Tři úžasné BB krémy – recenze!

A jsme u toho zase. Dokonalá pleť. Kdo z nás si ji nepřeje? A jak ji získat, aniž bychom na sebe musely nanášet vrsty make-upu? Jedním z řešení jsou BB krémy, které mají pleť hydratovat, vyživit a také ji barevně sjednotit.

Ještě před pár lety byl pojem „BB KRÉM“ velkou neznámou. Na pole péče o pleť se tato geniální věcička dostala až nedávno a slibuje v podstatě to, co bychom měly chtít všechny – dokonalou a barevně sjednocenou pleť. BB krémy jsou lehké – to je jejich podstata. Mnohem lehčí, než make-upy, a to se týká i krytí.

Proč se BB krému vlastně říká BB krém? Název je odvozený od slov „blemish“ (skvrna) a „balm“ (balzám). BB krém je tedy vlastně takovým spojením krému a make-upu – má tedy poskytovat i „služby“ těchto dvou produktů.

BB krém je pro mě ideální pro každodenní nošení, kdy se zkrátka chci vyhnout velkému líčení. Make-up, v mém případě dobře provedený, si dopřávám jen občas, kdy chci opravdu vypadat co nejlépe. Ale pro běžný den, kdy chcete jen „hezkou tvář“, je super právě BB krém. Stačí rozetřít po obličeji – a je hotovo. S minimální prací tak člověk vypadá hned o poznání líp;)

BB krémů jsem vyzkoušela opravdu mnoho. Nemůžu jen tak tvrdit, který je dobrý a který ne, protože je to hodně o typu pleti a o tom, co přesně požadujete. Já oceňuji, když je BB krém lehce mastnější a poslouží mi kromě krytí i na promaštění pleti a její hydrataci. Nemám ráda dojem, že mě na obličeji něco „stahuje“ – a tomu se snažím vyvarovat i u BB krémů.

Tady jsou tři, které jsem si já oblíbila a na které nedám dopustit. Jsou v různých cenových relacích, ovšem vyhovují mi všechny.

1. BB Cream, GARNIER

Photo 10.03.15 20 56 17

Tento BB krém jsem si koupila vůbec jako první. Myslím,  že byl i vůbec jako jeden z prvních BB krému běžně dostupný v drogeriích, pak jsem si až všimla, že se přidávají další značky. Mně naprosto vyhovuje, je totiž mastnější, což moje pleť potřebuje. Velmi snadno se díky své krémovité konzistenci roztírá a pokožka ho dobře absorbuje, není na ní vůbec patrný. Krytí je střední, což mi u BB krému postačuje. Složením je krém lehký a jak jsem uvedla, mastnější, což je právě fakt, který na něm mnoha lidem nevyhovuje. Já ho používám celoročně – v podstatě každý den. Když potřebuji v určitých partiích obličeje zvýšit krytí, přidám na něj mak-up.

BB krém od Garnieru je k dostání v několika provedeních – pro normální až suchou pleť, proti vráskám, nebo pro smíšenou až mastnou pleť. Vždy dostupný ve dvou barevných odstínech (pro světlou pleť, pro normální až tmavou). Doplňujícím produktem je pak oční BB krém – roll-on.

Cena je sympatická, seženete ho do 200,-.

Já ho objednávám přes parfums.cz, kde Vás vyjde asi nejvýhodněji.

ODKAZ: parfums.cz/web, parfums.cz/facebook

2. BB Cream Sensibio AR, BIODERMA

Photo 10.03.15 20 57 41

Úžasný BB krém od značky Bioderma, na kterou já nedám dopustit. Tento krém má totiž Vaši pleť nejen hydratovat, vyživit a barevně sjednotit, ale také zbavit nepřijemného zarudnutí, pokud na něj trpíte. Po aplikaci tohoto krému pleť působí velmi zklidněně a redukováno je i zmíněné zarudnutí. Díky komplexu vitamínů, které krém obsahuje, dostane pleť i to, co potřebuje. Krém skvěle snáší i citlivá pleť se sklonem k alergiím – kterou mám i já. Používám během jarního období, kdy mě trápí právě alergie, zarudlé oči a svědící pokožka.

Konzistence je opět lehká, krémová, i když je oproti BB krému od značky Garnier tento více sušší. Používám pod něj větší množství krému.

Cena – okolo 500,-., kupuji v Brně v Chytrých lékárnách, kde seženete širokou škálu výrobků od značky BIODERMA.

ODKAZ: Chytrá lékárna/web, Chytrá lékárna/facebook
ODKAZ: BIODERMA ČESKÁ REPUBLIKA/facebook

3. BB Cream, MARIA GALLAND

Photo 10.03.15 20 54 34

Pokud si potrpíte na špičkovou kvalitu a ráda své pleti dopřejete jen to nejlepší, pak doporučuji tento tónovací BB krém od francouzské značky Maria Galland. Krém jsem měla nedávno možnost vyzkoušet a je opravdu skvělý. Má intenzivní hydratační účinek, tutdíž je pro Vaši pleť skutečně prospěšný. Pomůže Vám získat perfektní, přirozeně vypadající, rovnoměrně hladkou a zářivou pleť. Zároveň ji zklidňuje, zjemňuje a chrání proti škodlivým vlivům. Díky optimalizaci zásob hydratace pleti působí proti stárnutí a vráskám. Vylepšuje póry a vyhlazuje pleť.Krytí – opět tak střední, tudíž očekávejte spíš barevnou jednotnost a zakrytí menších nedostatků.

Cena je vyšší – 986,-, ale pozor, právě nyní je eshopu Sensualité na tento BB krém akce – stojí tu 690,-

ODKAZ: Sensualité/web, Sensualité/facebook