Deník. Co mě přivedlo do Brna a proč vznikl tento blog? O čem je, proč ho píšu? A proč jsme byly na začátku dvě?

Deník – moje nová, osobní, blogová rubrika! ;) Psali jste mi o více osobní články, o postřehy z mého každodenního života, tak tady jsou. Dnes se ovšem vrátím ještě trochu do minulosti, protože mi od vás stále ještě sem tam přijde dotaz, o čem vlastně tento blog je, proč vzniknul a co je jeho cílem. Tak vám o tom napíšu něco víc… ;)

Rubrika Deník bude i mou určitou „zpovědí“, kdy se vám svěřím s detaily mého každodenního života. Budu upřímná a budu psát o nejrůznějších tématech. Třeba vás něco zaujme, osloví, inspiruje – a mimochodem, budu moc ráda za vaši zpětnou vazbu, dotazy, komenty, názory… ty jsou naopak inspirací pro mě.

Dnes vám napíšu něco o tomto blogu – protože stále mi sem tam přijde dotaz, o čem to tu celé vlastně je a taky, jak to vlastně vzniklo. ;)

Do Brna jsem se přistěhovala asi před 9 lety, z Prahy. Můj manžel je Brňák a rozhodli jsme se žít tady, i já měla k Moravě vždycky blízko, mnohem blíž, než k Praze. Narodila jsem se také na Moravě, v Třebíči a žila jsem do svých 17 let v Moravských Budějovicích. V Praze jsem žila po vítězství v soutěži Miss od svých 17 let, studovala jsem tu vysokou školu, žurnalistiku, pracovala jsem v TV Óčko a dělala jsem také DJku. :) O tom ale zase někdy jindy.

V Brně se nám pak narodily děti a já celou řadu svých pracovních aktivit opustila – zkrátka se to neslučovalo s dětmi. Přestala jsem dělat DJku a také, přestala jsem jezdit do Prahy na Óčko. Mou prací bylo a dodnes je pořádání koncertů – máme s manželem firmu, která pořádá koncerty, halové turné a já mám na starosti vše kolem bookingu vystupujících.

Ale k blogu… Život v Brně byl fajn, ale upřímně, chyběl mi tu zdroj informací – pro člověka, který tu skoro nikoho nezná. Zdroj informací, tipů, inspirace – kam v Brně zajít do fajn restaurace, kavárny, které obchody stojí za to, jaké jsou tu zajímavé kulturní akce… Zkrátka, chyběly mi tipy pro člověka, jako jsem já – mám ráda módu, kosmetiku, dobré a zdravé jídlo, sport, kulturu – a chtěla jsem v tomto směru v Brně i žít.

A tak mě jednoho dne, jako blesk z čistého nebe, osvítil nápad založit blog. Pamatuji si ten den velmi přesně, žehlila jsem a najednou si říkám „to je ono, to mě bude bavit a třeba to bude užitkem i ostatním“. Spojím svoje zkušenosti ze školy, se psaním a začnu dělat blog. Bude o Brně a o inspiraci v tomto městě.

Pak jsem ovšem udělala věc, která se později ukázala jako špatné rozhodnutí. Zavolala jsem své kamarádce Tereze, zda by do toho nešla se mnou. Prozradila a vysvětlila jsem jí svůj nápad, jak to celé dělat, jak pracovat… Šly jsme do toho spolu, každá určitě byla do určité míry přínosem projektu, ale později se ukázalo, že naše vzájemná spolupráce v rámci blogu nebude možná.

Já měla určitou představu, určité pracovní nasazení, nadšení, vizi…Tereza jinou. A tak se naše cesty rozešly. Každopádně, na každou zkušenost se v životě snažím dívat tak, že vás posune někam dál. Něco vás naučí.

Cílem tohoto blogu je na prvním místě inspirace. Pro vás, ale samozřejmě, také pro mě. Hledám, co je v Brně, okolí, zajímavého, co je zde nového, píšu o tom, co mě samotné přijde dobré, co mě baví, co se mi líbí… Objevují se tu místa, která sama v Brně navštěvuji, kde jím, kde nakupuji, kde odpočívám. Dávám tipy a doufám, že by třeba oslovily i někoho z vás.

Blog je určitým zrcadlem mě samotné, mého života v Brně… Je mi jasné, že se mé názory nemusí líbit všem, ale to ani nechci.:) Největším potěšením jsou mi zprávy a komentáře od vás, že jste díky tomuto blogu našli něco, co vás potěšilo, inspirovalo. A tak to, doufám, bude i dál. ;)