Cool People of Brno: Bára Tlustá, Raw with Love

Brněnskou cukrárnu Raw with Love jsem si oblíbila v podstatě okamžitě, hned při první návštěvě. Krásné prostředí, moc milá obsluha a hlavně, všehny ty dezerty, zákusky, které jsou v duchu „raw stravy“, jsou tak neuvěřitelně dobré, že se Vám o nich bude i zdát:) A protože ráda představím projekty, kterým sama fandím – přináším Vám rozhovor s majitelkou této cukrárny, paní Bárou Tlustou. Hezké čtení!

snimek-obrazovky-2017-01-06-v-10-24-56

Dobrý den, předem Vám děkuji za rozhovor. V Brně jste otevřeli první „RAW“ cukrárnu Raw with Love, která se dnes, jak vím, těší velké oblibě:) Prozraďte nám, co Vás k myšlence otevřít si cukrárnu v duchu raw stravy vedlo?
K RAW stravě mě přivedla moje maminka před dvěma lety. Od malička jsem měla plno zdravotních problémů a při studiu konzervatoře (i dlouho po něm) jsem si je ještě zhoršovala hodně nezdravým způsobem života.
Před dvěma lety jsme ale s manželem začali uvažovat o miminku a mě došlo že je potřeba dosavadní způsob žití a stravování změnit. A moje máma, která se mimo jiné zabývá alternativními způsoby léčby přišla s nápadem, jestli nechci zkusit RAW stravu. Nadchlo mě to a šla jsem do toho a máma se mnou. Vliv na moje zdraví to mělo opravdu neuvěřitelný a se změnou těla přišla i změna myšlení a já si uvědomila že spousta věcí co v životě dělám pro mě vlastně postrádají smysl. A začala jsem pátrat po něčem, co by mě skutečně bavilo. Mě i mámu nadchla výroba RAW dezertů. Navštívili jsme několik RAW cukráren a pak nám došlo, že v Brně žádný takový podnik není. Že RAW dezerty jsou sice sem tam někde k dostání, ale ne takové, jaké chutnají nám. A tak jsme se rozhodly, že si vytvořímé své vlastní sladké místo.A tak vznikla naše cukrárna RAW with love.

img_20160921_115448

Pro ty čtenáře, kteří ještě nemají o trendu raw takový přehled, prosím, co „raw“ strava vlastně znamená?
RAW strava je strava rostlinného původu, která neprochází tepelnou úpravou nad 42stupńů celsia. V potravinách tak zůstavají všechny vitamíny, živiny a enzymy, které by se tepelnou úpravou zničily.

img_20160930_123619

Jsou „raw“ potraviny zároveň i vegetariánské a veganské, tedy, neobsahují živočišné složky?
Ano, přesně tak. V RAW stravě se nevyskytují žádné potraviny živočišného původu.

img_20160909_122423

Jsou raw zákusky tedy i zdravější?
Určitě. Není v nich nic nezdravého:-) Pokud do sebe člověk nenaláduje deset dortů denně, opravdu v nich není nic, co by tělu udělalo špatně.

img_20160715_104710

Co přesně v cukrárně Raw with Love nabízíte?
Každý den u nás najdete 4 -6 druhů RAW dezertů, které si můžete vychutnat přímo u nás v cukrárně, nebo si je odnést s sebou domů. K nim si můžete dát třeba filtrovanou kávu s kokosovým mlékem,freshe, nápoje z nepraženého kakaa, čaje, cascaru, a další dobroty které obměňujeme podle sezonní nabídky potravin. A jednou za čas si u nás pochutnáte na RAW plněných knedlících, palačinkách a dalších sladkých hlavních chodech. Koupit si u nás můžete taky různé RAW ingredience, čokoládky, dárkové poukazy, nebo třeba kávu od Rebelbean. Sortiment pořád rozšiřujeme o věci které se nám líbí a chutnají nám.:)

img_20160630_101924

Já sama jsem si Vaše sladké speciality oblíbila, jsou opravdu úžasně dobré a je až k neuvěření, že neobsahují cukr, mléko, mouku… Prozradíte, tedy pokud to není tajemnstvím, co jsou základní suroviny, se kterými v Raw with Love pracujete?
Nás hlavně moc nás těší že naše dezerty chutnají širokému spektru lidí a nejen těm kteří stravují raw, vegansky, nebo mají třeba nějaké potravinové omezení. Naše zákusky vyrábíme z čerstvého sezonního ovoce, čerstvých datlí, kešu ořechů a mandlí. Sladíme tmavým agave sirupem, kokosovým cukrem, nebo pouze ovocem. Všem surovinám věnujeme hodně péče, než z nich začneme vyrábět zákusky a taky si je pečlivě vybíráme. No a samozřejmě nás výroba moc baví a děláme to opravdu s láskou, což bude asi ten hlavní faktor toho, proč je to tak dobré:-)

fb_img_1473087518613

Vyrábíte si všechy dezerty sami?
Ano. Všechny dezerty si i rok a půl po otevření cukrárny stále vyrábíme samy. Vyrábí buď máma, nebo já. A měnit to zatím neplánujeme. Kromě výroby se střídáme i za barem, ale tam občas můžete potkat i mého muže nebo sestru. Zkrátka a dobře – RAW with love je naše rodinná cukrárna. A hlavním šéfem je teď náš pětiměsíční Mikuláš:-)

Kromě Vaší cukrárny Raw with Love, můžeme Vaše sladké speciality ochutnat ještě jinde, na jiných místech a v jiných podnicích?
Pravidelně si naše zákusky můžete dát také v Pelíšku – první umisťovací kočičí kavárně a pak ještě na jednom velice unikátním místě, kterým je Kavárna a Galerie Stříbský Mlýn v Ivančicích u Brna. Občas se naše záksuky objeví i na jiných místech, ale spíše nárazově. Každopádně o tom vždycky dáváme vědět na našem Facebooku, kde jsme dost aktivní, takže by Vám žádná novinka neměla uniknout:)

Je možné si u Vás raw zákusky objednat?
Zajišťujete také „raw catering“ – třeba na svatby, či oslavy?Ano – dorty na objednávku děláme hodně a rádi. Samozřejmě i dorty svatební, několikapatrové, nebo třeba speciální zcela bezořechové. Stálá dortová nabídka je na našich webových stránkách, ale většinou tvoříme podle osobních přání těch, kterí se chystají dort jíst a nebo ho věnovat:)


Moc Vám děkuji za rozhovor a přeji Vaší cukrárně mnoho spokojených zákazníků:)

Raw with Love najdete v Brně na Anenské 7.

ODKAZ: RAW WITH LOVE / web
ODKAZ: RAW WITH LOVE / facebook