Beauty review: Dr.Hauschka pěstící a dekorativní řada

Nedávno jsem měla tu možnost se blíže seznámit s kosmetickou značkou Dr.Hauschka. Samozřejmě jsem o tomto brandu věděla, ovšem, neměla jsem žádné osobní zkušenosti.

Až asi před měsícem jsem měla díky eventu v Chytré lékárně v Brně na Kobližné, kde najdete právě širokou nabídku přípravků Dr.Hauschka, možnost otestovat několik přípravků.
Můžu Vám už teď, po této „relativně krátké době“ říct, že jsem z této kosmetiky skutečně nadšená! Proč? Důvodů je mnoho – tím hlavním je, že se mi velmi líbí celá filozofie této značky. Cílem kosmetiky Dr.Hauschka je podpořit přirozené funkce pokožky a nastartovat ji tak, aby opět našla svoji rovnováhu. Platí také, že každá pleť může vypadat hezky – a každá pleť se může zbavit problémů, které jí trápí. Rozhodně se tedy nemusíme „smiřovat“ s některými z nedostatků, které ve vztahu k pleti pociťujeme – zvýšená mastnota, akné, rozšířené póry, nebo naopak suchost pokožky rozhodně nejsou „stavy“, které jsou trvalé a neřešitelné.

Přípravky Dr.Hauschka také naprosto dokonale voní! Myslím, že i ta vůně je jedním z důvodů, proč je tento label tolik oblíbený:)

Nedávno jsem Vám také popsala své dojmy z několika přípravků Dr.Hauschka v mé kosmetické recenzi – pokud jste ji ještě nečetli, najdete ji ZDE.

Dnes bych se s Vámi opět ráda podělila o další postřehy – z jiných přípravků značky Dr.Hauschka, kdy dva jsou z pěstící řady a dva z dekorativní. Ano, Dr.Hauschka nabízí také kvalitní a moc hezké přípravky z řady dekorativní kosmetiky – make-upy, pudry, oční stíny, tvářenky, řasenky… I tato dekorativní kosmetika je vyráběna v souladu s celou filozofií této značky.

Photo 20.03.16 14 24 00

Tady je moje recenze:

Dr.Hauschka Růžový denní krém „light“
V minulé recenzi jsem Vám představila hutnější verzi tohoto krému – Dr.Hauschka Růžový denní krém. Tento krém je lehčí – jak už sám jeho název napovídá.
Krém, bílého zabarvení má velmi jemnou konzistenci, snadno se roztírá a pokožka jej velmi dobře a rychle absorbuje.  Nádherná je i vůně, svěží, čistá.

Photo 20.03.16 14 30 45

Krém je určený pro normální, suchou a citlivou pleť – což by přesně vystihlo můj „aktuální stav pokožky“. Krém velmi dobře snáším, i ve vztahu k mé opravdu hodně citlivé pleti. Bez žádné reakce, či začervenání. Pokožka je po aplikaci krásně hladká, jasná, pružná – a hezky voní:)

Photo 20.03.16 14 30 56

Růžový denní krém „light“ je ideální také během teplejších měsíců, kdy moje pleť vyžaduje spíše lehčí krémy. Používá se ráno, po očištění pleti Čistícím krémem a po aplikaci Pleťového tonika Dr. Hauschka.

Krém opět podporuje přirozené funkce pokožky, vyživuje ji, hydratuje a chrání před škodlivými vnějšími vlivy. Neobsahuje syntetické konzervační a barvící látky, stejně, jako všechny ostatní přípravky Dr.Hauschka.

Dr.Hauschka Tělové mléko Citrón Lemongrass
Tak do tohoto produktu jsem se doslova zamilovala! Proč? Hlavně kvůli jeho naprosto božské vůni:) Lemongrass totiž miluji v jeho jakékoliv podobě, ať už je to v jídle, v kosmetice, nebo v parfémech. Je to velmi svěží a příjemná vůně, které ve mně evokuje vzpomínky na cestování a exotické destinace.

Photo 20.03.16 14 29 11

Tělové mléko Dr. Hauschka je lehoucne nažloutlé, má spíše lehčí texturu, adekvátní k označení „tělové mléko“. Výborně, velmi snadno se roztírá po těle, pokožka jej hned absorbuje. Po aplikaci není patrná žádná přebytečná mastnota, konzistence je opravdu spíše „fluidní“.

Photo 20.03.16 14 29 24

Díky nádherné vůni mléko pleti dodává doslova novou energii a povzbudí Vaše smysly. Vůně éterických olejů z citrónu a citrónové trávy pleť tonizují a vypínají, další složky – výtažky z přesličky a šalvěje podporují strukturu pokožky a zároveň ji posilují.

