JÓGA! Taky vás toto cvičení baví, inspiruje a naplňuje?

Jóga je jedním z mála cvičení, které mě baví od dětství až do současnosti. K józe jsem měla vždycky blízko – už i z důvodu, že moje maminka jógu dřív učila a předcvičovala. Taky vás jóga a vše kolem zajímá a baví? Pak si přečtěte můj článek, mám pro vás jednu fajn inspiraci. ;)

Zcela na rovinu, já nebyla nikdy žádný velký sportovec. Už v dětství jsem byla postavou „samá ruka a noha“ a v té době běžně oblíbené sporty – aerobik, míčové hry, tenis…mi nic moc neříkaly… Ovšem, oslovila mě právě jóga, která byla tenkrát, když jsem byla ještě malá, něco nezvyklého, zajímavého a nového.

K józe jsem se dostala díky své mamince, která kouzlu tohoto cvičení zcela propadla. V naší rodině jsme se vždy hodně zajímali o zdravý životní styl, táta je lékař, ale vyučuje i východní medicínu, maminka měla obchod se zdravou výživou a věnovala se i józe. Mě si jóga získala hlavně díky zcela jinému přístupu ke cvičení, kvůli klidu, který v sobě má, ale i kvůli celé filozofii, která se jógy týká.

Zkrátka, jógu jsem si oblíbila a zacvičím si ji ráda dodnes, mám pár svých oblíbených cviků, které si denně zopakuji, klidně v obýváku u televize. :) Jóga vás skvěle protáhne, uvolní, zrealaxuje – tělo, ale i mysl.

Kde si v Brně jógu zacvičit, určitě asi víte – těch míst je opravdu spoustu, ať už to jsou lekce jógy v běžných fitness centrech, nebo studia, kde se na jógu speciálně zaměřují.

Co mě ovšem v Brně zaujalo – je projekt Relaxujeme, bavíme se, jíme – pořádají relaxační pobyty a akce s jógou a doprovodnými programy.

Je to tu vhodné i pro úplné začátečníky, protože kladou důraz na individuální přístup ke každému – takže, cviky se tu i naučíte.

Na jednodenních akcích i víkendových pobytech cvičíte relax jógu, čeká vás i doprovodný program – formou hostování inspirujících lektorů- arteterapie, koučink, minimalismus, pilates, muzikoterapie, omlazující obličejová jóga atd…

Cvičení jógy na těchto akcích, pobytech, je určené i pro lidi, kteří nemají s jógou žádné zkušenosti – cvičí se relax jóga pozice, snadné pro každého, i pro „necvičence“, nejogíny. Jde o to se protáhnout, vnímat sám sebe, zrelaxovat se, vypnout, už při první lekci a bez nervů, zda to zvládnu…

A mimochodem, na akcích i víkendových pobytech ochutnáte také vynikající jídlo, samozřejmě v duchu zdravé stravy, která k filozofii jógy neodmyslitelně patří.

Vaří se tu vždy speciální pětielementová vegetariánská strava, která je opravdu vynikající.

Také vás tento projekt zaujal? Mrkněte na jejich stránky, kde se dozvíte víc – jsou tu i vypsané jednotlivé termíny akcí a pobytů – formou událostí, na kterých se můžete v případě zájmu příhlásit. ;)

A mimochodem – nabízí tu i soukromé lekce relax jógy „do domu“. Navíc pořádají i akce s relax jógou a doprovodnými programy, které vám tu sestaví na míru (s arteterapií, obličejovou jógou, koučinkem, výrobou sushii, tvorbou vision boardů atd…) Více se dozvíte pod tímto odkazem.