Celulitida a strie? Úhlavní nepřátelé! Jak s nimi zatočit?

Celulitida a strie. Dvě nehezká slova, ze kterých hlavně nám, ženám, doslova vstávají vlasy hrůzou. A to s nimi bojujeme v různé míře snad všechny. No ruku na srdce, holky, Vás se tato dvě slovíčka netýkají? Já se přiznávám – mě ano. Ale bojuji s nimi ze všech sil a musím říct, že zatím celkem úspěšně. Jaké jsou tedy moje tipy, triky a rady, jak tyto dvě potvory odehnat od svého těla pryč?

Celulitida, ale i strie, to obojí naší postavě rozhodně nesluší. A nemyslete, toto se netýká jen obezitních lidí, ale v podstatě všech – znám ve svém okolí i vyloženě štíhlé holky a i ty celulitida trápí. Dá se s ní, ale i s nehezkými striemi, něco dělat? Ano, dá. A těch způsobů je hodně a nutno říci hned v úvodu, nejlépe funguje, když zapojíte účinné metody všechny. Chci tím říct – nespoléhejte se jen na „zázračné“ krémy z obchodu, které slibují zeštíhlení, eliminaci celulitidy a strií. Jako doplňková péče – proč ne, ale chce to zabrat z více směrů. A pořádně!:)

Jaké jsou tedy moje tipy?

  1. Pitný režim. Ač se to možná zdá k neuvěření, tak i dostatečný pitný režim má na naší tukové zásobičce svůj podíl. A tím i na celulitidě. Pijte dostatek tekutin, nejlépe čistou vodu. Lépe se Vám budou z těla odplavovat škodlivé látky a hubnutí se také pitím podporuje.
  2. Pohyb. Ano, vyzkoušeno, ověřeno. Prostě to ten pohyb chce. Alespoň dvakrát týdně, udělejte si na sebe čas, skočte si do fitka, zaběhat, na kolo…dělejte to, co Vás baví. Odmění Vás nejen Vaše tělo, ale i vyplavené endorfiny:) Já chodím cvičit třikrát týdně a už mám na tom vyloženě závislost!:)
  3. Zdravě a pravidelně jezte – hodně ovoce, zeleniny, vlákninu. Vyvarujte se příliš solených potravin – zbytečně způsobují zadržování tekutin. A pozor – hladovění také rozhodně není tou správnou cestou!

shutterstock_376402231

4. Krémy na celulitidu? Vyzkoušejte, používejte, ale nespoléhejte se jen a jen na ně. Jak jsem uvedla, jako fajn doplněk v boji proti „pomerančové“ kůži, proč ne. Alespoň budete mít pocit, že pro sebe děláte maximum!

5. A jak je to se striemi? Na toto téma nedávno psala zajímavý článek Zdeňka Kovářová na stránkách PraváJá. Cituji:
„STRIE JSOU VÝSLEDKEM NEDOSTATKU ŽIVIN. Rychlejších změny v tělesné váze (nemusí jít vždy jen o těhotenství, může to být i při hubnutí, či nabírání svalové hmoty, či rychlém růstu dítěte) většinou vyžadují extra živiny. Genetika také hraje roli, někdo je k těmto potížím více náchylný, tělo hůře využívá živiny apod., ale ve finále je to o živinách, které jsou ZÁKLADEM ELASTICITY kůže.
Mnoho žen se diví, když říkám, že strie indikují nedostatek například vitaminu C, bez kterého tělo nemůže tvořit kolagen. A nejde jen o céčko, kůže je živina a chráněna mnoho dalšími živinami… omega oleje, křemík, MSM, béčka, áčko, éčeko…“

Právě na stránkách PraváJá Zdeňka nabízí široký sortiment velmi kvalitních výživových programů a doplňků, kterou jsou opravdu dobré – sama jsem vyzkoušela program „Hektická 30+“ a je super!

Pokud hledáte i kvalitní zdroje výše zmiňovaného vitaminu C, omega olejů, antioxidantů,  a dalších vitamínů – určitě doporučuji mrknout na sortiment, který PraváJá nabízí.

V boji proti striím dále Zdeňka doporučuje obohatit jídelníčk alespoň dvěma porcemi ovoce a zelenina denně, hodně pijte čistou vodu, dopřejte si lososa, který je bohatý na omega oleje, přidávejte si k ovoci semínka, ořechy a hlídejte si vyrovnaný příjem kvalitních bílkovin a komplexních sacharidů.

Zní to jednoduše, že? A také to jednoduché je. Stačí se držet několika zásad a uvidíte, Vaše tělo a postava bude přesně taková, jakou si přejete mít. Funguje to, věřte…:)

Zdroj náhledového obrázku: Pinterest.com, přesný odkaz ZDE.

ODKAZ: PraváJá/web
ODKAZ: PraváJá/facebook