Beauty review: Extravaganja

V dnešní kosmetické recenzi bych Vám chtěla představit pouze jednu značku. Ovšem, jedná se o takový brand, který nabízí velmi unikátní a specifické produkty, které se obecně těší čím dál větší oblibě. Je totiž stále víc prokázáno, že právě tento typ kosmetiky je pro naši pokožku velmi prospěšný. Obsahuje totiž konopný olej, který má opravdu léčivé vlivy nejen pro kůži, ale obecně pro celý náš organismus…

Dnes to bude ale o pokožce a kosmetice. Ráda bych Vám totiž představila značku, se kterou jsem se nedávno seznámila a velmi se mi osvědčila. EXTRAVAGANJA!

Ale začnu tak, abyste pochopili, proč je mi právě kosmetika s obsahem konopného oleje tak sympatická a blízká. Do doby, než se mi narodily děti, jsem v podstatě tento typ kosmetiky nijak zvlášť neregistrovala. Sama jsem používala to, co mi vyhovovalo – a jednalo se do největší míry převážně o klasické, kosmetické značky, které Vy sami také běžně používáte.

Ke změně však došlo, když se mi narodil můj starší syn. V jeho asi roce se mu začal dělat atopický exém… Bohužel, tímto onemocněním jsem jako dítě trpěla i já, atopické projevy měl jako dítě také můj manžel, tudíž bylo pravděpodobné, že toto onemocnění zdědí taky naše děti, což se potvrdilo. Syn měl atopický exém hlavně na rukou, v zápěstí a jako malé dítě to dost špatně snášel.

V ten moment jsem opravdu začala intenzivně řešit nějakou kosmetiku, která by mu pomohla. Vyzkoušeli jsme fakt kde co, ale maminky, co mají děti s tímto onemocněním, mi dají za pravdu, že najít něco, co danému dítěti pomáhá, není jen tak.

Co se mi ale velmi dobře osvědčilo, byla kosmetika právě s obsahem konopného oleje. Synovi kůži krásně zklidnila a můžu Vám říct, že dnes, po čtyřech letech, je syn téměř bez projevů exému. Pro péči o něj však tuto kosmetiku používám stále, je velmi jemná a vhodná právě pro atopickou pokožku. A tím jsem si našla cestu k této kosmetice také já – a některé produkty také používám.

Mám moc dobré zkušenosti s produkty od značky EXTRAVAGANJA, kterou bych Vám ráda představila.

Photo 11.11.15 12 50 32

Tato kosmetika obsahuje účinný konopný olej, který má prokázané pozitivní účinky na naši pokožku, kterou zklidňuje, hydratuje a vyživuje. Kosmetika Extravaganja je vhodná jak pro dospělé, tak pro děti, a to pro každodenní používání. Skvělá je také na velmi suchou a atopickou pleť. Produkty této značky neobsahují parafín, ani vazelínu.

Tady jsou přípravky, které od této značky používám já:

SPRCHOVÝ GEL

Photo 11.11.15 12 51 13

Tento sprchový gel používám pro celou rodinu, je skvělý právě i pro hodně citlivou pokožku, kterou mají děti. Sprchový gel pokožku nejen dobře vyčistí, ale zároveň na ní vytvoří ochranný film, který ji chrání před nepříznivými vlivy.

Sprchový gel má velmi lehkou, jemnou parfemaci, která je ovšem příjemná, rozhodně není na obtíž a nedráždí.

Photo 11.11.15 12 51 25

Složení je čistě přírodní – obsahuje za studena lisovaný konopný olej, výtažek z papáji, bergamotovou silici a silici z citronové trávy. Rozhodně nejlepší volba pro osoby, co mají citlivou pleť se sklonem k podráždění.

TĚLOVÝ OLEJ

Photo 11.11.15 12 52 09

Produkt, který je opět vhodný pro péči o pokožku všech členů rodiny. Olej má nádhernou, lehce nasládlou, vanilkovou vůni. Je skvělý na velmi suchou pokožku, krásně vyživí a hydratuje i suchá místa, která mívají právě lidé trpící atopickým exémem.

