Tip na vánoční dárky pro děti!

Vánoce tu jsou co nevidět, určitě už všichni vybíráte dárky pro své blízké. Pokud řešíte také dárky pro děti, mám pro vás v tomto ohledu zajímavou inspiraci! Jaké dárky – právě pro děti – by pod stromečkem nikdy neměly chybět? Přece knížka! Veďte děti ke čtení, věřte, vyplatí se to! A právě krásné dětské knihy bych vám ráda ve svém článku také doporučila. Jsou od brněnského autora Harnach a věřte, děti nadchnou – mí synové byli z těchto knih nadšení (a to jsou vážně nároční čtenáři :). Víc v mém článku…

Sama jsem nadšeným čtenářem a když bych měla více času, trávím u knížek snad každou volnou minutu. Baví mě, jak si ve své fantazii vytvářím vlastní příběh a vlastní vykreslení jednotlivých postav…

Ke čtení se snažím vést i své dva kluky, ale rozhodně nezastírám, někdy je to vážně „oříšek“! :) V dnešní době plné technických vychytávek děti raději sáhnou po tabletu, telefonu, nebo si sednou k počítači… Svým dětem toto nezakazuji, ale dohlížím, aby se věnovaly i jiným věcem – sportu a také, aby četly. Čtení je pro děti velmi prospěšné – zvyšuje slovní zásobu, představivost, posiluje paměť a ukotvuje i gramatické a stylistické znalosti našeho jazyka.

Proto – vyberete dětem hezké knížky, které je budou bavit a které je doslova vtáhnou do děje!
Ráda bych vám proto ze své zkušenosti doporučila knížky takové, které se u nás doma setkaly s úspěchem.

Jsou od brněnského autora Harnacha, jedná se o sérii Zahrada, konkrétně o knihy Zahrada a legenda o zachránci a o její pokračování, Zahrada a hlasy z temnoty.
Žánrově knihy spadají do řady dobrodružných fantasy příběhů, kde ale není nouze i o napětí a detektivní zápletky. I z tohoto důvodu příběhy děti jistě osloví a nadchnou.
Obě knížky jsou vhodné pro děti od cca 8 let věku.

Autor Jiří Harnach, vystupující pod literárním pseudonymem „Harnach“, je aktivní v umělecké sféře již mnoho let, kdy působil od mládí jako herec MdB, skladatel, nebo stand-up komik. 

Autorem nádherných komixových ilustrací v obou knihách je rovněž Brňák, Jan Optik Duchoň, který má opět zajímavou uměleckou historii, působil dokonce jako sprejer, grafik, je rovněž spolumajitelem tetovacího studia.

Kniha Zahrada a legenda o zachránci je napínavým příběhem o chlapci Martym. Ten při svých toulkách městem objeví tajuplnou zeď, ke které se začne – pro něj z neznámého důvodu – stále vracet. Zeď skrývá tajemství, obklopuje zahradu a prastarý zahradní národ…

Pokračováním pak je druhá kniha, Zahrada a hlasy z temnoty. A jak už sám název napovídá, o napětí v ději opět nebude nouze!
Stejně, jako v předchozím díle se setkáváme s hlavními hrdiny Martym a jeho sestrou Tezou, kteří se opět vydávají do tajemné Zahrady.

Darujte pod stromeček dětem knihy – s těmito chybu opravdu neuděláte! A mimo to, není fajn podpořit i našeho brněnského autora? :)

Kde knihy ze série Zahrada koupíte?

Mrkněte na web www.seriezahrada.cz, kde si knihu můžete objednat, a to jak v tištěné, tak i v audio verzi.
Knihy ze série Zahrada koupíte také ve všech eshopech (např. ZDE), k dostání je i v kamenných obchodech. Více informací pak najdete na stránkách www.seriezahrada.

ODKAZ: SERIE ZAHRADA / web
ODKAZ: SERIE ZAHRADA / facebook