Představuji: AIRWINE!

Pokud mě od malička něco vždy vyloženě fascinovalo, byla to letadla a vše kolem létání obecně. Už jako dítě jsem létání milovala – byl to pro mě vždy výjimečný zážitek. A můj obdiv k létání trvá v podstatě dodnes…

Ovšem, abych svůj vztah k letadlům a létání popsala trochu víc podrobně a konkrétně, musím Vám prozradit pár skutečností…:) Ano, jako malá jsem se na každý svůj let vyloženě těšila – ovšem, nelétala jsem nijak často, asi jako mnoho lidí – sem tam, jednou, dvakrát do roka, s rodiči na dovolenou.

Moje budoucí profese mě ovšem přivedla k tomu, že jsem začala létat skutečně často. A to tak často, že letadlo bylo hned po autě pro mě nejvíce využívaným dopravním prostředkem.
Bylo to v době, kdy mi bylo kolem 22 let a já se začala aktivně věnovat práci DJky. Začala mě zastupovat německá bookingová agentura a já víkendy trávila po světě. Hrála jsem tenkrát po celé Evropě – a moje víkendy byly, zkrátka řečeno, někdy dosti šílené…:) V pátek jsem hrála třeba v Lisabonu, v Portugalsku a v sobotu v Aténách. A další víkend mě čekal pátek – Ostrava, sobota Malaga. A takto to bylo téměř pořád. Neustále na cestách…a v letadle. Můj vztah k letadlům se začal měnit. Na lety jsem se už tolik netěšila, brala jsem je, spíš jako cestu autobusem – tedy – vztah značka „neutrál“.

Velký zlom přišel někdy kolem roku 2007. V té době jsem odletěla na své DJské turné po Indonésii, kde jsem absolvovala několik vnitrostáních letů, ne příliš dobrými aerolinkami. A tak to celé začalo. Spustila se moje fóbie z létání a já se začala bát….

Jenže, ten můj strach byl a dodnes je (už v opravdu mnohem menší míře, jako dřív), tak trochu „masochistický“:))) Abych Vám to vysvětlila – já se sice létat bojím, ovšem, letadla a vše kolem létání, mě fascinuje, úplně stejně, jako dřív. Divné, že?:) Ale je to tak…

Lidé, kteří létání rozumí a kteří se mu aktivně věnují – piloti, letušky, ale vlastně i letištní personál:), ti měli vždycky můj obdiv. A letadla jsou pro mě dodnes symbolem a výsledkem lidské geniality…
Letadla mě zajímají stále a upřímně, ráda se o nich i vzdělávám:) Dokonce bych řekla, že na to, že jsem žena, mám celkem slušný přehled o tom, jaká letadla existují, jaké firmy je vyrábí, jakým způsobem létají, v jakých letových hladinách….zkrátka, vše kolem létání mě baví, i když se samotného letu v letadle bojím:) Celkem paradox, že?:)

AirWine_soumrak

Každopádně, když už mě ta „problematika“ létání tak baví, neustále na internetu hledám zajímavosti v tomto oboru. A nedávno jsem narazila na opravdu hooodně zajímavou věc:) Kousek od Brna, v Němčičkách, totiž máte možnost „proletět“ se v leteckém simulátoru Boeingu 737! Dozvíte se tu také spoustu informací o létání – a co víc, můžete tu strávit příjemný čas, nejen v simulátoru, ale také ve vinném sklípku. 
Slyšeli jste už o AirWine?

AirWine_logo

S nápadem vytvořit letecký simulátor „ve sklípku“ přišel Dominik Vahala, který je aktivní dopravní pilot Boeingu 737 – má nalétáno více než 2500 hodin. Fanoušek létání, oslovil své kamarády a ve volných chvílích mezi zaměstnámím konstruoval právě letecký simulátor, který je naprosto věrnou kopií kokpitu zmiňovaného Boeingu 737.

airwine

Letecký simulátor funguje v Němčičkách od jara tohoto roku a zájemcům zde nabízí dva „letecké“ programy – „Pilot“ a „Kapitán“ – tyto letecké programy jsou určené pro lidi, kteří nemají zkušenosti s řízením letadla, ale také pro Ty, kteří letadlům rozumějí a létají.

DSC_6077

K těmto programům dostanete dárkový certifikát a láhev vína jako pozornost od AirWine.

Rozdíl v těchto dvou programech je akorát časový. Pilot je na 30min letu + 10min předletový briefing, Kapitán je 50min letu + 10min předletový briefing.

Dále AirWine nabízí program Trénink – je určený pro piloty a nadšence, kteří si chtějí procvičit lety před pravidelným přezkoušením, nebo jen tak.

airwi

Novinkou je program Sully – zázračné přistání na řece Hudson – let 1549 US Airways (právě běží v kinech „Sully-zázrak na řece Hudson“).

A věřte, že prožitek v tomto letecké simulátoru budete mít skutečně naprosto věrohodný a od pocitu „ve vzduchu“ naprosto k nerozenání – výhled z kokpitu zajišťují projekce na tři plátna, se zorným úhlem téměř 180°, která vytváří realistický dojem.

DSC_5998

A protože AirWine nabízí kromě úžasného zážitku také možnost návštěvy rodinného sklípku s vynikajícím vínem, můžete si být jistí, že pro Vás takový výlet bude více než příjemným zážitkem:)

airwine1

Víno má AirWine z rodinného vinařství – Vinařství Blahovi, kteří mají všechny vinohrady právě v Němčičkách.

airw

Myslím, že o tomto zkrátka musíte vědět:) A mimochodem – takový tip na dárek pro kohokoliv blízkého – se přece také hodí:) Já sama se do AirWine brzy chystám – a už se na svůj „let“ těším. Určitě Vám o něm tady napíšu!

Letecký simulátor AirWine najdete v Němčičkách, na adrese Nové Hory 285. Více informací o rezervacích a také o možnostech zakoupení dárkových poukazů se dozvíte na webu AirWine, viz odkaz níže.

ODKAZ: AIRWINE / web

ODKAZ: AIRWINE / facebook