Recenze: zdravé dobroty z eshopu Harera

Jak už jsem Vám tu mnohokrát přiznala, je mi hodně blízké téma zdravého životního stylu. Jsem k němu vedena už od dětsví mými rodiči a dokonce, mám v tomto směru už i své určité zkušenosti:) Moje maminka kdysi měla obchůdek ze zdravou výživou, kde jsem často prodávala – proto mě všechny věci týkající se zdravého stravování už tak nějak přirozeně zajímají.

Ráda se dozvídám o nových trendech, které se zdravého životního stylu týkají a ráda také zkouším a ochutnávám nové věci. Upřímně – nedržím se striktně žádného ze směrů stravování, ale jdu si svojí vlastní cestou, na které si vybírám to, co mi chutná. Ať už to jsou RAW sladkosti, super potraviny, veganské i vegetariánské speciality, ale i potraviny bez chemie, od regionálních dodavatelů.

Přirozeně se snažím vyhýbat všem chemickým dochucovadlům a upravovaným potravinám, které často obsahují to, co by Vás ani ve snu nenapadlo:) Zkrátka, se správně zvolenou výživou přímo ovlivňujete své zdraví, tedy, to nejcenější, co máte.

Já bych Vám chtěla dnes v rámci této recenze představit několik dobrot, které jsem ochutnala z eshopu Harera Life – kde najdete hezky pod „jednou virtuální střechou“ spoustu zdravých potravin – semínek, snídaňových směsí, RAW potravin, ale také oleje, BIO potraviny, bezlepkové potraviny, „zelené“ doplňky stravy, ale i kosmetiku. Vše si můžete v klidu, z domova, prohlédnout, pročíst a vybrat.

Některé z těchto potravin znám už dlouho a mám je ráda, jiné jsem ochutnala vůbec poprvé. Ráda se tu s Vámi podělím o své dojmy.

Photo 03.10.16 11 38 12

ZDRAVÁ SNÍDANĚ
Se snídaněmi mám obecně celkem problém. Vyhýbám se lepku, laktóze a bílému cukru – a pak se nabízí otázka „co jíst“?:) Tedy, k snídani to může být celkem problém. Mám ráda různé kaše, ale v těch hotových, které obvykle jenom zaléváte vodou, je už většinou (vlastně skoro vždy) sušené mléko a to já neee.

Photo 03.10.16 11 44 26

Tato „Zdravá snídaně“ mi přijde jako super volba. Složení je poměrně nenáročné – ovesné vločky, banán, fíky, kokosový cukr – ale ten jsem opravdu necítila, snídaně není vůbec sladká, sladké je jenom sušené ovoce, které obsahuje. A přesně tak mi to i vyhovuje.

Photo 03.10.16 11 44 34

Příprava je také jednoduchá – stačí zalít horkou vodou (nebo mlékem, obyč., nebo rostlinným), počkáte dvě minutky a hotovo:) Zasytí, je to zdravé a chutná to moooc dobře:)

Photo 04.10.16 7 55 39

Kaši si samozřejmě můžete ještě dochutit, jak potřebujete, mně ale stačila tak, jak je:) Kaše má nízký glykemický index, zasytí Vás na dlouhou dobu a ovoce, které obsahuje, je nesířené – což je taky fajn věc:)

GOJI
Kolem „goji“ – plodů kustovnice čínské, je poslední dobou celkem rozruch – řadí se totiž k tzv. superpotravinám, které jsou pro naše tělo vysoce přínosné. Goji obsahuje spoustu minerálů, vitamínů a zdraví prospěšných látek a navíc, chutná dobře.

Photo 03.10.16 11 40 20

Goji má pro tělo řadu pozitivních přínosů – působí detoxikačně, proti stresu, posiluje játra, čistí krev, je dobrá na mozkové buňky, vlasy, nehty, zlepšuje trávení… Zkrátka, má samé plus:) Já jsem ji zařadila do jídelníčku už před dlouhou dobou – mým tyto plody nasypané v misce na stole a „zobu“:) Super jsou ovšem i do jogurtu, kaše…

Photo 03.10.16 11 40 50

ARONIOVÁ ŠŤÁVA
Upřímně – tuto potravinu, šťávu, jsem vyzkoušela vůbec poprvé, i když jsem už o ní hodně slyšela. Arónie se dá rovněž řadit k superpotravinám, protože obsahuje doslova obrovské množství vitamínů, minerálů a antioxidantů. Je známá také svým velmi vysokým obsahem vitamínu C – který je pro organismus velmi prospěšný. Vhodná je určitě také teď, s nástupem podzimu, kdy posilnění organismu rozhodně oceníme.

Photo 03.10.16 11 44 42

Aroniová šťáva je také skvělá na žaludek a trávení. Chutná dobře, pro někoho je možná více kyselá – dáno vysokým obsahem vitamínu C.

Photo 03.10.16 11 44 46

Kromě vitamínu C šťáva obsahuje karoten, jód, vitamíny B, E, P, C, dále betakaroten, pektin, organické kyseliny a flavonoidy.
Určitě je skvělá jako přirozený zdroj vitamínů – já ji dávám i svým dětem, malou skleničku denně.

