Tip na výlet – Velké Karlovice

Máme pro vás další tip na výlet – tentokrát do našeho nejoblíbenějšího kraje!

Pokud máte pár volných dnů, určitě si udělejte výlet do Beskyd, konkrétně do Velkých Karlovic! Toto místo obě milujeme už několik let a stále se sem rády vracíme. Má to tady totiž obrovskou atmosféru a typické kouzlo valašských krajin.

Velké Karlovice jsou z Brna asi dvě hodinky cesty (nejlépe směr Zlín-Vsetín-Velké Karlovice). Je to malá vesnička kousek od slovenských hranic (cca 20km od Vsetína). V malebném údolí se rozprostírají typické valašské roubenky a krajina kolem je prostě úžasná. A kde se ubytovat? Doporučujeme některý z hotelů resortu VALACHY (odkaz na resort je zde: RESORT VALACHY)Resort nabízí celkem tři hotely různých kategorií, které jsou vzájemně propojené nabídkou služeb.

Hotel nejvyšší kategorie je Lanterna (HOTEL LANTERNA) – ubytovaným hostům nabízí servis vysoké úrovně, kromě vynikající kuchyně, vyhlídkové restaurace, disco baru, je zde bazén a wellness služby. Celý hotel je umístěný v nádherném prostředí, přímo v kopci na sjezdovce, blízko u lesa, s vyhlídkou do údolí. Jo a až tady budete, musíte ochutnat místní rajskou omáčku, ta je totiž TOP (vítězka v soutěži o NEJ rajskou omáčku:)

Blízko Lanterny se pak nachází hotel GALIK (HOTEL GALIK), svou polohou vhodný pro cykloturistiku i pěší výlety. Užijí si zde i rodiny s dětmi.

Asi největší kouzlo má pak hotel HORAL (HOTEL HORAL), odkud je opravdu nádherný výhled. Má asi nejširší nabídku služeb – nachází se také přímo na sjezdovce, můžete si zde zahrát golf a jako jeden z mála wellness hotelů v ČR nabízí také termální bazény s celoročně teplou vodou a úžasný wellness program (více info zde: WELLNESS HORAL).

Výhodou je, že pokud se ubytujete v hotelu HORAL, můžete zdarma využívat wellness program hotelu LANTERNA a naopak.

A co zde můžete podnikat přes den – tedy pokud se nekoupete, nelyžujete, nejezdíte na kole po vyznačených a upravených cyklotrasách, či pokud se jen tak netouláte po horách?

Možností je opravdu mnoho. Pokud si sem jedete hlavně odpočinout a žádné dlouhé túry vás nelákají (a pokud stejně, jako my, milujete dobré jídlo), zajeďte do místní vyhlášené hospody KYČERKA (titul „Valašská hospoda roku“, odkaz zde: HOSPODA KYČERKA). Přijdete si zde jako kdysi dávno, v typické valašské kolibě. Vaří zde opravdu skvěle a prostředí stojí za to vidět – interiér hospody i kolem přilehlé roubené chaloupky, ve kterých se také můžete ubytovat!)

Pokud ovšem chcete vidět víc z tohoto krásného kraje, zajeďte na na vrch SOLÁŇ (8km od Velkých Karlovic), kde si můžete udělat procházku kolem typické valašské zvonice (SOLÁŇ), nebo si udělejte výlet na KOHÚTKU (15km od Velkých Karlovic) – odtud je nejen nádherný výhled, ale v zimě si zde skvěle zalyžujete. Tady je odkaz: SKI CENTRUM KOHÚTKA.

Po cestě domů se pak můžete zastavit v Rožnově pod Radhoštěm, kde doslova „nasajete“ atmosféru doby minulé ve skanzenu – Valašském muzeu v přírodě (více info zde: Valašské muzeum v přírodě). Kromě prohlídky mnoha historických stavení, umístěných v rozsáhlém prostředí krásné zdejší přírody, si tady můžete koupit oblíbené valašské speciality: frgály, korbáčky, trdelník, halušky… Mňam:)

O Velkých Karlovicích a okolí bychom mohly psát ještě mnohem, mnohem víc… Ale nechceme vás nudit dlouhým článkem:) Takže, zkrátka, zajeďte sem, nebudete litovat:)

A pokud máte vlastní postřehy o zdejším kraji, napište nám je, budeme moc rády!