Zimní novinky ve Sklizeno Food Lovers!

Moc ráda chodím do nové restaurace Sklizeno Food Lovers v brněnském OC Campus. Jednak je mi velmi blízká a sympatická celá filozofie tohoto projektu, je tu hezké a příjemné prostředí a v neposlední řadě tu opravdu výborně vaří:)

Restauraci Sklizeno Food Lovers jsem Vám už na blogu také představila (více ZDE) – pokud jste tu ovšem nebyli, nebo jen nevíte, čím je to zde tak jiné a výjimečné – tak pro Vaše připomenutí:)
Food Lovers je koncept na pomezí restaurace a bistra. V jakoukoliv denní dobu tady najdete jednoduchá a chutná jídla, která Vás nezklamou a budete tu mít dost klidu na obchodní snídani, rychlý oběd i běžnou večeři

Restaurace má dvě hlavní části. První částí je samoobslužná restaurace, kde se podává polední menu složené jak z tradičních českých pokrmů, denního hot tipu, tak i z vegetariánských pokrmů a domácí pasty připravované přímo v restauraci.

Photo 14.12.15 14 42 48

Druhou částí ve Sklizeno Food Lovers je Café bar, který bude měnit klasickou a la carte nabídku podle denní doby. V dopoledních hodinách obsluha nabídne teplé i studené snídaně, zákusky a po zbytek dne si budete moci vybrat z klasických i vegetariánských burgerů, na místě vyráběné čerstvé pasty a sendvičů – v rámci odpoledního Snack Baru, který byl nedávno v restauraci spuštěn.

Pokud Vás bude honit mlsná a ne hlad, pak si určitě vyberete z nabídky dezertů, které jsou z velké části připravovány v restauraci, domácích limonád z kvalitních čerstvých ovocných sirupů a pyré, domácích ledových čajů, freshů a výběrové kávy.

Photo 14.12.15 14 55 03

Nabídka v restauraci Sklizeno Food Lovers se samozřejmě váže také k ročnímu období – a proto Vás tu teď, v zimě a předvánočním čase, čeká několik „tématicky laděných“ specialit. A jedná se samozřejmě zejména o teplé nápoje, které teď často přijdou skutečně vhod:)

Photo 14.12.15 14 56 39

Já sama jsem měla tu možnost nápoje ochutnat – a opravdu, jsou vynikající. Nově tady nyní najdete svařené víno, mátový čaj z čerstvé máty, vynikající je speciální vánoční Sklizeno punč, nealko punč, horký mošt a pak také pečený čaj, který je fakt úžasný! Je domácí výroby – a to je opravdu na chuti poznat:)

Photo 14.12.15 14 56 45

Vegany tu jistě potěší velká specialita – horké kokosové mléko s kakaem! Na to se já, jakožto velký milovník právě kokosového mléka moc těším:) Všechny milovníky sladkých dobrot pak potěší další lahodný teplý drink – kakao se šlehačkou a bonbóny marshmalows – takovou dobrotu si jen tak někde nedáte:)

Photo 14.12.15 15 00 22

Na posílení imunity je pak osvědčený zázvorový čaj s medem – právě ten si já v zimě dopřávám opravdu často, moc v léčivou sílu zázvoru věřím:)

Photo 14.12.15 15 04 22

K teplým nápojům si tu teď můžete také dát vynikající domácí perníčky, cookies, za zmínku a ochutnání tu rozhodně stojí raw koule…

Photo 14.12.15 14 51 23

…ale také celá řada dalších dezertů, dortíků a specialit, které v naprosté většině vznikají přímo v této restauraci.

Photo 14.12.15 14 50 51Photo 14.12.15 14 51 49

Přímo vyhlášený je pak tento mrkvový dort! Ochutala jsem a je fakt skvělý – domácí, poctivý, plný hrozinek. Bude Vám určitě také chutnat:)

Photo 14.12.15 14 50 31

Jak už jsem zmínila výše, nově je nyní v provozu také odpolední Snack Bar, který v odpoledních hodinách bude nabízet stálý výběr studených i teplých snacků a jídel.
A co přesně si tu budete moci dát?

Zajímavý je croissant s kuřecím salátem a avokádem – netradiční jídlo, připravené z těch nejlepších surovin, bez chemie a dochucovadel…

Photo 14.12.15 14 53 48

Vegetariány určitě potěší jednak špenátový salát s hruškou a sýrem ricotta, z teplých jídel pak portobello burger, opět bez masa:) Pokud ovšem právě masu dáte rozhodně přednost – pro Vás jsou tu v nabídce dva zajímavé burgry – „pulled pork burger“ – z trhaného  vepřového masa a také poctivý hovězí burger, který vypadá také velmi lákavě:)

Photo 14.12.15 15 01 01

V nabídce nechybí také těstoviny – linguine Aglio olie e peperoncino – oblíbená úprava s česnekem, olivovým olejem a chilli papričkami.

Oblíbené budou určitě také nejrůznější panini – opět ve „verzích“ pro vegetariány i „masožrouty“ – např. s kozím sýrem, lilkem a bazalkou, s pancettou, medovou hořčicí, rajčaty a baby špenátem, nebo se šunkou, sušenými rajčaty a ricottou…

Photo 14.12.15 15 27 52

Do restaurace Sklizeno Food Lovers rozhodně stojí za to zajít… Bude se Vám tu líbit a hlavně, bude Vám tu chutnat:)

ODKAZ: SKLIZENO FOOD LOVERS/web

ODKAZ: SKLIZENO FOOD LOVERS/facebook

snackbar_formulář-001 kavárna_zimní-001