Kalendář pro Chrty v nouzi

Co se pejsků týká, pomůžu vždy a hlavně, moc ráda. Proto jsem i nadšeně kývla na nabídku stát se tváří nového kalendáře pro organizaci Chrti v nouzi. Dnes bych vám ráda napsala něco víc o focení, kalendáři  a také, o slavnostním křtu. Celé to bylo moc příjemné a je moc fajn vidět, že je dnes stále hodně lidí, kterým není lhostejný osud zvířat.

V úvodu bych nastínila, co vlastně organizace Chrti v nouzi dělá a hlavně, ráda bych trochu „poodkryla“ celou problematiku kolem závodních chrtů v Irsku. Jak totiž moc dobře vím, je stále tolik lidí, kteří absolutně netuší, co se v Irsku – zemi, kterou považujeme za maximálně civilizovanou a „kulturní“, se závodními chrty děje…

Věc je taková, že závodní chrti končí v Anglii a Irsku dosti šíleným způsobem. Závody chrtů jsou právě v těchto zemích nesmírně populární a oblíbenou zábavou – a také příležitostí k sázkám a výdělkům. Psi, chrti, jsou zde bráni jako “věc”. Spotřební zboží, které jakmile neplní na 100% svůj účel, tak se již nehodí.
Nějaká empatie, lidskost, láska a úcta ke zvířatům, zde bohužel neexistují. Majitel se zvířete zbaví – v lepších případech ho nechá utratit. Hrůza? Ano, ale realita. V těch nejodpornějších případech se majitel neštítí svého psa zabít sám…

OS Chrti v nouzi se snaží těmto chrtům pomáhat, přes své pobočky v různých zemích Evropy. Díky zakladatelce tohoto OS, paní Lucii Poučové a samozřejmě i díky všem dalším, kteří se do pomoci zapojili, bylo již mnoho chrtů zachráněno a našlo svůj druhý domov v rodinách.

Zpátky ale k „našemu“ kalendáři… :) Díky – jak já říkám, dobrým duším – se povedlo zrealizovat bohulibou myšlenku, a pro Chrty v nouzi jsme nafotili kalendář, kdy výtěžek z prodeje poputuje k této organizaci.

Můj obrovský dík patří hlavně panu Tomáši Motalovi, který – sám, coby majitel dvou chrtíků – je srdcem opravdu nadšený pejskař a pro chrty a jejich záchranu se snaží udělat co nejvíc – je to on, kdo stojí za realizací celého kalendáře. :)

Focení se ujal vynikající brněnský fotograf Vladimír KIVA Novotný – jeho práci obdivuji už dlouho a z mého pohledu je to opravdu špičkový fotograf. Myslím, že fotky „z jeho rukou“ se opravdu nesmířně povedly. :)
O make-up se postarala vizážistka Jarmila Kučerová, se kterou mě pojí už mnohaleté přátelství – obě jsme se pravidelně potkávaly na přehlídkových molech. :)

Hlavním partnerem celého kalendáře a také, samotného křtu, je centrum thajských masáží TAWAN – mimochodem, Tawan věnoval na křtu organizaci Chrti v nouzi šek na 7.000,-. Děkujeme!

Kmotrou kalendáře na křtu se pak stala krásná Monika Bagárová, která má, jak prozradila, k pejskům skutečně blízko.

Určitě musím zmínit i další skvělé partnery, bez kterých by „to celé nevzniklo“.

Náš obrovský dík má studio LEGRAF, které, zcele bez finančních nároků, zhotovilo velkoformátové fotoobrazy – ty je možné si zakoupit přímo v brněnském TAWANu na Šilingrově nám. – s výtěžkem opět pro Chrty v nouzi.

Studio Legraf se zabývá kompletním grafickým a tiskovým servisem. Jaké služby přesně Legraf poskytuje?

  • tisk fotografií – na plátno, bezrámově na desku, do rámečku – z vašich vlastních fotografií vyrobí krásný obraz. Vybírat lze i z databáze mnoha tisíc snímků (krajina, abstraktní motivy, …)
    www.foto-tisk-brno.cz
  • tisk kalendářů – z vlastních fotografií už od 1ks 
  • tisk pro firmy – letáky, vizitky, katalogy vč. přípravy grafiky 
  • výroba reklamy pro firmy – polepy výloh, cedule, polepy aut – www.legraf.cz
  • tisk pro architekty, studenty, univerzity – postery, kapa desky – www.poster-tisk-brno.cz

Děkujeme i dalším partnerům – vynikající dort a další sladké dobroty – makronky, připravila cukrářka Mamma Cupcakes Maky, její dorty byly nejen vynikající, ale i velkou pastvou pro oči :)

Květinové studio AMMI na křest vytvořilo krásné dekorace a květiny, děkujeme!

Náš dík pak patří i dalším partnerům – restauraci La Bouchée, cukrárně AIDA, Mikrofarmě Brno, Vinnému sklepu u Kořénků, Lahůdka Brno a hotelu Barceló Brno Palace.

O fotoreport se postoral fotograf Tomáš Michna – je autorem fotek i v tomto článku (mimo fotek v kalendáři).

Kalendáře můžete zakoupit v Tawan Thajské Masáže a květinovém studiu AMMI.

Podotýkám, že všichni, kdo jsme se do focení a realizace křtu zapojili – zcela bez nároku na jakýkoliv honorář. :)

Více fotek ze křtu kalendáře najdete ve fotogalerii. Autorem je Tomáš Michna.

Pomoci Chrtům v nouzi můžete i dalšími způsoby:

  • samozřejmě největší pomocí je adopce chrta, nebo poskytnutí dočasného domova
  • materiální pomocí –  jsou potřeba zejména masové konzervy, granule, odčervovací, odblešovací tablety, desinfekční prostředky…,
  • finanční pomocí. Na stránkách Chrti v nouzi najdete veškeré informace a také přehled chrtů, kteří jsou připraveni k adopci.

Krásné také je, že pokud chrta adoptujete – zachráníte vlastně pejsky 2. :) Toho, kterého si osvojíte a tím tak uvolníte v Irsku, v organizaci, která chrtům pomáhá, místo pro dalšího, který pomoc potřebuje… :)

Nebuďme lhostejní…

ODKAZ: GREAT HOUNDS IN NEED / facebook

ODKAZ: CHRTI V NOUZI / web
ODKAZ: CHRTI V NOUZI / facebook