Rychle štíhlá do plavek! Jak na to?

Léto je obdobím, kdy nás viditelné nedostatky na naší postavě dokáží – slušně řečeno – pěkně vytáčet:) Nebo se snad mýlím, milé dámy? V létě už nějaký ten faldík, celulitidu, otoky…zkrátka tak dobře nezamaskujeme, jako v zimě – a problémkům tak musíme čelit hezky čelem:)

Nebudu mluvit obecně – ovšem, já to alespoň takto vnímám. Kdykoliv stojím v krátké sukni, kraťáscích, šatkách…před zrcadlem, řeknu si „a sakra…je na čase začít něco dělat“. A protože se už poměrně orientuji v tom, co by mně, Vám, mohlo pomoci – neboť mám o službách a nabídkách specializovaných center v Brně přehled – mám pro Vás dnes opět pár fajn tipů. Některé z nich jsem sama vyzkoušela „na vlastní kůži“ a vím, že opravdu fungují:)

Před nějakým časem jsem Vám zde na blogu představila Denní lázně Brno (více ZDE), které svým klientům nabízí mnoho zajímavých a specializovaných služeb, procedur a terapií. Kromě „klasických“ lázeňských procedur je zde velmi zajímavá nabídka právě programů na zeštíhlední, odvodnění, či zbavení celulitidy.

A tak jsem si řekla – že by nebylo vůbec špatné Vám o těchto zajímavých kúrách napsat něco více – protože teď v létě se skutečně mohou hodit. Já sama jsem v Denních lázních Brno vyzkoušela lymfatické programy – sama je moc doporučuji na odvodnění, vyhlazení pokožky, zeštíhlení (víc si můžete přečíst v mé recenzi ZDE).

Photo-22.02.16-16-35-13-467x623

Otestovala jsem také „Arosha bandáže“ – i ty jsou vynikající v péči o pokožku těla, jsou vhodné i na celulitidu a také pro odvodnění. Moji recenzi právě této procedury si můžete přečíst ZDE.

Photo-27.06.16-13-14-05-768x1024

Ve směru zeštíhlení – co dalšího Denní lázně Brno nabízí?
V nabídce k řešení problematiky „zeštíhlení“ nabízí Denní lázně Brno několik procedur – jednak to jsou procedury cílené na odstranění celulitidy – tzv. „Anticelulitidní procedury“.
K odstranění celulitidy zde přistupují unikátními metodami, které řeší redukci nahromaděné tukové tkáně v jednotlivých částech těla. Programy na celulitidu jsou sestavovány individuálně. Využívají zde nejnovější moderní techniky a špičkové přístroje na rozbití podkožních boulí. Součástí je sestavený cvičící program a úprava jídelního plánu.

IMG_20160803_085550

Dále můžete využít „Ultrazvukovou kavitaci“ – jedná se o neinvazivní metodu lipolyzi. Tukové boule se rozbíjí pomocí ultrazvukových vln v jednotlivých částech těla. Metoda je bezbolestná. Kavitace probíhá bez anestezie a hospitalizace. Během jednoho sezení dochází k individuálnímu obvodovému úbytku.

IMG_20160803_091724

Za zmínku rozhodně stojí i „Radiofrekvence“ – radiofrekvenční ošetření pleti patří mezi metody třetího tisíciletí, při kterém dochází k omlazení pleti, vyhlazení drobných vrásek, zlepšení kontur a vzhledu obličeje. Radiofrekvence je vhodná i na tělo, v Denních lázních Brno ji provádějí taky. „Vyhlazují“ nejen obličej, ale právě i nohy, břicho, problematické partie. Kůže se zpevní, vyhladí, dorovná, zmírňuje strie, jizvy. Pro estetický efekt je výborná:) Ošetření je bezpečné, bezbolestné a velmi účinné. Lze je aplikovat celoročně

Svůj podíl na zeštíhlení mohou mít i „Peelingy“ – metoda na obrušování a odstranění mrtvých buněk kůže, které způsobují nezdravou našedlou barvu. Výsledkem peelingu je vyhlazení a ozdravení kůže, příjemná vůně těla.

