Zažijte letní dovolenou snů – v Beskydech

Myslíte, že můžete zažít perfektní letní dovolenou jen na míle daleko z naší rodné vlasti? Tak to jste na omylu:) Věřte, že za nádhernou přírodou, za skvělými zážitky, odpočinkem a všestranným vyžitím nemusíte jezdit – zase tak daleko…:)

Mnoho z Vás si pojem „letní dovolená“ nějak tak automaticky spojuje se zahraničím, mořem a nicneděláním na pláži. Ano, tak se dají prázdniny taky prožít, ovšem, já Vám chci dát tip na skvělou dovolenou, kde toho zažijete možná mnohem víc, než na několika exoticky vyhlížejících cestách. Pro super zážitky totiž nemusíte chodit daleko – stačí zajet k nám, do nádherné oblasti BESKYD!

Budu mluvit za sebe – koneckonců, o tom náš blog je. Nejsem žádný velký „vlastenec“, miluji cestování a poznávání nových končin. Ovšem, pokud mi u nás, v České republice nějaká krajina, oblast, skutečně přirostla k srdci, jsou to právě Beskydy, konkrétně malebná vesnička Velké Karlovice.

krajina-velke-karlovice

Poprvé jsem se sem podívala v podstatě „nedávno“ – před asi pěti lety. A byla jsem doslova okouzlena. Mám ráda tradice, milé lidi, panenskou přírodu, pocit stále přítomnosti dob dávno minulých, miluji skvělé jídlo, ale i kouzelně znějící nářečí… To všechno jsem tady našla. Už při té své první návštěvě jsem měla pocit, že jsem se tak trochu „vrátila v čase“ – byla jsem uprostřed té krásy – lesů, luk, dřevěných chaloupek, pasoucích se oveček… a hektická realita každodenního světla mi byla v ten moment daleko vzdálená. A přesně to se mi tu tolik zalíbilo, že jsem se rozhodla vracet, jak nejčastěji to jen šlo.

ovce-v-beskydech

Velké Karlovice mají své obrovské a osobité kouzlo v každém ročním období a pokaždé je tady krásně. V zimě můžete využít celé řady upravených sjezdovek, můžete vyrazit na běžky, sáňky…ovšem s příchodem jara se tady všechno krásně mění a vytváří naprosto fascinující pohledy. A je to právě období léta, kdy se tady cítím asi nejlépe. Ta nádhera přírody je tady totiž v tuto dobu asi nejsilnější:)

Proto Vám chci právě Velké Karlovice doporučit coby tip na letní dovolenou. K pobytu určitě využijte některý z hotelů Resortu Valachy – nádherný je hotel HORAL, s pestrou nabídkou sportovního vyžití a krásnými termálními bazény a ještě krásnější snad Spa hotel LANTERNA – který Vám už ve svém článku nedávno představila Tereza (víc si můžete přečíst ZDE).

Vrátím se k úvodu a dovolené plné zážitků – protože právě taková může ta Vaše být – ve Velkých Karlovicích. Věřte, že nudit se tady rozhodně nebudete, a to jak Vy, tak Vaše dětičky. O zábavu a plné vyžití každého okamžiku (a to i v případě nepříznivého počasí) je tady postaráno.

Pokud jste tělem i duší sportovci, jste tady rozhodně správně. Protože se tady budete cítit doslova „jako ryba ve vodě“. Celé údolí Velkých Karlovic je doslova protkané turistickými stezkami, na své si tu přijdou také cyklisti – cyklostezka Bečva je nenáročná, zvládnou ji i děti a navíc, vyhlídka během jízdy opravdu stojí za to:) 

cyklostezka-becva

Vaše děti zase určitě ocení „Kulíškovu stezku“ – krásnou naučnou procházku, kterou lemují dřevěné hrací prvky. Vůbec – na děti je ve Velkých Karlovicích myšleno na prvním místě – oba výše zmíněné hotely jsou tzv. family friendly – to znamená, že jsou velmi vhodné pro rodiny s dětmi. Hotely nabízí pro děti animační programy, časté jsou i nejrůznější dětské akce a programy, dětské saunování, hodiny dětského golfu…nechybí ani dětské koutky, menu a další věci, které Vaši nejmenší jistojistě ocení:) 

Největší radost tu ale dětem uděláte, když je vezmete do dětského parku RAZULÁK (více ZDE). Je to venkovní dětský park na úpatí sjezdovky RAZULA – plný skvělých atrakcí, které Vaše děti budou milovat:) Vy se tady můžete „vyřádit“ s nimi – nebo se můžete opalovat ně některém z lehátek, nebo si dejte něco dobrého k pití v přilehlém srubu.