Pokožka olej dobře a rychle vstřebává, rozhodně se nejedná o hutný olej, z nějž máte dlouhou dobu pocit mastné pokožky. Tento olej je skvělý také na regeneraci jakkoliv poškozené kůže, zvyšuje totiž přirozenou odolnost a udržuje v pleti potřebnou vlhkost.

Photo 11.11.15 12 52 14

Olej obsahuje jak konopný olej, tak olivový, mandlový a dokonce i vanilkový olej, olej z hroznových jadérek a z rozmarýnu. Skvělý po koupeli, příjemná vůně je skvělá i pro děti, těm mým se moc líbí:)

TĚLOVÉ MÁSLO

Photo 11.11.15 12 51 36

Tělové máslo s obsahem oleje z konopných semínek je příjemnou alternativou ke zmiňovanému oleji. Ovšem, výrazně se liší texturou, která je na rozdíl od oleje tuhá. Toto máslo od značky Extravaganja se těší asi největší oblibě – je totiž opravdu velmi účinné. Jak už jsem napsala, má hutnou texturu typickou pro tělová másla, která se ale zahřátím lehce mění více do olejové. Máslo má tužší konzistenci, připomínající opravdu máslo:)

Vůně je velmi jemná, moc příjemná. Opět vhodný produkt pro celou rodinu, skvělý teď na zimu, kdy pokožka potřebuje vydatnější vyživení.

Photo 11.11.15 12 53 51

Konopný olej, bohatý na nenasycené mastné kyseliny, omega 3 a omega 6, regeneruje pokožku, posiluje její přirozenou odolnost, chrání ji a činí ji velmi hebkou na dotek. Směs kakaového a bambuckého másla pokožku zvláčňuje. Toto konopné máslo obsahuje také zklidňující vanilkový a kokosový olej, který ji pomáhá uvolnit.

KRÉM NA RUCE

Photo 11.11.15 12 52 20

Krém na ruce je můj velmi zásadní produkt:) Mám totiž dost suché ruce, které sem tam také inklinují k nějakému exému. Krém na ruce tedy používám v podstatě neustále, několikrát denně.

S tímto krémem mám moc dobré zkušenosti. Krásně voní a ruce jsou po něm dlouho jemné a vláčné. Krém mám hutnější texturu, jak je pro krémy na ruce obvyklé, což mi vůbec nevadí, naopak, oceňuji to, protože přesně taková konzistence je pro ruce ideální.

Photo 11.11.15 12 52 23

Krém vhodný i na atopickou pokožku, nebo na kůži s lupénkou.  Obsahuje olej z konopných semínek, bambucké máslo, extrakt z vanilky, hroznových jadérek a rozmarýnu. Krásně voní! A je bez parafínu a vazelíny.

KRÉM NA NOHY

Photo 11.11.15 12 51 55

Krém na nohy, který naprosto nádherně a dokonale voní! Obsahuje totiž mentol a kafr, aromatické složky, které mají zároveň chladivý efekt. Na nohách je tento krém naprosto perfekní! Obsahuje i výtažek z tymiánu, který má antiseptické účinky. Zanechává pokožku krásně vláčnou a hebkou.

Pro mě oblíbený zejména kvůli té vůni a chladivému efektu, na nohou je opravdu moc příjemný,

Photo 11.11.15 12 52 01

BALZÁM NA RTY

Photo 11.11.15 12 52 31

Skvělý balzám pro suché a popraskané rty, ideální hlavně teď, do chladného počasí. Rty krásně vyživí, hydratuje, hezky a jemně voní po vanilce.

Balzám má opět hutnější texturu, na rtech je moc příjemný, udržuje je dlouho vláčné.

Photo 11.11.15 12 53 12

Balzám má i antiseptické účinky, chrání rty proti UV záření a celkově je zklidňuje. Je vhodný také coby prevence oparů.

Photo 11.11.15 12 52 53

Pokud hledáte pro sebe, ale i svoji rodinu opravdu dobrou kosmetiku, navíc s léčivými účinky, určitě produkty této značky vyzkoušejte, já jsem s nimi opravdu moc spokojená:)

ODKAZ: EXTRAVAGANJA/web/eshop
ODKAZ: EXTRAVAGANJA/facebook