Dobroty z ryb, jaké jinde v Brně nenajdete!

Můžu Vám říct, je opravdu fajn mít místo, kam se rádi vracíte… Ať už kvůli příjemné atmosféře, vzpomínkám, přátelům, nebo také, kvůli dobrému jídlu…

…a přesně takovéto místo je pro mě BISTRO OCEAN48!
Pokud sledujete blog, asi už víte, že mi je blízký zdravý životní styl. A k němu rozhodně patří ryby a mořské plody, které naprosto miluji! Ovšem, stále jsem v jejich přípravě, řekla bych, lehký laik:) Zvládnu pár základních receptů z ryb – steak z lososa, rybí filé, no…když se tak zamyslím, tak je to možná všechno (pokud budu mluvit o těch jídlech, u kterých se zaručím s kvalitním výsledkem):) S rybami to prostě nějak moc neumím… Ale tolik mi chutnají! Takže kdykoliv mám možnost – dávám si jídla právě z ryb a je-li to možné – také z mořských plodů.

Píšu záměrně to „je-li to možné“ – protože, upřímně, asi všichni víme, jak to kolikrát v restauracích chodí. Za kvalitu se Vám častokrát nikdo nezaručí a právě kvalita a čerstvost je v případě ryb absolutně nutná a zásadní.

ocean9

U značky OCEAN48 jsem ovšem naprosto v klidu. Právě OCEAN48 nabízí širokou nabídku kvalitních a čerstvých ryb a mořských plodů ve svých prodejnách a celkově, filozofie celého jejich brandu je mi velmi sympatická. Mimochodem, Ocean48 jsem Vám už na blogu představila – přečtěte si víc – ZDE.

Proto s oblibou chodím i do jejich BISTRA OCEAN48, které najdete na Palackého třídě 60.

ocean1

Čeká Vás tu příjemné prostředí, pestrá nabídka jídel, ze kterých si každý, kdo má rád ryby, zaručeně vybere:)
Bistro je nyní v provozu už přesně rok a svým zákazníkům připravilo nové, stále menu!

ocean48_15102015-9881

ocean48_15102015-9852

Ve stálé nabídce Vás čeká několik druhů ryb v zajímavých úpravách – nechybí samozřejmě losos, mečoun, halibut, nebo candát, ale také zajímavá jídla z krevet, nebo kalamárů – přesnou nabídku stálého menu v Ocean48 si můžete prohlédnout ZDE.

Osobně tu nedám dopustit na salát z chobotniček, ten je fakt skvělý! Kdykoliv jsem tady, musím ho ochutnat:) Jsem si víc než jistá, že podobný bych si doma rozhodně nepřipravila:)

Přímo vyhlášený je pak lososový burger, na který sem chodí spoustu lidí a už se stal přímo fenoménem této značky:) Burger dokonce vyhrál 2. místo v soutěži Burger jako Brno na Trzích jako Brno!

ocean2

Každý den Vás pak čeká jiné denní menu – výběr několika hlavních jídel, polévka i sladký dezert.

Nechybí také výběr salátů – kromě zmiňovaného chobotničkového je moc dobrý také krevetový – nikde jinde v Brně takový nemají:) K jídlům zde automaticky dostanete karafu s vodou – ZDARMA!

ocean3

Já tu oceňuji i to, že na jídlo nečekáte – to, co si vyberete, máte většinou hotové do pár minut… Navíc, v bistru je zdarma k dispozici wifi, takže si tu můžete vyřídit i potřebnou práci během oběda, nebo si tu můžete domluvit pracovní schůzku.

Pokud ovšem opravdu spěcháte, nebo si chcete skvělou rybí dobrotu vychutnat v zaměstnání, nebo doma, rádi Vám tady jídlo zabalí – a to pozor – do ekologického obalu z cukrové třtiny!

Přes obědy bývá v bistru kvůli velkému zájmu celkem plno, proto jsou v tuto dobu problém také rezervace, na večer Vám tu ovšem moc rádi zarezervují libovolný počet míst. Doslechla jsem se ale, že společnost Ocean48 plánuje rozšíření celkových prostor, takže nás do budoucna možná čeká bistro mnohem větší:)
Každý pokrm, který si objednáváte, můžete osobně prodiskutovat s kuchařem, připadně není problém požádat o nějakou menší úpravu pokrmu, dle Vašich představ (např. si můžete zvolit míru propečení…). Každé jídlo si také můžete telefonicky objednat předem – a při Vašem příchodu ho budete již mít nachystané.
Parkování je tu možné na parkovacích stáních na ulici, na krátkou chvíli můžete zaparkovat také přímo před bistrem. A pokud se tu inspirujete a budete si chtít připravit nějakou rybí specialitu sami také doma, tak nejbližší prodejna čerstvých ryb a plodů moře Ocean48 je od bistra vzdálena pouhých 100m!

Interiér bistra i další dobroty, které si tu můžete objednat, si prohlédněte ve fotogalerii.

V Brně najdete OCEAN48:

Na Merhautově 154
Na Minské 113
V OC Letmo
V OC Olympia Brno
Na Palackého třídě 13

Na Palackého třídě 60 se pak nachází také Bistro OCEAN48

V Olomouci je OCEAN48 v Galerii Šantovka

ODKAZ: OCEAN48/web
ODKAZ: OCEAN48/bistro
ODKAZ: OCEAN48/facebook