Dopřejte si na podzim pořádnou dávku vitamínů!

Už jste slyšeli o infuzních vitamínových terapiích? Věřím, že mnozí jistě ano – a já vám mohu ze své vlastní zkušenosti potvrdit, je to opravdu skvělá věc. Vitamíny, antioxidanty, stopové prvky jsou díky infuzi doplněné vašemu tělu v mnohem efektivnější a účinnější formě, kdy tyto látky mohou přecházet z krve přímo do buněk. Infuzní terapie má dlouhodobý efekt, je zcela bezbolestná – a za mě, měli bychom si ji dopřát opravdu všichni, i v návaznosti na aktuální podzimní sezónu, kdy je výskyt respiračních onemocnění vyšší. Já infuzní terapii nedávno absolvovala na brněnské chirurgické klinice B. Braun – víc vám prozradím v mém následujícím článku.

Věřím, že i ve zpětném ohlédnutí za posledními měsíci, kdy jsme se mnozí setkali s dopady koronavirové pandemie, jsme si všichni uvědomili důležitost vlastního zdraví. Skutečně – není to „klišé“, že zdraví je to nejdůležitější. Musíme o něj pečovat a chránit si jej, jak nejlépe to jde.

Dnešní doba nabízí mnoho možností v ohledu prevence nemocí a starosti o naše zdraví. Ideální cestou je o sebe pečovat, dbát na dostatek pohybu, zdravou stravu, odpočinek a také, na příjem vitamínů. Ty mnoho lidí užívá ve formě doplňků stravy a vitamínových preparátu, kterých je na trhu nespočet.

Ovšem – mnohem více účinnou formou a z mého pohledu i cenově přijatelnější (než když si kupujeme vitamínové doplňky), jsou vitamínové infuzní terapie. Už jste o nich slyšeli?

Já z médií postřehla, že něco takového existuje, a to již před delší dobou. Až právě v souvislosti s prodělaným onemocněním covid, kdy jsem trpěla zejména post-covidovým syndromem a měla jsem opravdu „nalomenou“ imunitu, jsem se o infuzních terapiích dozvěděla víc. A upřímně, velice mě to oslovilo.

V čem spočívá hlavní přínos infuzní terapie?
Infuzní vitamínová terapie je skvělá pro celkové posílení imunitních funkcí organismu. Ať už z preventivního důvodu, či pokud vás právě již oslabená imunita a různé chronické obtíže trápí.

Infuzní vitamínová terapie je lékaři přesně stanovené směs vitamínů, antioxidantů, stopových prvků – podává se nitrožilně, přímo do krevního řečiště. Účinné látky se tak dostanou okamžitě do krevního oběhu a přechází přímo do buněk, navíc v mnohem vyšší koncentraci, než by tomu bylo při vstřebávání ze zažívacího traktu.

Infuzní vitamínovou terapii jsem sama podstoupila – rozhodla jsem se pro brněnskou chirurgickou ambulanci B. Braun, kterou najdete v centru na Josefské.
Důvodem byla zejména odbornost ambulance, skvělá nabídka služeb a možnost odborné konzultace s lékařem. Vím, že infuzní terapie dnes nabízí i mnohá zařízení, která nejsou lékařská, sem bych ale nešla – přece jen, jedná se o invazní zásah do těla, proto je pro mě zmiňovaná odbornost ambulance zásadní.

Více o infuzních terapiích v brněnské chirurgické ambulanci B. Braun ZDE.

Opravdu vřele bych vám chtěla doporučit právě ambulanci B. Braun v Brně i z důvodu, že tu pracuje naprosto úžasný lékař, MUDr. Novák, který je nesmírně ochotný, empatický, vše vám vysvětlí a doporučí to ideální přesně pro vás, vždy s ohledem na váš zdravotní stav.

S panem doktorem jsem vám zde pořídila i rozhovor – zveřejním v dalším článku!

Zkrátka, infuzní terapie je skvělá věc. Vaše tělo dostane ideální cestou a formou vitamíny a všechny potřebné látky pro podporu imunity. Infuzní terapie je také zcela bezbolestná – časově vám zabere cca 45 min. Úvodem je vždy konzultace s lékařem, který zhodnotí váš zdravotní stav.

Během infuze můžete odpočívat, číst si…opravdu nic necítíte, sama potvrzuji. :)

Nyní, na podzim, kdy je opět zvýšený výskyt onemocnění, se právě infuzní terapie skutečně mohou hodit. Zařaďte něco takového k péči o sebe – uvidíte, že vám to prospěje.

Chirurgickou ambulanci B. Braun najdete v Brně na Josefské 425/25.

ODKAZ: Chirurgická ambulanci B. Braun / web
ODKAZ: Chirurgická ambulanci B. Braun / facebook
ODKAZ: Chirurgická ambulanci B. Braun / instagram