Pozvánka do nového řemeslného pekařství GAB v Čejkovicích
Těší mě, že vám zde mohu stále představovat tak skvělé, jedinečné a zajímavé podniky, obchody, značky… a hlavně, takové, se kterými jsem se sama seznámila a mohu vám je i doporučit.
Můj následující článek bude patřit jednomu novému, řemeslnému pekařství, které najdete v Čejkovicích. Proč si zrovna do Čejkovic naplánovat výlet, cestu? Protože právě GAB Bakery za to opravdu stojí. A až se poprvé zakousnete do jejich pečiva, zaručeně nebudete litovat. Tak, jako já. Jejich chleba, ale i sladké pečivo, to je doslova gastronomický zážitek, na který budete vzpomínat. Dopřejte si ho taky!
A čtěte dál… ;)
Určitě mi dáte všichni za pravdu, že kvalitní, řemeslné pečivo se vůbec nedá srovnat s tím „obyčejným“, které koupíte v běžných obchodech. Řemeslné pečivo je chuťově dokonalé, chleba je vláčný s křupavou kůrkou… Zkrátka, je to vlastně zcela jiný pokrm, než ten běžný chleba – jak se říká – konzumní. :)
A na toto přišlo mnoho lidí, kdo si dnes řemeslné pečivo neodpustí. Protože mít doma dobrý chleba, to je základ ke skvělému jídlu. Stačí přidat máslo, sýr, nebo třeba jen tvaroh, posypat solí, pažitkou a rázem máte božský pokrm.
Proto, je mi potěšením vám představit nové pekařství, kde právě řemeslné pečivo pečou – a i za sebe mohu zcela upřímně napsat, je skvělé, vynikající! A to tak, že i já, která pečivo moc nejím, jsem doslova na posezení snědla jejich dvě sladké dobroty a k obědu pak hned 5 krajíců chleba. Nešlo odolat! :)
Zmiňované řemeslné pekařství se jmenuje GAB (Gloz Artisan Bakery) a najdete ho v Čejkovicích v areálu vinařství Škrobák, na přesné adrese Příhon 942.
Možná si říkáte – řemeslné pekařství na malé vesnici, to přece nemůže fungovat… Divili byste se, funguje. A skvěle! Každé odpoledne je zde vyprodáno – a i během mé návštěvy pekařství stále chodili lidé a police s pečivem byly za chvíli skoro prázdné.
Lidé si pečivo z pekařství GAB oblíbili a není se ani čemu divit. Je totiž vynikající!
Řemeslné pekařství GAB Bakery si zakládá na vlastních receptech, postupech, kdy se vše časem ladilo k dokonalosti. Za značkou stojí dva milí lidé, Miroslav s Michaela Gloz, kteří s láskou k řemeslu pečou božský chleba, ale i sladké pečivo – které je z velké části inspirováno francouzskými recepturami.
To hlavní, chleba pečou jen z mouky, vody a soli. Žádná „éčka“, sypké směsi, dochucovadla, barviva… Jen základní suroviny, kdy podstatný je samozřejmě kvalitní kvásek. A ten tu bezesporu mají!
Jejich chleba je mimořádně oblíbený a i nám doma chutnal moc. Nejlepší řemeslný chleba? Zkuste právě ten z GAB Bakery!
Chleba si můžete koupit také žitný, také vynikající!
Velmi zajímavý je jejich voňavý „fougasse“ – chléb z oblasti Provence. Je s bylinkami a s maldonskou solí – třeba k pivu, vínu jej můžete jíst i samotný!
Lákat vás budou od pohledu určitě i sladké dobroty, třeba financiere z mandlové mouky, s bílky a citronovým curd.
Nebo „pain au chocolate“ – ten mohu i za sebe doporučit.
Vše je zde čerstvé, peče se každý den – a každý den se zboží obvykle i vyprodá.
Mimochodem, v pekařství GAB se snaží fungovat i v rámci udržitelnosti, hledí na minimální produkci odpadu, snaží se i o ekologické balení, nepoužívají plastové sáčky…
Zkrátka – GAB Bakery musíte poznat. V Čejkovicích i v okolí je krásně – návštěvu pekařství můžete spojit i s poznáváním zdejších sklípků, vinařství… Udělejte si výlet, stojí to za to!
Řemeslné pekařství GAB Bakery najdete v Čejkovicích, v areálu vinařství Škrobák, na adrese Příhon 942.
ODKAZ: GAB BAKERY / web
ODKAZ: GAB BAKERY / facebook
ODKAZ: GAB BAKERY / instagram