepit minci.:)

s6

Sklípek Vinařství Hanuš v Blučině: SKLÍPEK BLUČINA

Oficiální stránky Vinařství Hanuš: VINAŘSTVÍ HANUŠ

Vinařství Hanuš na Facebooku: VINAŘSTVÍ HANUŠ / FACEBOOK