Domácí detox nápoje!

A naše DETOX mánie pokračuje! Už od Vánoc, kdy jsme dostali všichni pořádně zabrat, Vám pravidelně přinášíme tipy na očistu Vašeho těla. Dnes jsme pro Vás připravily několik moc zajímavých a hlavně jednoduchých receptů na domácí DETOX NÁPOJE!!!

af59b2220b9f837dfe36946fac667f72

Pomalu, ale jistě nám začíná jaro, doba, kdybychom se měli zase dostat zpátky do formy, hlavně po té náročné zimě, která na nás (teda asi ve většině případů:)) zanechala znatelné stopy:) S jarem přichází na řadu i očista těla, tedy detox! Detox – slovo, které dřív znělo až hororově, se stává v současné době nedílnou součástí životního stylu mnoha z nás. Naše tělo si čas od času zaslouží „úklid“ v podobě detoxu – a právě jaro je pro tuto očistu naprosto ideální.

Pokud nemáte s očistnými kúrami ještě žádné zkušenosti a přesto byste chtěli něco na očistu těla otestovat – přečtětě si jeden z našich starších článků, kdy jsme pro Vás vybraly několik zajímavých produktů právě na DETOX v naší oblíbené Chytré lékárně, kde Vám s problematikou vhodných přípravků pro očistu i dobře poradí. Více zde: NAŠE DETOX TIPY!!!

7354116f7f5ccf0b62dd8aa16b132934

Pokud ovšem vsázíte raději na sílu tzv. homemade produktů, máme pro Vás dnes pár tipů na jednoduché a zdravé nápoje, které jsou přímo skvělé právě na očistu těla. A které to jsou?

Síla citronu

Připravte si dvě polévkové lžíce citronové nebo limetkové šťávy, dvě polévkové lžíce javorového sirupu a špetku kayenského pepře. Ingredience smíchejte a dolijte vodou. Objem nápoje by měl být 3 decilitry. Denně vypijte alespoň šest nápojů po dobu deseti dní. Můžete ho pít i teplý, ale vyhněte se ohřevu v mikrovlnné troubě. Koktejl je chuťově dobrý, tak se nemusíte bát.;)

Kiwi koktejl

Tři kiwi a dva grepy, nic víc nepotřebujete. Z grepů vymačkejte šťávu, rozmixujte kiwi, smíchejte dohromady a přidejte 60 mililitrů vody. Promíchejte a hned vypijte. Dopřejte si tento koktejl denně a uvidíte, že se budete brzy cítit lépe.

Jablečno-okurkový koktejl

Rozmixujte jablko (samozřejmě bez jádřince), stonek řepíkatého celeru, kousek salátové okurky, šťávu z citronu a deset lístků máty. Pijte hned po přípravě.

Sušený čaj

Stačí sehnat sušená jablka, rozinky, borůvky… Zkrátka to, co vám chutná. Směs ovoce zalijte horkou vodou a nechte louhovat. Bude to chvíli trvat, takže trpělivost. Připravte si raději větší množství nápoje, můžete ho potom popíjet celý den. Tyčinka skořice na zlepšení chuti není překážkou, stejně tak i čerstvá máta.

Máte s nápoji na detox také své zkušenosti? Případně co na detox těla používáte – právě Vy? Podělte se s námi o Vaše zkušnosti:)

zdroj fotek: pinterest.com
zdroj receptů: hotmode.cz