Žesťové nástroje rozezní Brno na III. ročníku BRNO BRASS FESTU již v červnu!

Jediný žesťový festival v ČR Brno Brass Fest odstartoval prodej vstupenek na letošní 3. ročník!
Rezidentní orchestr Moravia Brass Band pod vedením Roberta Kružíka zahájí festival s unikátním program Planety ve spolupráci s Hvězdárnou a planetáriem Brno 13. 6. 2024 na Biskupském dvoře.
Návštěvníci se mohou dále těšit na žesťový soubor German Brass, který u nás vystoupí poprvé! Moravská 12, Dunajská kapela, Hanačka a Zlaťulka oživí náměstí Svobody 15. 6. 2024. Také Old Steamboat Jazz Band a Brass Avenue zavítají do Brna na pozvání agentury Prokoncert, která festival pořádá.
Víc informací v tiskové zprávě.

Festival zahájí domácí Moravia Brass Band v rozšířené podobě ve čtvrtek 13. 6. na Biskupském dvoře programem Planety – G. Holst a v druhé půlce filmová hudba s vesmírnou tematikou, jako Star Wars, Star Trek, E.T. Mimozemšťan a další. Po celý koncert bude nad orchestrem LED stěna, na které uvidíte animace vytvořené přímo pro tento projekt experty z Hvězdárny a planetária Brno a následně sestřihy z filmů. Koncert se uskuteční pod vedením Roberta Kružíka.

Páteční dopoledne je věnované dětem, edukační koncert komorního uskupení Moravia Brass Bandu s moderací Jiřího Kokmotose pobaví i vzdělá žáky ve studiu Českého rozhlasu Brno 14. 6. od 11h. V 17h vypluje z brněnského přístaviště jazzová loď na palubě s tradičním dixielandem Old Steamboat Jazz Bandem a od 20h VIP plavba s degustací vína a dalším občerstvením.

V sobotu 15.6. zahrají při Zábavě pod hradbami (Ignis Brunensis) na náměstí Svobody open air v dopoledních hodinách žákovské orchestry a odpoledne Zlaťulka, Hanačka, Dunajská kapela a Moravská 12. Tento program je ve spolupráci s Českým rozhlasem Brno, který slaví 100. výročí. Celým dnem provede Karel Hegner. Dechovku najdete i v historické šalině a v 11h trubači připomenou “brněnské poledne” z věže Staré radnice. Sobotní den zakončí showband Brass Avenue na brněnské přehradě. Kapela vystoupí přímo před ohňostrojem v rámci Ignis Brunensis.

Brno Brass Fest vyvrcholí v neděli 16. 6. 2024 open air koncertem renomovaného souboru German Brass na nádvoří hradu Špilberk.

“Brno Brass Fest mění pohled na žestě a komplexně představuje tyto krásné, rozmanité a bryskní nástroje ve všech jejich podobách, jako je bigband, dechovka, dixieland, showband, komorní soubor, až po největší brassband. Třetí ročník se kumuluje do čtyř nabitých dnů, představuje neobvyklé programy, nové spolupráce a přináší do Brna unikátní soubor German Brass! Věřím, že letos BBF posluchače opět překvapí svou energií a entusiasmem.” říká ředitelka festivalu Kristýna Ratajová.

Vstupenky na placené akce festivalu jsou v prodeji na webových stránkách Brno Brass Festu www.brnobrassfest.cz a GoOut https://goout.net/cs/brno-brass-fest-2024/szplyqw/.

page1image1173647392 page1image1173647696

page2image1441276480

Sobotní Den s dechovou hudbou a Brass Avenue jsou neplacené. Edukační koncert je pořádán ve spolupráci s Českým rozhlasem Brno.

ODKAZ: BRNO BRASS FEST / web
ODKAZ: BRNO BRASS FEST / facebook
ODKAZ: BRNO BRASS FEST / instagram