Photo 03.10.16 11 45 42

INSTANTNÍ JÁHLOVÁ KAŠE
Pro mě opět super volba na snídani. Jáhly jsou opět známé coby „superpotravina“ – jsou přirozeně bezlepkové a mají vysokou výživovou hodnotu – obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), vlákninu a vitamíny skupiny B.
Chuťově je tato kaše, řekla bych, neutrální – není slazená, obsahuje pouze jáhly. Stačí zalít horkou vodou, mlékem – vynikající je třeba s mlékem kokosovým. Pak už stačí dochutit, jak máte rádi – třeba javorovým sirupem, medem, ovocem…možností je spoustu.

Photo 03.10.16 11 44 21

Kaše má opět hodně nízký glykemický index, takže Vás zasytí na delší dobu. Cenově je také velmi přijatelná. Pokud tedy nevíte, co snídat (a navíc nemáte moc času na přípravu „bůhví čeho“), toto je rozhodně super a velmi zdravý tip.

PIKANTNÍ KLÍČKY BIO
Tak tato specialita patří do „RAW potravin“ – tedy do takových potraviny, které jsou upravované max. do 42 stupňů. Všechny RAW potraviny jsou také bezlepkové a veganské – neobsahují látky živočišného původu.

Photo 03.10.16 11 43 11

Upřímně – co se RAW potravin týká, mám nejvíc ráda sladkosti, dortíky. Krekry a ochucená semínka mi většinou moc nechutnají, vlastně ale ani nevím proč. Tato semínka – klíčky – jsou chuťově poměrně výrazná, po koření, které obsahují.

Photo 03.10.16 11 43 17

Určitě super věc, která Vám může nahradit Vaše oblíbené chipsy – je to rozhodně zdravější varianta. Naklíčené slunečnicové semínko je také zdrojem kvalitních olejů.

Photo 03.10.16 11 44 10

Dobrá svačinka, ideální na cesty, mít po ruce, když Vás přepadně hlad:) Na mě byla ovšem chuť koření až příliš výrazná.

Photo 03.10.16 11 43 39

SUŠENÉ MERUŇKY
Tuto potravinu Vám opět asi představovat nemusím – věřím, že znáte a že jste každý ochutnal:) Sušené meruňky jsou ale nejen moooc dobré, ale i velmi zdravé – obsahují beta karoten, vitamíny a minerály.

Photo 03.10.16 11 42 14Sušené meruňky se dají jíst „jen tak“, ale také jako přidané do jogurtů, kaší… Dokáží skvěle doslazovat, takže už do kaše nemusíte přidávat další cukr.

Photo 03.10.16 11 42 51

Meruňky podporují i správné zažívání. Pozor jen na to, zda meruňky obsahují oxid siřičitý, který je chrání před oxidací – je vhodné je před konzumací omýt.

KEŠU OŘÍŠKY
Pokud mám na nějaké potravině skutečnou závislost, jsou to právě kešu ořechy. Mám je ráda jak „natural“, tak pražené a solené. Ořechy jsou obecně velmi zdravou potravinou, jsou sice více tučné, ovšem, tuky, které obsahují, nejsou pro naše tělo takovou zátěží.

Photo 03.10.16 11 41 08

Kešu oříšky jsou zdrojem bílkovin, minerálů, hořčíku a vitamínů. Chutnají skvěle – to Vám ale jistě nemusím popisovat, protože to sami určitě moc dobře víte:)

Photo 03.10.16 11 41 31

KOKOSOVÝ OLEJ
A na závěr můj milovaný kokosový olej! Určitě ho znáte, nebo jste o něm minimálně slyšeli. Kokosový olej je doslova zázračný – má totiž naprosto všestranné využití. Hodí se jednak do kuchyně, na přípravu jídel, ale také pro péči o pleť, tělo a vlasy. Navíc, dokonale voní a chutná.

Photo 03.10.16 11 39 32

Kokový olej má přirozeně tuhé skupenství, při vyšší teplotě se pak mění na tekutý – nebo při zahřátí v dlaních. Má úžasnou kokosovou chuť i vůni – pokud stejně, jako já, patří ke „kokosomaniakům“, tak toto bude něco pro Vás:)

Photo 03.10.16 11 39 38

Kokosový olej můžete používat do jídel, na smažení, pečení, ale vynikající je i pro péči o tělo, pokožku, skvělý je i na suché vlasy, které zjemňuje a dokonale je provoní.

Photo 03.10.16 11 39 53

Rozhodně super mít tuto věc doma, hodí se zkrátka všude:)

Všechny tyto produkty můžete objednávat na eshopu Harera Life, viz odkaz níže.

Pro Vás, čtenáře mého blogu, mám super zprávu – při zadání kódu COOL2016 u objednávky, budete mít slevu 7 %-  při nákupu nad 299 Kč. Platí do konce října:)

ODKAZ: HARERA LIFE/web, eshop
ODKAZ: HARERA LIFE/facebook