Inspirace pro malé i větší školáky – aktovky a školní batohy LEGO®!

Začátek školního roku je tady co nevidět – proto mám pro vás, rodiče, ale hlavně pro vaše malé školáky, skvělý tip na školní aktovky. Chci vám doporučit překrásné a kvalitní školní aktovky i batohy od renomované značky LEGO®! Děti určitě okouzlí design aktovek s motivy oblíbených LEGO® hrdinů, nás, rodiče, zase potěší perfektní zpracování, nízká hmotnost aktovek, ergonomicky tvarovaná záda nebo bezpečnostní prvky. Značka LEGO® nabízí aktovky v několika řadách, pro různě staré děti jak pro kluky, tak pro holky. Mrkněte na můj článek, kde vám o LEGO® aktovkách napíšu víc! A mám pro vás i spoustu fotek, které jsem nafotila i se dvěma šikovnými dětmi – v prostorách kutnohorského Muzea LEGA!

Výběr správné a vhodné školní aktovky jistě neberete coby rodiče na lehkou váhu. Aktovky děti nosí na zádech každý den a jak mi dáte jistě za pravdu, s tím, co děti  denně potřebují, nejsou aktovky pak zrovna lehké. Je tedy rozhodně na místě zvolit takovou, která má například ergonomická záda, vhodně ušité popruhy a hlavně nízkou hmotnost.

Školní aktovka budoucího prvňáčka by rozhodně měla mít pevná, polstrovaná a prodyšná záda, která svým tvarem kopírují přirozené zakřivení páteře. Důležité jsou také dostatečně široké ramenní popruhy a nastavitelný hrudní, případně i bederní, pás. Díky tomu bude váha aktovky rovnoměrně rozložena a nedojde k přetížení zad a vzniku skoliózy. Batohům na jedno rameno se úplně vyhněte.

Děti si svou aktovku ovšem vybírají zejména dle designu, takže u nich je volba poměrně snadná.
A právě školní aktovky a batohy od renomované značky LEGO® splňují jak očekávání dětí z hlediska designu, tak i kritéria nás, rodičů, ve smyslu očekávané kvality.

Design aktovek LEGO® je mezi dětmi mimořádně populární, potěší je vždy zejména postavičky oblíbených LEGO® mini figurek, které znají z mnohých stavebnic – i v rámci jednotlivých řad.
Vybírat z těchto aktovek mohou kluci i holky.

Aktovky a batohy LEGO® jsou ideální pro děti na 1. stupni ZŠ.
Značka LEGO® dbá na kombinaci kvality a designu. Velmi zásadní je zdravotní nezávadnost těchto aktovek – záda mají ergonomická tvarování, velmi vhodné jsou i bederní a hrudní popruhy, které jsou rovněž součástí těchto aktovek.

Perfektní je i materiál, ze kterého jsou aktovky i batohy vyrobeny – je odolný, lehce se udržuje a je snadno omyvatelný.

Aktovky jsou nabízeny ve třech produktových řadách – EASY, MAXI a OPTIMO.

Pro drobné prvňáčky je skvělá například aktovka LEGO® EASY, dokonce se jedná o jednu z nejlehčích aktovek na trhu, váží pouhých 790g!
Tyto aktovky jsou navrženy speciálně pro malé děti, 
mají vyztužené dno s nožičkami, ergonomicky tvarovaná záda, polstrované a nastavitelné ramenní popruhy, víko na klip pro snadné otevírání, prostornou hlavní kapsu a přední kapsu na penál.

Rovněž velmi lehký, s pevnou konstrukcí, je model aktovky LEGO® OPTIMO Plus – výhodou je i možnost upevnění vaku na tělocvik nebo na papuče přímo na klopu aktovky. Aktovka OPTIMO disponuje hlavní prostornou komorou s otevíráním na zip, stabilním spodním panelem, polstrovanými ramenními popruhy, nastavitelným hrudním a bederním pásem, zádovým systémem AirFlow s prouděním vzduchu, přední termo kapsou na zip. Aktovka je vhodná pro prvňáčky, ale i starší děti prvního stupně ZŠ.

Tyto aktovky jsou pak dostupné i v rámci řady LEGO® OPTIMO Light – bez vaku na tělocvik či papuče, bederního pásu a termo kapsy. Tyto aktovky jsou i cenově dostupnější. 

Pro větší prvňáčky a starší děti (prvního stupně ZŠ) jsou ideální aktovky z řady LEGO® MAXI Plus – dětem podepřou záda i pokud je aktovka plná a velmi těžká. Zároveň oceníte individuální možnost nastavení ramenních popruhů, což zajistí optimální rozložení hmotnosti, nastavitelný hrudní a bederní pás, polstrovaná záda s AirFlow systémem proudění vzduchu, zpevněné dno pro stabilitu aktovky a termo kapsu v přední části.

Tyto aktovky jsou pak dostupné i v rámci řady LEGO® MAXI Light – bez vaku na tělocvik, bederního pásu a termo kapsy. Tyto aktovky jsou i cenově dostupnější. 

Všechny školní aktovky LEGO® pak mají i velmi přehledné uspořádání vnitřních kapes. 

LEGO® nabízí i další školní potřeby – pytlíky, pouzdra, fixy, nebo krásné svačinové boxy a lahve – opět v atraktivním designu.

Menší děti rozhodně nadchnou i cestovní batůžky, které jsou dostupné v ikonických LEGO designech.

Školní LEGO® aktovky a batohy jsou pro děti skvělou volbou! Oceníte jejich kvalitu, zpracování, řešení vnitřního uspořádání, bezpečnostní prvky. A děti? Ty si aktovky s motivy LEGO® rozhodně zamilují.

Aktovky a batohy LEGO®, ale i další doplňky (nejen) do školy, cestovní batůžky koupíte:

ODKAZ: DETSKYESHOP.CZ / web, e-shop
ODKAZ: DETSKYESHOP.CZ / facebook
ODKAZ: DETSKYESHOP.CZ / instagram

ODKAZ: MALL.CZ / web, e-shop

ODKAZ: CZC.CZ / web, e-shop
ODKAZ: CZC.CZ / facebook
ODKAZ: CZC.CZ / instagram

ODKAZ: LEGENIO / web, e-shop
ODKAZ: LEGENIO / facebook
ODKAZ: LEGENIO / instagram

ODKAZ: SVETZAVAZADEL.CZ / web, e-shop
ODKAZ: SVETZAVAZADEL.CZ / facebook

Foceno v Muzeu Lega v Kutné Hoře.

ODKAZ: MUZEUM LEGA / web
ODKAZ: MUZEUM LEGA / facebook
ODKAZ: MUZEUM LEGA / instagram