COOL PEOPLE OF BRNO: Jakub Budínský.

Mám pro Vás první díl rubriky COOL PEOPLE OF BRNO, ve které Vám budu pravidelně přinášet rozhovory se zajímavými lidmi a osobnostmi, kteří díky své práci, nápadům a zrealizovaným projektům, mají rozhodně co říct.
Dnes Vám představím talentovaného kadeřníka JAKUBA BUDÍNSKÉHO ze salonu Jacob & The Stylers!

Salon Jacob & The Stylers si možná pamatujete ještě pod dřívějším jménem TONI&GUY, který se otevřel v Brně v roce 2009 a už za několik málo měsíců získal své výsadní postavení – stal se například hlavním partnerem módních přehlídek posledních ročníků veletrhu STYL KABO, je hlavním partnerem doprovodného programu PGA TOUR grandfinále, česal „módní Oscary“ Elle Style Awards 2009, pražskou přehlídku Vivienne Westwood, ale třeba i benefiční koncert Nadace Terezy Maxové…

Pětičlenný tým má zkušenosti z Londýna i prvního pražského salonu TONI&GUY v Čechách. V roce 2013 pak salon funguje pod novou, nezávislou značkou Jacob & The Stylers, která se nebojí experimentovat. Hlavní osobností salonu je pak „senior style director“ Jakub Budínský!

jakub

1. Ahoj Jakube, pracuješ v kadeřnictví Jacob & The Stylers jako „senior style director“. Prosím, můžeš nám, laikům v tomto oboru, vysvětlit, o o co přesně jde?

Ahoj, zdravím všechny čtenářky a čtenáře.
V Jacob and The Stylers máme rozděleny kadeřníky podle úrovní, na které zatím dosáhli. Každý kadeřník u nás začíná na pozici „asistent“. Na této úrovni je k dispozici ostatním kadeřníkům jako výpomoc, ale zároveň chodí 3x týdně do akademie, kde je s kolegou Luďkem Chromým připravujeme tak, aby během cca 7 měsíců zdárně absolvovali akademii Jacob.
Dalším levelem je Stylist, Top Stylist, Style director a Senior Style director. Tyto úrovně jsou podle odpracovaných let.

2. Byla práce kadeřníka vždy to, co jsi chtěl dělat? Nebo jsi měl nějaký jiný sen – třeba jako malý kluk – a k této profesi jsi se dostal až postupem času, nebo náhodou?

K této profesi jsem se dostal náhodou, nikdy to nebyl sen, spíš to přišlo samo od sebe. V tuto chvíli si nedovedu představit, že bych dělal něco jiného.

3. Kadeřnictví Jacob & The Stylers má v Brně velmi dobré jméno, které souvísí s vysokým stadartem služeb. Zkus nám v pár větách říct – v čem spočívá výjimečnost právě Vašeho kadeřnictví?

Výjimečnost našeho kadeřnictví spočívá v silném týmu, v týmové práci a hlavně v osobnostech, které to kadeřnictví dělají. Zakládáme si na konzultaci s klientem, to je ten nejdůležitější krok k vytvoření dokonalého střihu. Samozřejmě nechybí individuální přístup. Tým Jacob & The Stylers a naši klienti rovná se jedna velká rodina.

4. Kromě „běžných“ kadeřnických služeb nabízíte i další služby pro zákazníky – co všechno?

V našem salónu dále nabízíme:
Express Mani
Express Pedi
Spa Mani
Spa Pedi
P-shine
Lakování
Francouzské lakování
Barvení + formování obočí
Barvení řas
Denní + večerní líčení


Pro pány nabízíme úpravu vousů. Studenti mají každé úterý slevu 50% na střih a nový klienti mají slevu každou středu, také za polovinu.

FullSizeRender
5. V kadeřnictví také realizujete velmi zajímavé a povedené proměny image. Do jaké míry je těžké odhadnout, co danému člověku bude slušet a co ne?

Na proměny image se vždycky moc těšíme. Je to skvělý pocit, vidět přijít člověka, který po pár hodinách strávených u nás, konečně našel svůj styl. Ve většině případů se snažíme jen podtrhnout jejich osobnost, vžít se do jejich životní role. Při proměnách musíš vědět o tom dotyčném naprosto všechno, co dělá za práci, jakou hudbu poslouchá, jaké má hobby, ale především, jak chodí oblékaný. Mnohokrát se stalo, že si lidi kvůi střihu změnili celý šatník.

6. Jak se stavíš k situacím, kdy klient vyžaduje nějakou změnu účesu, o které víš, že by mu vyloženě neslušela?:) Vždy klientovi vyhovíš, nebo s ním diskutuješ a snažíš se mu jeho vizi pozměnit?:)

Pokud klient přijde s nějakou představou, o které vím, že by to byla změna k horšímu, tak jednoduše vybereme společně takový střih, který bude jednodušší na údržbu a proporčněji sedne více.

7. Ve svém oboru pracuješ už dlouho a máš celou řadu zkušeností. Co považuješ za svůj dosavadní, největší pracovní úspěch?

V tomto oboru pracuji již 13. rokem a za svůj největší dosvadní úspěch považuji i to, že můžu být součástí tak skvělého týmu, jakým Jacob & The Stylers je.


8. Vaše kadeřnictví úzce spolupracuje s dalšími brněnskými značkami – v první řadě s kavárnou Fratelli a tanečním studiem Fénix. Kromě toho jste nyní v Brně otevřeli další projekty – prozradíš nám které?

Jacob & The Stylers, Fénix a Fratelli jsou firmy, o které se stará moje rodina. Otevřeli jsme také kavárnu Kanteena – což je novodobý projekt pro mladé lidi, který se jako první otevřel na vysoké škole Newton College.

 

9. Co tě na Tvé práci nejvíc baví?

Nejvíc mě naplňují interwiev do „cool blogů a do různých magazínů“ :))) Dělám si srandu – samozřejmě na své práci miluju to, že je to moje hobby.
Měnit lidem styl je to, proč to dělám.

ODKAZ: JACOB & THE STYLERS/web

ODKAZ: JACOB & THE STYLERS/facebook