Čeká vás výběr prstenu? Poradím vám, jak na to

Prsteny jsou jedny z nejoblíbenějších šperků. Pokud jste v situaci, kdy musíte vybrat ten pravý, nemusí to být lehký úkol. Zároveň se ale nemusí jednat ani o nic nemožného. Zvláště, pokud se budete držet několik tipů, které vás celým výběrem jednoduše provedou…

Jaký typ prstenu hledáte?

Jako první byste si měli ujasnit, jaký typ prstenu hledáte. Zda má jít jenom o běžný dárek, tedy o ozdobu na ruku, nebo hledáte ty nejkrásnější snubní prsteny. Od toho se následně odvíjí to, co vás bude primárně zajímat, jak pokud jde o samotný design, tak i charakteristiku. Zatímco běžné prsteny ve formě dárků mohou být jednodušší, snubní prsteny by měly mít přece jenom unikátní charakter.

Jaký zvolit materiál?

Když máte jasno o tom, co hledáte, můžete začít přemýšlet nad materiálem. V tomto směru vás rozhodně zaujme i celková rozmanitost, která má následně vliv na to, jak bude prsten vypadat, tak i na to, kolik bude stát. Když se podíváme na trojici nejpoužívanějších materiálů, patří sem rozhodně tyto:

  • Chirurgická ocel
  • Stříbro
  • Bílé zlato

I tady je dobré popřemýšlet, k čemu prsten kupujete, a zamyslet se nad tím, kolik chcete investovat. Pokud se má jednat o decentní svatební prsteny, určitě doporučíme zlatou variantu. U běžného dárku může plně postačit, když zvolíte stříbro, nebo chirurgickou ocel.

Správná velikost může být oříšek

Když se má jednat o prsten, který bude překvapením, může být výběr správné velikosti celkem oříškem. Vhodné je využít situace, kdy má vaše partnerka prsteny zrovna odložené. Stačí je obkreslit na papír, potom změřit a v tu chvíli znáte to, co potřebujete. Pokud tato finta není možná, zkuste do celého výběru zapojit třeba její kamarádku, ať vám vhodnou velikost nenápadně zjistí. A pokud není možné ani to, přichází na řadu možnost třetí – nutnost si velikost tipnout. Pamatujte, že risk je zisk.