Grilovat se dá i v zimě…:)

Co se týká vaření, zastávám v první řadě jednoduchost přípravy a také kvalitu zpracování:) Zkrátka, žádné velké a složité kuchařské postupy nejsou nic pro mě… Prioritou je pro mě vždy to, aby jídlo, které připravuji, bylo rychle hotové a aby bylo plnohodnotné a v první řadě zdravé. Což kolikrát není jen tak…

…uvařit totiž něco rychle a tak, aby to bylo zároveň kvalitní a plnohodnotné jídlo, je často celkem obtížné:) Sami to dobře asi znáte – není nic jednoduššího než hodit do vroucí vody těstoviny, dát na ně pak kečup a nastrouhaný sýr – a oběd je hotový raz dva:) Ovšem, takové jídlo Vám, respektive Vašemu tělu, nic moc nedá.

Už i tím, že mám dvě malé děti, se snažím opravdu vařit zdravě a tak, aby jídlo bylo opravdu co nejvíc kvalitní. Mou zásadou je používat jednoduché suroviny – rýži, těstoviny, zeleninu, dobré maso – a to pak zpracovat tím nejlepším možným způsobem. Mám tím na mysli zejména vyhnutí se smažení, fritovaní a dalším postupům, které Vám výsledné jídlo akorát zahltí přebytečným tukem. Já využívám zejména vaření, pečení v troubění, sušení horkým vzduchem ve speciální fritéze a v neposlední řadě také grilování.

Právě grilování je můj asi nejoblíbenější způsob zpracování masa, ryb a zeleniny. V létě grilujeme venku v podstatě několikrát týdně, je to totiž jednoduché, rychle hotové a vynikající jídlo, které se nikdy „neomrzí“:) Stačí si připravit předem suroviny a pak už se gril o úpravu postará sám.

Ovšem, nechtěla jsem se s „výsadou grilování“ spoléhat jen na léto a teplé počasí, kdy se dá být venku. Proto jsem si pořídila gril také pro domácí grilování – a právě teď, v zimě, v něm připravuji jídlo opravdu často. A ráda Vám ho tady, na blogu představím, protože je fakt hodně super:) Je to gril od značky Russel Hobbs a v pohodě na něm zmáknete celý oběd. Navíc, jednoduše a rychle – tedy přesně tak, jak to vyhovuje mně:)

Photo 23.12.15 11 01 24

Na tomto grilu je příprava jídel fakt hodně „easy“ – stačí si nachystat všechno, co si přejete ugrilovat – pak už stačí gril rozehřát, jídlo „zavřít“ dovnitř a občas se mrknout, jestli už je hotové. Ovšem – tento gril má spoustu vychytávek, o kterých musíte vědět!

Photo 23.12.15 11 02 17

V první řadě je to možnost nastavení sklonu grilu, díky stojánku, který je na spodní části. Pokud zvednete stojánek, gril se nahne – a tím tak může vytékat všechen přebytečný tuk ven, do speciální misky, která je pod grilem. Což je super – jídlo děláte opravdu bez tuku – takže maximálně zdravě, bez zbytečných kalorií navíc.

Photo 23.12.15 11 15 27

Gril slouží jednak na grilování – kdy jídlo zavřete dovnitř a je tak z obou stran rovnoměrně „opékané“. V tomto případě jsou desky v přímém kontaktu s jídlem a gril je zcela uzavřený.

Photo 23.12.15 11 16 03Photo 23.12.15 11 15 39

Druhou funkcí je „rozpouštění“ – staší vyndat horní grilovací desku a tím se bude jídlo vložené do přístroje rozpouštět. Gril zůstane rozevřený – a tím bude pokrm s horkou deskou v kontaktu jen na jedné straně. Je to ideální například pro přípravu toustů se sýrem, panini, rozpečených baget… Vynikající tedy zejména na sýr, který se díky této funkci opravdu skvěle roztaví.

Photo 23.12.15 11 16 33

Já gril ovšem nejvíc využívám k přípravě masa, zeleniny, nebo pečených brambor. Opravdu stačí pouze tento jediný přístroj a máte skvělý a zdravý oběd pro celou rodinu:) Žádné další hrnce a vaření!!! Navíc, oběd je hotový opravdu raz dva – kuřecí steaky jsou ogrilované cca do 8 minut. Jídlo je navíc zcela bez tuku – což oceníme hlavně my, ženy, věčně toužící po dokonalé postavě:)

Photo 23.12.15 11 56 26Photo 23.12.15 12 02 15

Super také je, že pokud připravujete maso, které obsahuje více tuku, tak stačí zvýšit náklon grilu – a tím tak přebytečný tuk krásně vytéká do spodní misky. Což se hodí třeba i pro grilování uzenin, které tuku během grilování pouští relativně hodně.

Gril je opravdu geniální kuchyňský pomocník, který se Vám bude 100% doma hodit. Alespoň v ty dny, kdy nemůžete grilovat venku:)

ODKAZ: RUSSEL HOBBS/web