Cool Brno Blog & Tawan vaří thajské speciality – 2. recept!

Také tak milujete thajskou kuchyni, jako já?:) Pokud ano, tak Vás určitě bude zajímat další recept – který Vám dnes nabídnu:) Jak už jsem Vám totiž prozradila, ve spolupráci s centrem thajských masáží, s Tawanem, pro Vás připravujeme „kuchařský speciál“ – právě o vaření thajských specialit.

V Tawanu totiž pracují šikovné Thaječky, které umí skvěle vařit – proto jsme si řekli, že bychom toho mohli „využít“ – a spolu s nimi pro Vás zdokumentovat pár receptů. Mimochodem, první – nudle s krevetami – jsem Vám už na blogu představila – můžete si ho přečíst ZDE.

Tentokrát pro Vás máme vynikající thajskou polévku Tom – ka – kai! Jak na to?

IMG_9834

Polévka Tom – ka – kai

INGREDIENCE:

1/2l kokosového mléka
2 hrnky vody
1x kuřecí prsa
2x citronová tráva
4x list bergamotu
1x chilli paprička
sůl
3 kolečka galangalu
cherry rajčata
1/2 hlávky zelí
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr dle chuti

IMG_9779

POSTUP: 

Cibuli nakrájíme na větší kousky, stejně tak kuřecí prsa.

IMG_9773IMG_9783

Do většího hrnce nalejeme kokosové mléko a počkáme, až začne vařit.

IMG_9801

Mezi tím si nakrájíme zelí.

IMG_9804

Připravíme si také další suroviny – nakrájíme galangal, chilli papričky, citronovou trávu, bergamot.

IMG_9821IMG_9823

Do vroucího kokosového mléka přidáme dva hrnky vody.

IMG_9806

Následně do mléka vložíme nakrájené maso, cibuli, zelí, přidáme sůl, galangal, citronovou trávu, bergamot. Vaříme tak dlouho, až je maso hotové.

IMG_9834IMG_9830

Na závěr přidáme nakrájená cherry rajčátka, chilli papričky, dochutíme citronem a cukrem.

IMG_9838IMG_9843IMG_9853IMG_9855IMG_9863

Dobrou chuť!:)

IMG_9871

Příště se můžete těšit na další vynikající recept!:)

ODKAZ: TAWAN BRNO