Jak vybrat boty k zimnímu kabátu?

Jak vybrat zimní boty opravdu dokonale a tak, aby se hodily k vašemu kabátu bundě? Je lepší upřednostnit ty kotníkové, kozačky nebo boty nad kolena? Zatímco bunda je totiž spíše sportovní oblečení, kabáty plní docela jinou funkci.

Zatímco k těm prvním se tak nejlépe hodí boty na šněrování, ke kabátům spíše uplatníte vysoké boty s podpatky nebo naopak s plochou podrážkou, ovšem vyvedené v elegantním stylu. Ale není to žádné dogma. Chcete si dopřát „business look“? Pak zkombinujte efektní kabát se zateplenými teniskami. Můžete vsadit jak na sportovní, tak i na klasickou obuv. Tuto kombinaci upřednostňují především mladí a nezávislí lidé, kteří rádi experimentují a vzájemně míchají nejrůznější styly.

Jak vybrat zimní boty, které vydrží déle než jednu sezónu

Vždy je důležité sladit vzhled obuvi i s materiálem. Ke koženému kabátu by tak neměly přijít semišové boty a naopak. Ale pozor na cenu. Zimní boty, jejichž cena se pohybuje v nižších cenových úrovních, bývají spíše na okrasu. Jen stěží v nich odchodíte celou sezónu, leckdy nevydrží ani celý měsíc. V mrazu zmrznou a zvlhnou. Nejlepší je sázka na osvědčené materiály, jako je například kůže. Ano, jde sice o vyšší investici, takové boty vám však vydrží.

Přesto, pokud se rozhodnete nějaké peníze ušetřit, nemusíte ještě rezignovat na kvalitu své obuvi. Naopak. Stačí si pohlídat nejrůznější akce a s trochou snahy získáte dobré, ale ne příliš drahé kožené nebo jiné boty. Není totiž pravdou, že výprodeje přicházejí až po sezóně. Leckdy patří k ještě lepším nabídkám ty předsezónní, které sondují trh a ukazují, o co bude zájem. Vyzkoušet to můžete třeba se slevovým kódem eObuv sleva.

Dbejte na detaily, jinak v zimě zmrznete

Pokud se na většinu míst přesouváte autem a na chodníky a zasněžené ulice šlapete jen minimálně, nemusíte nic podobného řešit. Ale pokud se řadíte mezi „chodce“, pak bude pro vás několik detailů při výběru zimní obuvi absolutně zásadní. A nepřekvapí, že většina z nich se týká podrážky. A na co si tedy dát pozor?

Podrážka vaší boty musí být za všech okolností silnější než jeden centimetr. Nezáleží na tom, jak módně tenkopodrážkové boty vypadají – vaše nohy před chladem rozhodně neochrání. Chtějte také, aby tato část boty byla vyrobena z gumy nebo polyuretanu. To jsou v tomto ohledu absolutně nejlepší materiály. Ujistěte se také o tom, že je uvnitř boty izolační vrstva, která brání přímému kontaktu s chladným podkladem. A pozor také na tvar – čím více do špičky, tím obtížnější bude obouvání.

Myslete také na to, že naše klima je nepředvídatelné a technické služby na veřejných cestách nefungují vždy dokonale. Nespoléhejte tedy na ně a místo toho si vybírejte pouze modely, které mají protiskluzovou stabilní podrážku. Ta traktorová sice vypadá trochu rockersky, ale na druhou stranu si nebudete muset dělat starosti s ledovkou ani ničím podobným. A to se rozhodně cení.

S podpatkem nebo bez? Záleží i na vzhledu

Traktoristická podrážka se hodí spíše k plochým botám. Ovšem pokud vám příroda nenadělila příliš moc co do výšky, a naopak trochu přidala na šířce, pak plochou obuv spíše nedoporučujeme. Vybírejte raději zimní boty na podpatku. Samozřejmě zapomeňte na boty na tom tenkém a vysokém, ty si nechte jen jako zimní obuv určenou pro zvláštní příležitosti. Místo toho vsaďte raději na zimní boty na robustnějších podpatcích, které můžete nosit každý den. Výrobci se navíc na tento typ obuvi aktuálně zaměřují, takže rozhodně nebudete OUT.

Chcete se seznámit s aktuálními hity pro zimní obuv, prohlédnout si nejrůznější inspirativní outfity a jako bonus si obohatit šatník opravdu levně? Vsaďte na About You sleva. Budete příjemně překvapeni.

 

Zdroj obrázku 1: Eugenio Marongiu / Shutterstock.com

Zdroj obrázku 2: MS_studio / Shutterstock.com