Photo 20.03.16 14 29 39

Po aplikaci je pokožka opravdu krásně hladká a moc příjemná na dotek, viditelně hydratovaná a dokonale provoněná – a to po dlouhou dobu.

Pokud máte kosmetiku Dr.Hauschka rádi, věřím, že si tento produkt také zamilujete!:)

Měla jsem možnost otestovat také dva produkty z řady dekorativní kosmetiky Dr.Hauschka, Vyrovnávající kompaktní pudr a paletku Trio s očními stíny.

Photo 20.03.16 14 25 30

Dr.Hauschka Vyrovnávající kompaktní pudr
Upřímně, co se pudrů týká, jsem velmi opatrná a v podstatě je téměř nepoužívám. Co mám totiž zkušenosti, ve většině případů pudry vytváří na obličeji nehezkou „masku“ a jsou hodně viditelné. Já naopak raději sázím na více přirozený look, i když, přílišný lesk mi na pleti také vadí. Navíc – v teplých měsících se více potím, takže se použití pudrů často nevyhnu.

Photo 20.03.16 14 26 56

Vyrovnávající kompaktní pudr Dr.Hauschka mě opravdu příjemně překvapil. Je velmi lehký a na pleti v podstatě neviditelný. Ovšem, dokáže pleť hezky zmatnit.

Photo 20.03.16 14 27 24

Na první pohled Vás možná zarazí nezvyklé barvy, které pudr má – „skládá“ se totiž ze tří různě barevných odstínů, kdy ten nejtmavší má k požadované transparentnosti hodně daleko:) Nemusíte se ovšem vůbec bát, pudr nanášíte štětcem a „smícháním“ všech tří částí vznikne směs vhodná pro jakýkoliv tón a barvu pleti.

Photo 20.03.16 14 27 30

Zaujalo mě také, že Vyrovnávající kompaktní pudr opět krásně voní – stejně, jako mnoho dalších produktů značky Dr.Hauschka. Sympatické je také balení se zrcátkem uvnitř – pudr tak můžete použít kdykoliv a kdekoliv během dne, přes Váš obvyklý make up. Je určený také pro velmi citlivou pleť, pokožka jej skvěle snáší.

Dr.Hauschka Oční stíny Trio
Paletka očních stínů obsahuje tři krásné barvy, pro každodenní líčení – zrovna tyto tři barvy jsou mé nejvíc oblíbené, skvěle se totiž vzájemně kombinují.
Světlý, krémový stín je takovým tím základním – oko krásně projasní a prosvětlí, dá se používat i samotný, v kombinaci s řasenkou, pro běžné denní líčení.
S růžovým a hnědým stínem si pak můžete vytvořit krásné, kouřové líčení v teplých tónech.

Photo 20.03.16 14 28 17

Paletka obsahuje i aplikátor pro nanášení stínů a také zrcátko, tudíž Vám k nanášení stínů opravdu nic nechybí.

Co je také důležité – stíny jsou vhodné i pro tu nejcitlivější pokožku. Já sama mám díky svým alergiím právě problémy i s očima, trpím na exémy, svědění, otoky, začervenání. Tyto stíny jsou tedy pro mě naprosto skvělou volbou.

Photo 20.03.16 14 28 36

Stíny obsahují extrakty z černého čaje, který má známé zklidňující účinky. Výtažky z růžových květů, úročníku a vilínu se vyznačují zase pěstícími vlastnostmi.

Photo 20.03.16 14 28 46

A mimochodem, dokonale voní i tyto oční stíny:)

Závěrem mám pro Vás jednu zajímavou informaci. V Chytré lékárně v pobočce na Kobližné bude pravidelně probíhat líčení právě s Dr.Hauschka – máte tak jedinečnou příležitost se s těmito skvělými produkty blíže seznámit. Pro více informací a přesné termíny doporučuji sledovat web i FB Chytré lékárny, viz odkazy níže. Podotýkám, že líčení i poradenství jsou zcela zdarma.
Já sama jsem již měla možnost se akce účastnit a bylo to moc příjemné:) Dozvěděla jsem se víc o dekorativní kosmetice Dr.Hauschka a všem jsem také na vlastní kůži vyzkoušela!

IMG_4516

IMG_4517

IMG_4510

IMG_4509

Kosmetiku Dr.Hauschka koupíte v široké nabídce v Chytré lékárně, v Brně na Kobližné. Najdete tu také výběr dekorativní řady Dr.Hauschka.

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/web
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/facebook

ODKAZ: DR.HAUSCHKA/web
ODKAZ: DR.HAUSCHKA/facebook