HARLEY DAVIDSON vozí radost

V rámci spojení FB skupiny „Pražská pomoc“ a dealerstvími Harley Davidson vznikla aktivita zvaná Jízda radosti. Švadlenky z celé republiky, které šily roušky, je posílaly na distribuční centrum a spolu s desinfekcí od dárců je členové klubů Harley Owners Group a Indian IMRG rozváželi do domovů pro seniory, dětských domovů a na další místa. Motorkáři si se seniory také popovídali, svezli je na svých strojích a strávili s nimi příjemný čas.  V současné době dochází k předání objednaných věcí do jednotlivých krajů, protože i v současné době jsou tyto prostředky stále zapotřebí. Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj a část Zlínského kraje obstarává Harley Davidson Brno a aktivity se zhostili členové klubu HOG Brno (Harley Owners Group).

Celkem navštívíme více než 70 domovů ve zmíněných krajích, řekl člen HOG Brno a organizátor jízdy Pavel Bartošek.

Neméně důležitou součástí návštěvy domovů je, ale především přivézt seniorům radost, ozvláštnit jejich všední dny a poskytnout zážitek po nucené dlouhé karanténě, kdy nemohli být součástí žádné aktivity ani návštěv. Proto kromě předání smluvených desinfekcí a roušek seniory povozíme na motocyklech po areálu, rádi si popovídáme, necháme je zavzpomínat na své mládí, kdy mnozí jezdili také na motocyklech, či je  necháme  posadit, zkrátka necháme je si naši návštěvu užít. To, že jsou v současnosti již třeba i nechodící není pro nás překážkou.

V současné době máme za sebou již návštěvy na Vysočině a začali jsme tento týden objíždět Brno a Jižní Moravu. Včerejší návštěvu v domově pro seniory na Okružní a Vychodilvé v Brně s námi na motocyklu absolvovala i primátorka města Brna  Markéta Vaňková. Spolu s více než dvaceti členy HOG Brno přivezla nespočet radosti a pozitivních emocí, když jsme v každém z domovů strávili více jak hodinu a půl, řekl Barošek. Na motocyklech se velmi ráda svezla například  i stoletá obyvatelka domova pro seniory na Vychodilové, jízdu měla jako svůj narozeninový dárek, nebo slavný brněnský hokejista František Mašlaň, který žije v domově pro seniory na Okružní.