Ja sama mám v Denních lázních Brno skvělé zkušenosti si „Lymfatickými procedurami“ – jsou orientované na účinné odvádění odpadních látek z těla. Cílem je obnovit správný tok lymfy, který stagnuje, míza neproudí a tím způsobuje zdravotní potíže. Chronická únava, otoky, časté infekce, bolesti hlavy, pocení, to vše zde umí řešit.

IMG_20160803_085513

Přímo na komplexní zeštíhlení nabízí Denní lázně Brno „Zeštíhlovací programy“ – zeštíhlovací programy jsou zacílené především na formování a zpevnění postavy, snižují objem problémových partií, formují, zpevňují a tvarují tělo. Součástí jsou tréninkové programy a sestavení jídelních plánů. Využívají nejnovější moderní metody a přístroje jak ultrazvukové tak cvičící.

IMG_20160803_085618

Na pár otázek ohledně nabízených programů na zeštíhlení jsem se také zeptala ředitelky Denních lázní Brno, paní Ivany Loučné,  která Vám může najít a doporučit to pravé a správné ošetření a péči k řešení Vašich problémů.

IMG_9468-logo-415x623

1. Dobrý den, Ivano – co přesně, jaká ošetření k zeštíhlení u Vás v Denních lázních Brno nabízíte?
Dobrý den Míšo, v Denních lázních Brno je možno využít několik kombinací k zeštíhlení. Kombinujeme tradiční procedury jako napaření těla v páře, infrasauně, masáže jak ruční tak přístrojové. Z moderních technik jsou to určitě ultrazvukové kavitační procedury a radiofrekvenční ošetření kůže.
2. Jsou všechna ošetření vhodná pro každého? Nebo jste schopni klientům sestavit i ošetření zcela “na míru”?
V našich lázních vždy sestavujeme ošetření „na míru“. Nejsou vhodná všechna ošetření pro každého. Aby bylo ošetření efektivní, viditelné – vždy je součástí In-Body – analýza těla, která nám napoví…
3. Co byste doporučila k efektivnímu odstranění celulitidy?
K efektivnímu výsledku je potřeba kombinovat více léčebných a estetických metod. Celulitida úzce souvisí s poruchou toku lymfy, množením se tukových buněk a vazivové složky kůže. Takže určitě masáže nohou, lymfo masáže, lymfodrenáže, prohřátí, ultrazvukové techniky, radiofrekvenční ošetření kůže na zpevnění, zábalové techniky, vibrační cvičení.
4. Přes léto v teplech často zadržujeme více vody – nabízíte ošetření i k odvodnění?
Důležité je zjistit krátkou konzultací, proč dochází k zavodnění. V případě, že jsou vyloučeny zdravotní potíže, sestavíme komplexní plán na odvodnění. Je vždy individuální, skládá se jednak z procedur – lymfatické masáže, zábaly, cvičení, zpevňující ošetření, tak ze stravovacího režimu – hlavně omezení soli, cukru, kyselinotvorných látek. Doporučujeme správný pitný režim a potraviny s diuretickým účinkem.
5. Co bychom teď, přes léto, měli dělat a čemu se naopak vyvarovat – z hlediska zadržování tekutin? – zde bych opravila – z hlediska zadržování vody :)?
Hlavně bychom měli pít a hýbat se. Pravidelný pohyb rozpohybuje cévní systém a tím i lymfu, která nadbytečnou vodu odvede. Ve chvílích volna podle starých tradic dávat nohy nahoru. Vyvarovat bychom se měli, jak jsem již říkala nevhodným stravovacím návykům jako je nadměrná konzumace soli, alkoholu. Omezit stres a zvýšit odpočinek.

Děkuji Vám za rozhovor.

Denní lázně Brno najdete na ulici Radlas 84/6.

ODKAZ: DENNÍ LÁZNĚ BRNO/web
ODKAZ: DENNÍ LÁZNĚ BRNO/facebook