Park Razulák 1

Výčet sportovního vyžití zde tu stále není u konce – můžete si tu půjčit vozítka Segway, elektrokola, samozřejmě nechybí ani tenisový kurt a devítijamkové golfové hřiště, které je opravdu nádherné – zasazené do malebného údolí pod hotelem Horal, s vyhlídkou na lesy a krásné valašské chaloupky.

golfove-hriste-horal

Nebudete tady ochuzeni ani o vodní radovánky – hotel Lanterna je vybaven krásným bazénem a wellness centrem L-SPA, kde se můžete svěřit do rukou šikovných masérů, nebo si můžete vychutnat třeba kosmetickou péči. Více si o službách L-SPA přečtěte ZDE.
Hotel Horal zase nabízí krásný, teploučký, termální bazén, který oceníte i v zimě. Součástí je také wellness centrum, sauny, exotické masáže a další bohatá nabídka podobných služeb – více informací o wellness v hotelu Horal naleznete ZDE.

termální bazény Wellness Horal

bazén wellness horal

Nesmím opomenout ani Vaše chuťové buňky, protože i ty se budou mít na této dovolené více než skvěle:) Valašské gastronomie má své nezaměnitelné kouzlo a ruku na srdce, komu halušky, frgály, jehněčí a další dobroty nechutnají?:)
Výborně se tady vaří asi všude, ovšem, pokud tu budete, určitě navštivte zážitkovou restauraci Vyhlídka v hotelu Lanterna.
Restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna každý měsíc nabízí jiné tématicky zaměřené degustační menu, pravidelně se konají degustační galavečeře, vyhlášený je i zdejší Karlovský gastrofestival pořádaný vždy začátkem října.restaurace-vyhlidka-hotel-lanterna

Novinkou Resortu Valachy je také FOTOSTEZKA pro milovníky fotografování. Jedná se o jedinečnou Fotostezku Valachy, která návštěvníky zavede na fotograficky zajímavá místa a přinese jim navíc rady a tipy od profesionálních fotografů společnosti Nikon, jak co nejlépe zvěčnit krásy přírody během výletů.

Z Velkých Karlovic si také můžete udělat několik zajímavých výletů – určitě doporučuji skanzen v Rožnově pod Radhoštěm, kde to právě já naprosto miluji:) Chodím se každé léto několikrát a pořád se té atmosféry nemůžu nabažit:)

Doporučuji si udělat výlet také na Pustevny – i tady se nudit nebudete, obzvlášť, pokud jste příznivci pěší turistiky. Krásná je také horská chata Kohútka, kde je opravdu úžasný výhled na horská panorámata:) Až tady budete, ochutnejte zdejší borůvkové knedlíky, jsou dokonalé:) Svoje velké kouzlo má také Soláň – zvonice v tradiční valašské architektuře. A při pěším výletu se zastavte na rozhlednu Miloňová.

Rozhledna Miloňová

Resortu Valachy ve Velký Karlovicích nabízí neustále také nejrůznější akce, které by Vás mohly oslovit – tady je výčet těch nejzajímavějších letních – celý přehled událostí v Resortu Valachy pak najdete ZDE.

4.7. Soutěž o nejlepší valašský sýr
4.7. Hrnčířský den
11.7. BIKE VALACHY
18.7. Formanský den
6.8. Setkání řezbářů
7.8. VALACHY MAN
8.8. Haferové mlsání na Soláni

Každou první sobotu v měsíci Saunová noc ve Wellness Horal.

Pokud se rozhodnete pro dovolenou ve Velkých Karlovicích – je pro Vás připravena zajímavá nabídka:
Letní dovolená v Beskydech (červen – září) – s ubytováním dětí až do 15 let zdarma, neomezený vstupem do bazénů a dalšími bonusy dle délky a typu pobytu (masáž, projížďka na segway, bowling, vstup do parku Razulák, degustační večeře…)

ODKAZ: RESORT VALACHY/web
ODKAZ: RESORT VALACHY/facebook

ODKAZ: HOTEL LANTERNA/web
ODKAZ: HOTEL HORAL/web