Cool Brno Blog & Tawan vaří thajské speciality!
Milovníci exotických pokrmů, netradičních specialit a hlavně, vynikající THAJSKÉ KUCHYNĚ! Skvělá zpráva pro Vás:) Ve spolupráci s Centrem thajských masáží, s Tawanem, jsme pro Vás připravili hodně zajímavý „thajský kuchařský seriál“…:)
Využili jsme totiž toho, že v Tawanu pracují rodilé Thajky, šikovné, milé, zručné a ty, co opravdu umí skvěle vařit! A jakožto velcí milovníci thajské kuchyně a celé této kultury, jsme se se rozhodli, že pro Vás připravíme seriál – o přípravě vynikajících thajských specialit.
Poprosili jsme Thajku Jeab a spolu s ní jsme připravili několik úžasných specialit – a vše jsme zdokumentovali:) Jednotlivé recepty a vlastně celý postup přípravy jídel, Vám tu nabídneme. Tady je první z nich a opravdu úžasná dobrota – NUDLE S KREVETAMI! Takže, jak na to?
Nudle s krevetami
Ingredience:
sůl
2 lžíce cukru krystalu
3 celé skořice
4 celé květy badyánu
tygří krevety
skleněné nudle Vermicelli
2 stonky řapíkatého celeru
2 jarní cibulky
1/2 polévkové lžíce sojové omáčky
1/2 lžíce sladké sojové omáčky
1/2 lžíce ústřicové omáčky
Vezmeme si malý hrnec, dáme do něj cca 0,5l vody, vložíme do něj 3 celé roličky skořice a 4 květy badyánu, 2 polévkové lžíce cukru a lehce povaříme.
Mezi tím si oloupeme a očistíme tygří krevety od krunýře a střívka, počet podle Vaší chuti.
Nakrájíme si jarní cibulku a řapíkatý celer na větší kousky, zhruba 4 cm.
Po té vezmeme větší mísu a namočíme nudle do teplé vody, aby změkly.
Po té slijeme vodu a nastříháme nudle na delší kousky a vložíme do většího hrnce, zalijeme připraveným odvarem z badyánu, skořice, cukru a přidáme 1/2 polévkové lžíce sojové, sladké sojové a ústřicové omáčky, zamícháme a přidáme krevety a povaříme.
Na závěr přidáme jarní cibulku a řapíkatý celer a ještě chvíli necháme chvíli provařit.
Na talíř vyndáme do středu nudle, ozdobíme krevetami a cibulkou.
Dobrou chuť a příště se můžete těšit na další vynikající recept!:)
ODKAZ: TAWAN BRNO