Inspirace – vyzkoušela jsem skvělou kosmetiku od české značky Záhir

Co se kosmetiky zejména pro celotělové použití týká, miluji nejrůznější tělové oleje, másla, balzámy…které obsahují kvalitní přírodní ingredience. I proto jsem se rozhodla otestovat několik produktů od české značky Záhir, která nabízí opravdu velmi příjemné přípravky, inspiravané tou nejlepší a nejkvalitnější marockou kosmetikou. Základem mnohých produktů jsou suroviny z Maroka, zejména skvělý arganový olej, který má prokazatelné a velmi pozitivní účinky na pleť. Pokud si také potrpíte na božské tělové oleje, balzámy a obecně dáváte přednost kosmetice s minimalistickým složením, mrkněte na můj následující článek…

Sama mám velmi citlivou a suchou pokožku, a to v rámci celého těla. Proto zejména v ohledu celotělové péče nedám dopustit na kvalitní oleje, tělová másla, balzámy…které mají hutnější, olejovou textutu a konzistenci. Právě tyto produkty mou pokožku dokonale vyživí, jsou velmi příjemné, udrží také mou pleť krásnou a jemnou, a to i delší dobu po aplikaci.

Když mě oslovila česká značka Záhir, zda bych nevyzkoušela několik jejich produktů – byla jsem pro. Mrkla jsem na jejich web & eshop, kde mě produkty – zejména ty, určené pro pokožku celého těla velmi zaujaly. Miluji přírodní kosmetiku, navíc takovou, která nemá zbytečně mnohasložkové složení.

Záhir je malá česká rodinná firma, která nabízí velice kvalitní kosmetiku, inspirovanou tou nejlepší péčí o pokožku v Maroku. Právě marocká kosmetika je ve světě nesmírně oblíbená, je totiž velmi příjemná a efektivní. Marocká kosmetika je založena na kvalitních olejích, zejména na arganovém, který je v oblasti kosmetiky ceněný jako zlato. :) Mimo to se v marocké kosmetice používá třeba jíl, který má vysoce čistící účinky, na pokožku a mimochodem, také na vlasy! Suroviny, které značka Záhir používá, jsou právě z Maroka.

Produkty od značky Záhir jsou zajímavé také složením, které je velmi minimalistické – většina produktů obsahuje jen jednu složku, oleje jsou pak dvousložkové. 

Já od této značky vyzkoušela několik produktů – představím vám je v následující recenzi:

Můj top přípravek – je jím právě ARGANOVÝ OLEJ! Určitě tento poklad z přírody znáte, je dokonalý na suchou, popraskanou, dehydratovanou pokožku. Hodí se jak na pokožku obličeje, tak i celého těla, má vysoce regenerační účinky, je skvělý i na velmi citlivou pokožku. Pleti dodá velké množství vitamínu E. Mimochodem, arganovým olejem se můžete i odličovat!

Arganový olej obsahuje i ARGANOVÝ TĚLOVÝ BALZÁM VERBENA a mimo to, krásně voní – po verbeně! Krásně voní a má antibakteriální a antiseptické účinky. Ovšem, tento přípravek si užije také vaše pokožka. Dokonale ji vyživí. Skvělá péče po sprchování, aplikovat ovšem můžete kdykoliv toužíte mít pokožku krásně hebkou a jemnou.

Právě pro sprchování pak vyzkoušejte ARGANOVÉ SPRCHOVÉ MLÉKO – je skvělou alternativou pro sprchové gely. Pokožku čistí, ovšem nevysušuje ji, naopak – hydratuje a zvláčňuje.

Pokud vás trápí suché a nepoddajné vlasy – doporučuji ARGANOVÝ KONDICIONÉR. Usnadňuje rozčesávání a vlasům dodává lesk a pružnost.

Můj oblíbený produkt je pak i MAROCKÝ OLEJ PROTI CELULITIDĚ A STRIÍM. Jedná se o směs olejů, které prokrvují pokožku, zlepšují cirkulaci lymfy a pomáhají odvádět nadbytečnou vodu z tkání – což je základ pro eliminaci celulitidy. Tento olej používám nyní opravdu poctivě – přece jenom, plavková sezóna se blíží!

Skvělá věc na zlepšení mikrocirkulace v pokožce je pak marocká peelingová rukavice KESSA. Můžete s ní aplikovat právě i výše uvedený olej, který díky jemnému peelingu pokožka lépe absorbuje.

Vyzkoušela jsem i zajímavou novinku, ODLIČOVACÍ OLEJ NA ODOLNÝ MAKE-UP! Je skvělý i na velmi odolná líčidla, jako je třeba voděodolná řasenka, ta se odličuje těžko. Stačí olej nanést na vatový tampon, přiložit na řasy, nechat pár vteřin působit a poté jemně stáhnout. Olej líčidla krásně rozpustí, odlíčení je velmi šetrné. Skvělé je, že olej nedráždí oči – potvrzuji i za sebe, jsem alergik a na oči mnoho produktů nesnesu.

A velmi zajímavý přípravek závěrem – marocký jíl RHASSOUL. Určitě jste o něm už mnozí slyšeli, je opravdu skvělý! Tento jemný jíl má velmi silné detoxikační účinky, použít jej můžete nejen na pokožku těla, obličeje, ale úžasný je i vlasy. Právě pro použití na vlasy s ním mám výborné zkušenosti i já, jíl dokáže vlasy zbavit všech nánosů stylingových přípravků, silikonů a nečistot.

Rhassoul pleti dodá navíc minerály, působí protizánětlivě, reguluje sekreci mazových žláz.

Mimochodem, dá se použít i coby suchý šampon. :)

Zamilujete si i jemnou růžovou vodu – je osvěžující kdykoliv během dne, fixuje make-up a dá se použít i jako toniku.

Produkty od značky Záhir jsou opravdu moc příjemné a hlavně, pokožce neuvěřitelně prospívají. Přesvědčíte se o tom navíc o pravdu rychle!
Produkty Záhir koupíte na eshopu, viz odkaz níže.

ODKAZ: ZAHIR / web, eshop
ODKAZ: ZAHIR / facebook
ODKAZ: ZAHIR / instagram