Dobrá zpráva pro milovníky kvalitní kávy!

Také patříte k milovníkům vynikající a kvalitní kávy Nespresso, stejně, jako já? Pokud ano, mám pro Vás jednu dobrou zprávu. Nespresso nedávno uvedlo novinku – vynikající brazilskou kávu CAFEZINHO DO BRASIL!

Photo 29.08.16 11 17 25

Bez kvalitní a dobré kávy si vůbec nedokážu představit svůj každodenní život… Na kávu se těším už po probuzení – symbolizuje pro mě start do nového dne. A svoji oblíbenou kávu si ráda vychutnám i během dne, je pro mě zase spojením chvíle odpočinku a zastavení se v mém hektickém pracovním tempu.

A jak už jsem Vám zde, na blogu, několikrát prozradila – jsem věrná značce Nespresso, a to už řadu let. Káva, co tento brand nabízí, je totiž opravdu dokonalá – chuťově plná, krásně aromatická, navíc v nabídce mnoha druhů – a opravdu není těžké vybrat si „tu svoji oblíbenou“…:)

Nespresso také poměrně často uvádí novinky a různé limitované edice – a jednou z nich je i směs CAFEZINHO DO BRASIL, limitovaná novinka, která je k dostání od konce srpna. O jakou kávu se jedná?

image

“Cafezinho” nebo také v brazilské portugalštině malá káva, je víceméně synonymem pro uvítání spojené s podáváním šálku kávy při návštěvě domácnosti či firmy.
Inspirováni bohatou, barvitou a živou brazilskou kávovou kulturou experti Nespresso vytvořili směs Cafezinho do Brasil, unikátní a velmi silnou Limitovanou Edici Grand Cru.

Photo 29.08.16 11 20 19

Novou směs odborníci Nespresso vystavěli na základě preferencí lokálních obyvatel a hlubokých znalostí Brazilců o jejich národním nápoji. Výsledkem je silná směs, která zachycuje podstatu cafezinho v espresso šálku.

Alexis Rodriguez, ředitel pro vývoj nových káv společnosti Nespresso, říká: „Brazilci nám vysvětlili, že upřednostňují kávu, která je hořká a má velmi charakteristické aroma z pražení. Pro zachycení tohoto chuťového profilu, který jsme rozklíčovali jako aroma vlašských ořechů, santalového dřeva a bylin, jsme vybrali zrna Arabica z jižní Brazílie. Ve státě Espirito Santo, blízko moře, je velmi vlhký vítr, který do zrn dodává tato specifická aromata. Pečlivě jsme pracovali s vybranými farmáři na tom, aby byla ručně vybrána ta zrna, která v sobě tyto neobvyklé tóny skrývají”.

Jedná se o kávu Pure Origin, což znamená, že všechna zrna pochází pouze z Brazílie. Agronomové, se kterými Nespresso pracuje bok po boku, spolu s vybranými farmáři také posoudili jejich praktiky sklizně kávy a doporučili metodu pečlivého sběru pouze zralých zrn, bez doteku se zemí, aby nedošlo k poškození výjimečného aroma nutného pro vytvoření Cafezinho do Brasil.

Photo 29.08.16 11 17 51

A jak tuto kávu hodnotím já?
Je opravdu vynikající, silná, velmi aromatická, opravdu jsou v ní patrné tóny ořechů, dřeva, bylinek… Intenzitou se skutečně jedná o silnější kávu (stupeň intenzity je 9).
Chuťově je vynikající! Já ji piji coby „Espresso“ – tedy bez mléka v malém šálku. Ovšem je možné ji podávat i s mlékem, coby „Capuccino“, nebo oblíbenou kávu „Macchiato“ – ta se připravuje přidáním cca 40ml kávy do cca 100ml našlehaného mléka.

Mimochodem – Nespresso si pro kávu Cafezinho do Brazil připravilo několik zajímavých receptů – inspirujte se!

recept1

recept2

recept3

recept4

A co Vy – už jste kávu Cafezinho do Brasil ochutnali? Co na ni říkáte?:)

V Brně si můžete koupit a ochutnat vynikající kávu Nespresso v Nespresso Boutique, který najdete v Brně na nám. Svobody 13.

ODKAZ: NESPRESSO/web
ODKAZ: NESPRESSO/facebook