Cool Brno Blog & Tawan vaří thajské speciality – 2. recept!
Také tak milujete thajskou kuchyni, jako já?:) Pokud ano, tak Vás určitě bude zajímat další recept – který Vám dnes nabídnu:) Jak už jsem Vám totiž prozradila, ve spolupráci s centrem thajských masáží, s Tawanem, pro Vás připravujeme „kuchařský speciál“ – právě o vaření thajských specialit.
V Tawanu totiž pracují šikovné Thaječky, které umí skvěle vařit – proto jsme si řekli, že bychom toho mohli „využít“ – a spolu s nimi pro Vás zdokumentovat pár receptů. Mimochodem, první – nudle s krevetami – jsem Vám už na blogu představila – můžete si ho přečíst ZDE.
Tentokrát pro Vás máme vynikající thajskou polévku Tom – ka – kai! Jak na to?
Polévka Tom – ka – kai
INGREDIENCE:
1/2l kokosového mléka
2 hrnky vody
1x kuřecí prsa
2x citronová tráva
4x list bergamotu
1x chilli paprička
sůl
3 kolečka galangalu
cherry rajčata
1/2 hlávky zelí
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr dle chuti
POSTUP:
Cibuli nakrájíme na větší kousky, stejně tak kuřecí prsa.
Do většího hrnce nalejeme kokosové mléko a počkáme, až začne vařit.
Mezi tím si nakrájíme zelí.
Připravíme si také další suroviny – nakrájíme galangal, chilli papričky, citronovou trávu, bergamot.
Do vroucího kokosového mléka přidáme dva hrnky vody.
Následně do mléka vložíme nakrájené maso, cibuli, zelí, přidáme sůl, galangal, citronovou trávu, bergamot. Vaříme tak dlouho, až je maso hotové.
Na závěr přidáme nakrájená cherry rajčátka, chilli papričky, dochutíme citronem a cukrem.
Dobrou chuť!:)
Příště se můžete těšit na další vynikající recept!:)
ODKAZ: TAWAN BRNO