Uzeniny bez „éček“ najdete na Farmbox.cz!

Už jste vyzkoušeli FARMBOX.CZ? Pokud tu už nakupujete, věříme, že jste stejně, jako my, moc spokojení. Na „farmboxu“ si totiž objednáte – přes internet – spoustu vynikajících, farmářských potravin – a ty Vám přivezou – až domů! A seženete tady opravdu vše…:)

Tuto skvělou službu, kterou obě dvě hojně využíváme, jsme Vám už na blogu představily – víc si můžete přečíst ZDE.

11269096_377022082492093_6699960163796484450_n

Farmbox.cz Vám tedy nejen ušetří čas, ale Vy můžete mít navíc jistotu, že jídlo, které si tu nakoupíte, je opravdu jen to nejlepší. Mezi dodavatele se totiž dostanou jen ti, jejichž produkty splňují určitá kritéria – potraviny jsou kvalitní a hlavně, bez chemie. Sympatické navíc je, že Farmbox.cz podporuje menší a regionální farmáře, pěstitele a dodavatele.

10007276_546976205416994_1563837130_o-830x361

A koupíte tu všechno! Vynikající pečivo, velmi širokou nabídku mléčných výrobků, čersté ovoce, zeleninu…a samozřejmě také uzeniny. Právě o těch Vám chci totiž dnes napsat.

Pojem „uzeniny“ se pro mě v podstatě nikdy neslučoval s mým postojem ke zdravému životnímu stylu. V době, kdy jsem byla ještě zvyklá nakupovat v běžných řetězcích, jsem se místům s uzeninami vždy už instinktivně vyhýbala. Zkrátka – vím, že snad všechny uzeniny, které obchody nabízí, jsou plné přídavných látek, dochucovadel, stabilizátorů, rychlosolí, kůže, separátu a další věcí, které já a moje rodina opravdu konzumovat nebudeme.

Už jsem si vlastně nějak zvykla na život bez šunky, párků, nebo salámů. A vlastně mi v životě vůbec nechyběly.

Až když jsem začala nakupovat na Farmbox.cz, vyzkoušela jsem šunku, která slibovala, že je bez „éček“. A můžu Vám upřímně říct, že obrovský rozdíl byl patrný na první „ochutnání“. Něco jsem si tedy o uzeninách na Farmboxu přečetla a rozhodla jsem se některé vyzkoušet:)

Představte si, že Farmbox.cz má nejširší nabídku uzenin bez „éček“ na českém internetu! Všechny uzeniny jsou navíc 100% bezlepkové.

Můžete si tu pořídit zmíněnou vynikající šunku, párky, klobásy, suché salámy a další dobroty, které jsou vyrobené opravdu z masa, což je fakt, který by měl v případě uzenin skutečně platit.

1865-tm_thickbox_default

Hlavním dodavatelem všech uzenin pro Farmbox.cz je Řeznictví Bubla.
Mimochodem věděli jste, že řezníci posuzují kvalitu uzenin podle obsahu vody (voda je v uzeninách vždy – v něčem je třeba rozmíchat směsi koření) a ne masa, jak je tomu zvykem u nás spotřebitelů? A že je zvykem uvádět ve složení jako součást masa také tuk? Další fakt, který mate spotřebitele je ten, že někteří výrobci uvádí složení až po „uvaření“ uzenin a jiní před, kdy je samozřejmě poměr masa a vody jiný.

Lidé často zcela slepě posuzují kvalitu uzenin jen podle obsahu masa a už neřeší fakt, že daná šunka má sice 95% masa, ale že toto je možné v zásadě jen díky tomu, že je do směsi koření přimíchána dusitanová sůl. Ve chvíli, kdy do uzenin nedá řezník dusitanovou sůl, musí najít poměr koření takový, aby např. šunka byla růžová a ihned se nezkazila, podobně jako, kdyby použil dusitanovou sůl.

2117-tm_thickbox_default

Dalším dodavatelem skvělých uzenin – zejména uzeného masa, špeku, nebo jitrnic, jelit a tlačenky, je Farma rodiny Němcovy – jejich výrobky jsou také bez obsahu „éček“, takže si na nich pochutnáte – zdravě:)

Uzeniny bez obsahu E můžete navíc v klidu dát i svým dětem. Dusitanové soli, které běžně ve všech uzeninách bývají, jsou pro děti opravdu nevhodné – proto pro ně určitě vybírejte ty bez „éček“. Na Farmboxu najdete spoustu „nechemických“ párků, špekáčků, šunku, ale také paštiky… 

Nezapomeňte tedy při další objednávce na Farmbox.cz vyzkoušet některou z těchto skvělých uzenin, jsem si jistá, že Vám prostě budou chutnat:)

ODKAZ: FARMBOX/facebook
ODKAZ: FARMBOX/web
ODKAZ: FARMBOX/blog