Jak nejlépe vybrat sedací vak do vaší domácnosti?

Stále populárnější kus nábytku, který vám pomůže vytvořit ve vašem domě pohodlné místo přímo určené k relaxaci a odpočinku. Přesně to je sedací vak. K tomu, aby vám sloužil co nejlépe ovšem musíte trochu pomoci i vy sami. A jak? No přece správným výběrem. Čemu věnovat pozornost a na co si dát pozor? To vše se dozvíte v tomto článku.

Velikost a volný prostor

První věc, na kterou se musíte zaměřit, je samotná velikost, kterou by měl sedací vak mít. Ta by se měla odvíjet od volného prostoru místnosti, kde ho plánujete umístit. Například pokud jej plánujete dát do obýváku, pak sáhněte po větší variantě. Naopak, pro menší prostory se spíše hodí kompaktnější modely.

Design a materiál

Tyto dvě věci mají klíčovou roli nejen ve vizuálním vzhledu, ale i v pohodlí a údržbě. Vyberte materiál odpovídající vašim potřebám. Měkká látka pro pohodlnost, koženka pro eleganci nebo odolný materiál pro venkovní použití.

Ergonomie

Pokud je pro vás ergonomie důležitá, pak pro vás máme rozhodně dobrou zprávu. Některé typy mají speciální tvar, který podporuje správné držení těla, což může snížit napětí na vaše záda. Což vede jen k jedné jediné věci, a to je pozitivní vliv na vaše celkové zdraví.

Barva a styl

Ideální je vybírat podle celkového designu vašeho domova. Barva může ovlivnit atmosféru místnosti, zatímco styl, jaký zvolíte, je odrazem vašeho osobního vkusu. Vzhledem k tomu, že na trhu je opravdu široká nabídka sedacích pytlů, určitě nebude problém najít takové, jenž vám budou vyhovovat.

Přenositelnost

Na tento bod se zaměřte pouze za předpokladu, že máte v plánu pytel přesouvat. Ať už s sebou na výlety nebo jen do jiné místnosti. Pro tyto případy jsou vhodné lehké a snadno přenositelné modely. Ideálními adepty jsou nafukovací vaky.

Zdroj foto: BullRun / Adobestock.com