Kam na lyže? Zkuste SKI HARUSÁK!

Taky patříte k milovníkům všech zimních radovánek, hlavně lyžování? Pak tu mám pro vás jednu skvělou inspiraci, kam vyrazit z Brna právě na lyže, nebo snowboard! Znáte areál Ski Harusák? Je to sjezdovka v Novém Městě na Moravě, necelou hodinku z Brna, je v provozu každý den až do večera, takže se sem vyplatí zajet i na jednodenní výlet. ;) Co přesně tento areál nabízí? Dozvíte se v mém dnešním článku… :)

Sama lyžování miluji už od dětství a stejně tak dnes i moje děti. Starší syn jezdí na snowboardu, mladší lyžuje a tak trávíte v zimě na horách hodně času. Ovšem, ne vždy je čas jet někam na hory na více dnů, děti chodí do školy a tak míváme prostor hlavně o víkendech. I proto hledáme vždy možnost lyžování co nejblíže Brnu.

A právě na to je ideální sjezdovka v Novém Městě na Moravě, v areálu SKI HARUSÁK! Znáte? Ski Harusák je vzdálený necelou hodinku jízdy od Brna, což je opravdu kousek. ;) I proto se sem vyplatí zajet klidně i na jeden den – velkou výhodou také je, že tato sjezdovka je v provozu každý všední den od 9 do 21 hodin, v sobotu, neděli a o prázdninách pak od 8 do 21 hodin. Sjezdovka je večer osvětlená, takže si tu užijete i perfektní večerní lyžování!

Mimochodem, Nové Město na Moravě je kolébkou zimní sportů, koncem 19. století tu byl první bruslařský klub, a v roce 1910 se tu uspořádaly první lyžařské závody!

Zkrátka, sjezdovka na Harusáku je opravdu super! Na vrchol se dostanete dvousedačkovou lanovkou, což je příjemné hlavně pro rodiny s dětmi a taky pro odpočinek.

Sjezdovka je dlouhá 550 metrů, převýšení je 110 metrů a horní stanice lanovky je 734 m.n.m. Takže délka tak akorát, zajezdíte si, sjezdovka je přehledná a svým sklonem je ideální jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé lyžaře – na vrcholu si můžete vybrat, kudy pojedete, vedou zde dvě trasy.

Sjezdovka je také plně zasněžovaná a celkově je dobře udržováná, aktuálně je na svahu cca 30-50 cm technického sněhu, takže se dá stále skvěle jezdit. ;) Samozřejmě, úplně nejlepší je, když sem přijedete hned ráno, kdy na svahu není tolik lidí – můžete si vychutnat fakt luxusní jízdu po čerstvém „manšestru“. ;)

Jinak je tu samozřejmě i parkování, hned pod sjezdovkou najdete dvě velká parkoviště, takže od auta k lanovce opravdu jen kousek. ;)

V areálu SKI HARUSÁK samozřejmě nechybí i půjčovna vybavení – mají tu lyže, snowboardy, boty, helmy…zkrátka vše, co je potřeba. Lyže vám zde i seřídí dle potřeby. ;)

Naprosto super je pak zde i lyžařská školička pro děti! Jako máma dvou dětí dobře vzpomínam, kdy jsme právě služby lyžařských školiček hojně využívali – dospělí si mohou v klidu lyžovat, zatímco děti se lyžování pod vedením zkušených instruktorů naučí.

V lyžarské školce tu mají pro děti spoustu hraček, pomůcky a vše potřebné… A nemyslete, taková lyžařská škola není jen pro děti – pokud i se i vy, dospělí, potřebujete lyžovaní naučit, nebo třeba chcete vyzkoušet snowboard, není nic lepšího, než využít služeb lyžařské školy.

Velkou novinkou je zde letos pak Kiosek Harusák! Dá se tu posedět hezky v teple, dáte si tady něco dobrého a pozor, i když jde o kiosek, tak nabídka je tu velmi zajímavá, kuchaři se snaží, aby jídlo bylo kvalitní, čerstvé a z místních surovin (rozhodně to není žádný „bufet se smažákem“). Mimochodem, Kiosek Harusák pozitivně hodhotil i Lukáš Hejlík na jedné ze svých gastro toulek.  ;)

Takže, pokud hledáte ideální tip, kam na lyže, vyražte do areálu SKI HARUSÁK! Budete rozhodně moc spokojení – a není lepší nápad, než tu strávit třeba víkend, nebo i jediný den. ;)

Areál Ski Harusák najdete v Novém Městě na Moravě.

ODKAZ: SKI HARUSÁK / web
ODKAZ: SKI HARUSÁK / facebook
ODKAZ: SKI HARUSÁK / instagram