Festival Jídlo z blízka 2015

Jste milovníci dobrého jídla a zajímáte se o jeho původ? Právě pro vás se od 16. do 26. července na festivalu Jídlo z blízka vaří lahůdky z regionálních surovin. Nechybí ani kurzy vaření a degustace vín.

10411208_1015188618499064_5356089756756878500_n

Po jedenáct červencových dnů si můžete ve vybraných podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek.

jzb_2014_la_bouchee_predkrm

V nabídce restaurací najdete čerstvé candáty z Pohořelic, šťavnaté králičí, jehněčí i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo z brněnské Mikrofarmy a těšit se můžete také na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, jahody, sluncem provoněné třešně od Hustopečí či meruňky z Břeclavska.

pokrm_2_prominent

Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Letní festival má také doprovodný program, na kterém je možné seznámit se osobně se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.

vina_blatnice_jidlo_z_blizka_19

Jestli jste dosud váhali s pečením kváskového pečiva nebo přípravou domácích těstovin, vrhněte se do toho tentokrát po hlavě. Program je připraven právě pro vás! Přiveďte i své děti, které jistě nadchne, jak se z několika málo ingrediencí stane sladce voňavý babičkovský koláč. Do Brna také zamíří na velké degustace ve stylu zahradní slavnosti zástupci předních vinařství jižní Moravy a první pátek festivalu bude patřit grilování v samém centru Brna, na Moravském náměstí.

ODKAZ: SEZNAM RESTAURACÍ

ODKAZ: FESTIVAL JÍDLO Z BLÍZKA/web

ODKAZ: FESTIVAL JÍDLO Z BLÍZKA/facebook

partneri-2015

převzato: jidlozblizka.cz