Tip, co se hodí! Kde si nechat v Brně nabrousit nože – a nejen to?

Dnes tu mám jedno zajímavé téma, které se na mém blogu objevuje vůbec poprvé – ale říkám si, že je to rozhodně zajímavý tip, který třeba celá řada z vás ocení, stejně, jako já. Pokud hledáte, kde si nechat v Brně nabrousit nože, nůžky, nebo vlastně naprosto cokoliv a hledáte marně, pak musíte vědět o nové brusírně Broušení a ostření pod Slovaňákem. Navíc tu koupíte nože, nůžky, manikúry… Zkrátka, věřím, že se tato informace bude hodit – čtěte dál!

Kdo z nás se doma nesetkal s nějakým tím tupým nástrojem – nejčastěji v kuchyni… Já tedy rozhodně ano a řeknu vám, takový tupý nůž, to je k naštvání! Vařím ráda a každý den a oceňuji, když v kuchyni vše funguje tak, jak má. A nože, ty potřebuju mít ostré, jedině tak s nimi krájení jde a také mě baví.

Ale, každý nástroj, ať už nůž, nůžky, sekáček, břitva…se časem ztupí, hlavně, když takovou věc denodenně používáte. Je to přirozené opotřebení materiálu, ovšem, neznamená, že tupý nůž je „k vyhození“ – vůbec ne! Stačí ho dobře nabrousit.

Jak jsem se měla možnost nedávno dozvědět, tak brusky nožů pro domácí užití jsou sice možná efektivní a nůž nabrousí, ale zároveň ho ničí, kazí a „ubírají“ materiál. Proto je rozhodně lepší vzít jednou za čas vše, co potřebuje nabrousit a vydat se do brusírny.

Víte o nějaké brusírně v Brně? Já tedy o žádné až do nedávna nevěděla. Ale – dostala jsem tip právě na novou brusírnu Broušení a ostření pod Slovaňákem, která je tu od ledna tohoto roku v provozu. Zašla jsem se sem podívat a také, vyzvědět nějaké ty informace – které vám tu moc ráda předám! :)

V této brusírně vám nabrousí absolutně cokoliv – brousí tu nože, nůžky – a třeba i ty kadeřnické, veškeré věci do domácnosti – třeba i keramické nože, ale i věci pro profesní užití, třeba nože a sekáčky pro řezníky, chirurgické a lékařské a veterinární nástroje, nože pro profesionální kuchaře, nástroje na zahradu, řetězy motorových pil, mlýnky na maso… Zkrátka, nabrousí tu VŠE, co se brousit dá. :)

Musím hlavně napsat, že broušení v této brusírně je kvalitní a nástroje vám nezničí – což je to zásadní. Pracují tu se špičkovými bruskami, brousí na nových strojích nejlepších značek Tormek, Haim, Dick, Maier. Při broušení používají ty nejmodernější postupy.

Brousí i na japonských brusných kotoučích – ostří tak lze vybrousit do zrcadlového lesku.

Mimochodem, můžete si tu nechat nabrousit třeba i keramické nože, které brousí na speciálních diamantových kotoučích.

Navíc, spoustu typů nožů si tu můžete i koupit, pro absolutně veškeré využití! Co se týká právě nožů, tak tu najdete ty od značky Wüsthof, a také, známé kapesní nože od Victorinox.

Mě tu potěšila i velká nabídka manikúr a manikúrních nůžek – dlouho jsem dobré sháněla a tady konečně našla.

Broušení tu provádí i na počkání, maximálně k vyzvednutí do 48 hodin. A platit tu můžete i kartou.
Tak co říkáte, to se prostě musí hodit, hmmm? :)

Na fotky mrkněte detailně i ve fotogalerii.

Broušení a ostření pod Slovaňákem najdete na ulici Husitská 14.

ODKAZ: BROUŠENÍ OSTŘENÍ POD SLOVAŇÁKEM / web
ODKAZ: BROUŠENÍ OSTŘENÍ POD SLOVAŇÁKEM / facebook