Design: inspirace na krásné věci ze Starožitnictví Patrice Antique

Možná si vzpomínáte, když jsem vám na blogu před nějaký časem psala článek s inspirací na krásné věci „s duší a příběhem“ ze starožitnictví Patrice Antique, které najdete v centru Brna, na Minoritské. Právě do tohoto starožitnictví jsem se nedávno po delší době zastavila, abych si prohlédla novinky. Je jich tu spoustu – a já je pro vás opět nafotila. Tak krásné věci totiž stojí za pozornost… :)

Víte, já sama dnes mnohem víc oceňuji věci, které mají kromě hezkého vzhledu i určitou „přidanou hodnotu“. Myslím tím to, když takový předmět není „pouze“ vyrobený na pásové výrobě, někde v továrně a já si ho pak bezmyšlenkovitě koupím v nějakém obchodním řetězci…

Mám ráda, když můžu mít k dané věci vztah, když si jí mohu víc vážit, zkrátka, když si i věc dokáže získat místo v mém srdci. A přesně to je případ kousků, které koupíte právě třeba i ve starožitnictví.

Ať už to jsou krásné dekorační předměty, ke kterým se váže kousek historie, nebo jedinečný nábytek, obrazy, hodiny, ale třeba také šperky.

Právě šperky kupovat ve starožitnictví – to mi přijde naprosto skvělé! Takové kousky jsou nejen krásné, hodnotné a díky své minulosti i výjimečně cenné, ovšem – koupíte je i za mnohem přijatelnější ceny, než v běžných obchodech.

Co se starožitnictví týká, za sebe rozhodně doporučuji Starožitnictví Patrice Antique, které najdete na Minoritské 1. Mají tu opravdu úžasný výběr mnoha věcí – od starožitného nábytku, doplňků, dekorací, nádobí, až po šperky. 

Kromě skutečně starožitných věcí, šperků, tu koupíte ovšem i novější věci – třeba právě i šperky. Co se právě těchto novějších šperků týká, jsou zde v nabídce i krásné modely od opravdu věhlasných značek, mezi které patří třeba Cartier, Dior, nebo Rolex.

Určitě je také dobré vědět, že ve starožitnictví Patrice Antique šperky (ale i další předměty) i vykupují – takže, pokud doma máte nějaké šperky, které už nenosíte, můžete je zde prodat a vyberete si něco jiného, hezkého, co vám udělá radost.

Staré šperky, které ve starožitnictví Patrice Antique nabízí, byly vyráběny ručně, velmi často na zakázku a jejich zpracování je velmi kvalitní a precizní, kdy v porovnání nových a starých šperků je kvalita šperků starých nesrovnatelně vyšší ovšem často za nižší cenu než u šperků nových, které jsou vyráběny obvykle strojově.
Tak proč platit za krásné šperky tolik, když jdou pořídit i mnohem, mnohem výhodněji? Je důležité si uvědomit, šperky časem svou hodnotu neztrácí, jako jiné věci…

Prstýnky, ale i další šperky, které ve starožitnictví Patrice Antique mají, jsou v perfektním stavu a mnohé z nich jsou skutečně velice hodnotné – s diamanty, briliatny a dalšími vzácnými kameny.

Například tyto kousky – svatební dar budoucí manželce, byly vyrobeny na zakázku v roce 1918, vše osázeno brilianty, navíc nádherně zlatnicky zpracováno.

Kromě šperků mají v tomto starožitnictví i další věci, které stojí za pozornost – mě tu zaual nyní krásný nábytek ze 30. let – mimochodem, právě tento styl je dle mého názoru skutečně nadčasový a aktuálně, dokonce bych řekla, že opět nesmírně moderní.

Právě takový kousek nábytku se může stát tím dominantním prvkem vašeho interiéru. Zaujmout může třeba i starožitná lampa, nebo čajový servis…

Zkrátka, za sebe můžu říct, že právě tyto krásné věci jsou skutečně hodnotné – a to nejen svým vzhledem, ale i příběhem, který si přináší. Uvidíte, že si k ním vytvoříte jedinečný vztah… :)

Na spoustu krásných věcí ze Starožitnictví Patrice Antique se podívejte také do fotogalerie.

Starožitnictví Patrice Antique najdete v centru Brna, na Minoritské 1.

ODKAZ: Starožitnictví Patrice Antique – web / facebook