SIAM THAI! Nová thajská restaurace v Brně!

Pokud bych měla jmenovat jednu jedinou světovou „kuchyni“, která je mi nejbližší a která mi obecně asi nejvíc chutná, musela bych rozhodně říct tu thajskou:)

Ano, jsou to právě thajská jídla, která mi přijdou chuťově absolutně nejdokonalejší. Evokují ve mně exotiku, cestování, poznávání… Cizokrajná jídla jsem moc ráda ochutnávala vlastně už od dětství. Gulášek „se šesti“, svíčková, kuře na paprice, nebo krupičná kaše, to nikdy nebylo nic pro mě:( Jakmile jsme ale s rodiči odjeli na dovolenou – v podstatě kamkoliv do zahraničí, byla jsem doslova v „chuťovém ráji“:) Nejvíc mě bavilo zkoušet taková jídla, která jsem vůbec neznala – tedy podle názvu ne:) Byla to pro mě vždy taková „cesta za poznáním“, dobrodružství, objevování… Vzpomínám si, jak jsem jako dítě poprvé ochutnávala mořské plody – krevety, mušle, chobotnice…a ta jídla jsem si hned zamilovala:)

Moje láska k ochutnávání cizokrajných specialit ve mně zůstala dodnes. Ze světových kuchyní jsem si mnohé oblíbila, některé více, u některých mám ráda jen některá jídla. Ale je jedna země, ve které mi chutná absolutně vše, co jsem vyzkoušela. A to je THAJSKO!

Thajské jídlo je plné zajímavých, intenzivních chutí, které v naší tradiční, české kuchyni, rozhodně nenajdete. Miluju chuť i vůni kokosového mléka, koriandru, citronové trávy, galangalu…zkrátka všech těch úžasných ingrediencí, které v thajských jídlech najdete.

Mimochodem, zajímavé recepty na thajské speciality, jsem Vám nedávno na blogu představila a brzy přibydou další! Přečtěte si víc zde – Cool Brno Blog & Tawan vaří thajské speciality.

Zkrátka, thajskou kuchyni miluju – a proto Vám tu dnes chci napsat také o zbrusu nové thajské restauraci SIAM THAI, která se v Brně nedávno otevřela. To mi přece nemohlo uniknout:)

Photo 21.06.16 12 23 30

Photo 21.06.16 12 23 37

Photo 21.06.16 12 23 49

Jaká tedy tato nová restaurace je?
Hlavní podstatou restaurace Siam Thai, je přinést lidem skvělý gastronomický zážitek a seznámit je s prvotřídními thajskými pokrmy. K tomu dopomůže i prvotřídní thajský kuchař Dechowat Thongchumsaeng, který se vyučil řemeslu v Thajsku a své umění dotáhl k dokonalosti ve Vídni.

V Siam Thai dodržují tři hlavní zásady. Využívají pouze čerstvé a kvalitní suroviny, důkladně dbají na samotný vzhled pokrmů a v neposlední řadě nabízí špičková vína, která skvěle doladí jídla. 

Během týdne tu nabízí polední menu, kdy je na výběr vždy polévka, předkrm, dvě hlavní jídla a dezert.

Photo 21.06.16 12 24 29

Photo 21.06.16 12 24 36

Photo 21.06.16 12 25 12

Na jídelním lístku nechybí žádné z tradičních a známých thajských pokrmů – alespoň já jsem tu našla všechno, co mám ráda a co ke tradiční thajské gastronomii patří.

Rozhodně doporučuji z předkrmů Kai Satay – jedná se o malé kuřecí špízky, které se podávají s vynikající nasládlou arašídovou omáčkou. Opravdová delikatesa!

Z polévek mám nejraději Tom Kha Kai – opět hodně aromatické jídlo, polévka obsahuje kokosové mléko, galangal a citronovou trávu.

Photo 21.06.16 12 33 40

V restauraci Siam Thai mě moc potěšil velký výběr pokrmů z „kari“ – jedná se o jídla, která jsou připravovaná ze speciální kari pasty, tedy velmi atypické, aromatické a zajímavé směsi koření. Kari pasty jsou různé, mají různé barvy a také jsou různě ostré. Jídla „kari“ obsahují kokosové mléko a další, pro nás nezvyklé suroviny – thajskou bazalku, zázvor galangal, citronovou trávu… Pokud neznáte, rozhodně vyzkoušejte, stojí to za to:)

Photo 21.06.16 12 37 37

Photo 21.06.16 12 26 32

Photo 21.06.16 12 26 04

Na jídelním lístku pak najdete i další zajímavá jídla, ryby, různé úpravy mas a také pokrmy připravované v pánvi „wok“, což je opět charakteristické pro přípravu thajských jídel.

Z dezertů pak doporučuji Khao New Ma Muang – rýžové kuličky s kokosovým mlékem:)

Photo 21.06.16 12 26 17

Věřím, že právě tato restaurace bude v Brně patřit k mým nejvíce oblíbeným – a já věřím, že Vy si ji zamilujete také:)

Restauraci Siam Thai najdete v Brně na Gorkého ulici 15.

ODKAZ: SIAM THAI/web
ODKAZ: SIAM THAI/facebook