DĚTSKÉ SAUNOVÉ RITUÁLY V INFINIT NA LESNÉ

Vy, co máte už děti, mi dáte asi za pravdu, že co se nemocí, nachlazení a oslabené imunity týká, jsou právě zima a začátek jara tím nejnáročnějším obdobím. U nás je to tak každoročně – mí synové bývají nejvíc nemocní právě tyto  měsíce. Jak dětem imunitu posílit, s čím mám dobrou zkušenost i já sama? Jedním z velmi prospěšných způsobů je i saunování. Proto vám chci dnes napsat pár informací o dětských saunových rituálech v Infinit Lesná – pro děti jsou přínosné a co víc, také zabavné! :)

Opravdu, pravidelným saunováním můžete dětem výrazně imunitu zlepšit. V čem spočívá princip prospěšnosti saunování?

Principem saunování je “umělá horečka”. Při saunovacím cyklu se teplota těla zvýší o  půl stupně, což u člověka nastartuje imunitní systém. Tělo si vybuduje protilátky a stane se odolnější proti vnějším vlivům.

Pravidelným saunováním tak dochází k celkovému posílení imunitního systému, což platí jak pro dospělé, tak samozřejmě i pro děti.

A kam s dětmi v Brně do sauny?
Jak jsem už zmínila v úvodu, saunování a dětské saunové rituály probíhají v Infinit Lesná. Nyní tu je až do konce dubna Dětské víkendové saunování, vždy se zábavnými, pohádkovými tématy. Pro děti je tu připravený animační program, jak v sauně, tak v odpočívárně.

Dětský saunový ceremoniál probíhá v sauně se sníženou teplotou za doprovodu saunového mistra, který se snaží, aby byl ceremoniál pro děti hrou a zábavou. Vzduch zvlhčuje poléváním kamen a následně teplý vzduch rozhání po sauně, aby ho děti pocítily. Saunou se také během ceremoniálu linou příjemné přírodní vůně, které jsou dětem dobře známé. Je to například pomeranč, mandarinka, citron, borovice…
Cele saunové dopoledne je každý víkend laděno do jiného tématu, saunoví mistři si připravují ceremoniály, které jsou s tímto tématem spojeny, používají tematické převleky a hračky.

V saunách je snížená teplota na 60°C, což je pro děti vyhovující a příjemné.
Saunování je vhodné pro děti každého věku, saunovat se mohou dokonce už i batolata. Samozřejmě, že pokud je dítě nemocné, nebo nachlazené, do sauny nesmí.

Mimochodem, společné saunování je skvělým víkendovým programem pro celou rodinu, kdy můžete být spolu a zároveň děláte něco pro své zdraví. ;)

ODKAZ: INFINIT LESNÁ / web
ODKAZ: INFINIT LESNÁ / facebook