Co nabízí restaurace RYNK na Zelňáku?

Poznávat nové restaurace, ochutnávat jídla… Tak to mě opravdu moc baví! I když vlastně…koho by něco takového nebavilo:) Já Vám své dojmy a prožitky z nových a zajímavých míst pak předávám zde, na blogu – a dnes se chci s Vámi podělit o postřehy z restaurace RYNK – tu najdete na Zelném trhu.

Photo 26.07.16 12 47 20

Restaurace RYNK je v podstatě „nová“ – i když, zcela tak úplně to říct nejde. Je pouze novým konceptem po restauraci La Maison du Marché – o které jsem Vám tu mimochodem už psala.

Bohužel, právě koncept bývalé restaurace se svým zacílením a nabídkou ukázal jako ne zcela „životaschopný“ – i když, kdo v této restauraci byl a jídla ochutnal, mluvil vždy v samých superlativech. Já osobně zkušenost nemám, tudíž nedokážu zcela objektivně soudit.

Proto majitelé přišli s konceptem novým – a tím je právě restaurace RYNK, která se nachazí na stejném místě, ve stejném interiéru (s drobnými změnami), ovšem, se zcela jinou nabídkou – a také, v jiném cenovém rozpětí, což je pro klientelu zcela jistě potěšující zpráva.

IMG_4678

Photo 26.07.16 12 49 07

IMG_4654

Restaurace RYNK se otevřela na Zelném trhu 16. června. Principem jejího konceptu je nabízet zákazníkům kvalitní, ovšem ne tolik náročnou gastronomii, s využitím lokálních a sezónních surovin – čemuž lze v ideálním poloze na Zelném trhu bezesporu dobře vyhovět. Právě široké nabídky čerstvé, regionální zeleniny, ovoce a dalších surovin z tržiště na Zelném trhu, kuchaři často využívají. Mimochodem, kuchař David Viktorin, který tu vařil i v restauraci La Maison du Marché, je skutečnou špičkou ve svém oboru:)

Photo 26.07.16 12 49 27

Restaurace RYNK se tak má stát příjemným, neformálním místem pro setkávání lidí – kde si mohou dát dobré, kvalitní jídlo a také drink. Celkově je cílem, aby restaurace působila více „uvolněným dojmem“, než předchozí koncept La Maison du Marché.

Photo 26.07.16 12 49 44

„Signature dish“ nového podniku by se měly stát Rynk rolls – rolky se sušeným hovězím podávané s rajčatovou salsou a chilli džemem. K pivu restaurace nabídne například Rynk chips z vepřových kůží.

Dalšími jídly v nabídce jsou například pastrami, tatarák, italská klobása salsiccia, burgery (včetně vegetariánské varianty) a těstoviny. Chybět nebudou čerstvé ryby nebo steaky.

IMG_4667

Co říkají o restauraci RYNK její majitelé?

RYNK = RYchlý, Nápaditý a Kvalitní. Takový je koncept ve zkratce.

„Když říkáme rychlý, nemyslíme tím rychlé občerstvení, ani to, že naše obsluha po place lítá jako splašená. Ta rychlost spočívá v cestě surovin od farmářů do naší kuchyně. A to je přesně ta trasa, která má být co nejkratší a nejrychlejší. Hojně využíváme naši polohu na Zelném trhu, ale také další obchody s potravinami v okolí. Za všechny můžeme jmenovat třeba našeho dodavatele kvalitního masa Ma Food Market nebo prodejnu sýrů Gran Moravia. Jsme si dobře vědomi toho, že na Zelném rynku jsme v dobré společnosti, a jsme schopni toho využít ke spokojenosti našich hostů.“

A jaké jsou moje postřehy?

Krásný je interiér – vzdušný, plný designových doplňků, dekorací i květin. Restaurace působí útulným dojmem, stylově se tu spojují „antik“ prvky s těmi více moderními.

Photo 26.07.16 14 17 12

IMG_4641 (1)

Zajímavá je i nabídka jídelního lístku – najdete zde typicky regionální pokrmy, ale také ty, které jsou „okořeněné“ špetkou Asie, či středozemním stylem vaření.

Photo 26.07.16 12 51 10

Photo 26.07.16 12 50 57

Já, jakožto milovník právě asijské kuchyně, jsem ochutnala grilovanou chobotnici na salátku – byla opravdu vynikající a zcela splnila moje očekávání:)

Photo 26.07.16 13 32 28

Skvěle vypadají i ostatní jídla – já pak zkusila ještě ananasový sorbet, opět skvělý.

Photo 26.07.16 13 32 45

Photo 26.07.16 14 00 45

Celkově na mě restaurace RYNK udělala fajn dojem a věřím, že právě sem budu ráda chodit – nejen na obědy a večeře, ale i na posezení s přáteli. Pokud jste sami ještě nevyzkoušeli – máte moje doporučení a věřím, že budete rozhodně příjemně spokojení:)

ODKAZ: RYNK/facebook
ODKAZ: RYNK/web