Cool People of Brno: Michal Mervart, Lorano.cz

Dámy, také toužíte mít doma nějaký exkluzivní, značkový, ovšem zaručeně originální módní doplněk? Kabelku, nebo peněženku? Jak nakupovat tyto věci, jak poznat, že se jedná o pravý kousek a naopak, jak rozpoznat „fejk“ – na toto všechno jsem se zeptala pana Michala Mervarta z Brna, majitele eshopu Lorano.cz – kde právě tyto exkluzivní záležitosti najdete.

Dobrý den, v úvodu našeho rozhovoru se zeptám – co Vás vedlo k tomu založit si eshop s exkluzivním a značkovým zbožím?
Dlouho jsem přemýšlel jak spojit něco co miluji s tím, co budu dělat, což asi sama znáte :) Kabelky prestižních značek, jejich preciznost, design a to, že vždy přijdou s něčím novým, mě baví.

Prozraďte nám, jaké věci a od jakých známých brandů na Vašem eshopu můžeme zakoupit?
Snažím se vybírat takové zboží, aby si každá žena přišla na své. Nejen co se týče toho, kolik chtějí do kabelky investovat, ale také na různé příležitosti a snažím se aby se zákaznice nebály barev a různých materiálů, které dané značky nabízejí. U nás jednoznačně vede MICHAEL KORS, o jeho kabelky si zákaznice nejvíce píší a jehož kabelky si oblíbilo mnoho celebrit, potom PRADA, což jsou velmi nadčasové kouseky, že se investice rozhodně vyplatí a samozřejmě GUCCI, BURBERRY, Desigual a New Yorská značka Coach, která není v ČR tak známá, ale rozhodně stojí za to.

Jsou tyto věci u Vás exkluzivitou? Nebo je můžeme koupit v ČR i jinde – v kamenných prodejnách?
Zboží, které máme v eshopu Lorano, se dá samozřejmě koupit v buticích daných značek, ale je jich v ČR velmi málo a pro mimopražské je to komplikovanější. A hlavně díky dlouholeté zkušenosti s nákupem kabelek přesně vím, kde co sehnat, abych zákazníkům nabídla zboží nejen za mnohem lepší ceny, ale především věci, které se u nás nedají sehnat. Proto mnoho kabelek od nás jen tak na někom neuvidíte.

Kde a podle čeho zboží vybíráte?
Zajímám se o kabelky deset let, za tu dobu už o kabelkách něco vím :) jaké jsou oblíbené modely, sleduji módní trendy, dbám i na praktičnost. Přidanou hodnotou je i poradenství nejen jak o kabelky pečovat, ale radím ženám jak si vybrat tu pravou, nebo která stojí za to sbírku rozšířit, která je vhodná pro jaké nošení a v neposlední řadě se na mě obracejí muži a s nimi vybírám takové kousky, které potěší každou ženu :)

V dnešní době je hodně žhavé téma „pravosti“ – čím Vy u věcí, které na Lorano.cz nabízíte, ručíte pravostí?
Ano, tohle téma je nejen v dnešní době žhavé. Sám jsem velkým odpůrcem padělků a snažím se ženám vysvětlovat, jak poznají originál, kde se nákupů „originálů“ vyvarovat a co jsou základní ukazatele originality nejen u nás, ale samozřejmě všude, kde se tohle zboží dá na internetu koupit. Spolupracoval jsem s obchodem, který se zaměřuje na prodej použitých luxusních kousků, což byla skvělá škola :)

Dodáváte zákazníkovi zboží i s certifikátem pravosti?
Certifikát pravosti je zajetý mýtus, který často slýchám. Nikde Vám nevystaví doklad s razítkem, že je kabelka originál. Některé značky, třebas Prada, dodává ke svým kabelkám tzv. identifikační karty, jedná se o plastovou kartu, kde jsou informace ke kabelce jako je model, barva, kód produktu, kde byla vyrobena… Michael Kors má zase uvnitř každé kabelky data code, takový štítek, na kterém jsou rovněž informace o daném modelu, součástí jsou i papírové sešitky, kde naleznete informace o materiálech, údržbě.. ale není to certifikát pravosti.

U hodinek, které kupujeme rovněž v buticích MK, potvrdí záruční list, ale opět žádný certifikát.

Podle čeho vlastně dnes zákazník pozná, že zakoupil originální produkt a ne jeho napodobeninu? Je těžké se v tomto vyznat a rozpoznat kopii?
Na první pohled určitě zpracování kůže, plátna a kovových detailů napoví, zda se jedná a padělek, nebo originál. Bohužel musím říct, že se trh s padělky stále zdokonaluje a mnohdy je to těžké rozpoznat i pro znalé oko. Vždy je lepší se obracet na prověřené eshopy. Nebo konzultovat s odborníkem, něco si o značce přečíst a prohlédnout fotky na oficiálních stránkách.

Jste schopni zákazníkovi sehnat i takový produkt, který nemáte aktuálně v nabídce?
Samozřejmě. Dlouhou dobu před eshopem Lorano, jsem provozoval asistované nákupy. Zákazník poslal fotky, zavolal a společně jsme vybrali co shání, co by se mu líbilo. U těchto luxusních věcí je pro mě prioritou osobní přístup a servis jaký si každý zákazník zaslouží. Mnohdy volají zákaznice s tím, že si chtějí udělat radost, ale neví čím, velice rád poradím a pokud v eshopu nenajdeme to pravé, telefonuji jim přímo z butiků když jedeme pro zboží a tam vybereme vždy :)

Je možné si nabízené produkty, než si je zákazník koupí, také někde nejdříve prohlédnout?
Určitě. Vzhledem k tomu, o jaké zboží se jedná, je nám vždy potěšením, když si vyžádá zákazník osobní předání a možnost výběru z více modelů. Ubezpečí se o originalitě a prověří naši spolehlivost, pokud se jedná o nového zákazníka. Zatím je tahle služba možná jen v Brně.

Plánujete nabídku eshopu rozšířit i o další značky? Pokud ano, o jaké?
Ano, určitě! Každým dnem roste naše nabídka a sbíráme inspiraci na nové kousky a značky. V nejbližší době to bude určitě Furla, Karl Lagerfeld‎ a do plédů v jarních barvách Escada, se jistě zamiluje nejedna z Vás :)

Děkuji Vám za rozhovor a přeji, ať se daří:)

 

Chcete se o eshopu Lorano.cz dozvědět víc? Mrkněte na můj článek – ZDE.

ODKAZ: LORANO.CZ / web, eshop
ODKAZ: LORANO.CZ / facebook