Pilotem v Brně! Zážitek, co prostě chceš! :)

V Brně je celá řada zajímavostí, které prostě musíte znát! Jednou z nich je i to, že si tu můžete vyzkoušet, jaké to je „být pilot“! Opravdu, můžete sedět ve skutečném kokpitu letadla a proletíte se v Boeingu 737MAX a dokonce, v nadzvukové stíhačce F-16! Takový zážitek nebývá na programu běžného dne – ovšem v Brně si jej můžete bez problému dopřát. Kde? V simulátorovém centru BUĎ PILOT na Úvoze! Sama jsem se zde „proletěla“ a bylo to fakt NĚCO! Zajímá vás víc? Čtěte! ;)

Musím říct, že letadla a všechno kolem mě až fascinuje, i když je až paradoxem, že mám z létání celkem strach. :) Jako pro laika je pro mě téměř nepochopitelné, jak se něco, jako tak obrovský stroj, může vznést do vzduchu! Obdivuji piloty a technickou vyspělost letadel – zkrátka, ohromně mě to zajímá.

A jak dobře vím, i pro mnoho lidí je let letadlem velký zážitek – který ovšem není denodenní záležitostí. Ovšem – v Brně si můžete do letadla – a dokonce přímo do kokpitu – sednout kdykoliv se vám zachce!

Od loňského roku je totiž na Úvoze nové simulátoré centrum BUĎ PILOT!
 “Proletět” se tu můžete totiž buď v Boeingu 737MAX a dokonce, v nadzvukové stíhačce F-16!

Já jsem si tu vyzkoušela oba typy letadel a řeknu vám, byl to úžasný zážitek, na který opravdu moc ráda vzpomínám.

Věřte, v případu obou typů letadel je pilotování naprosto o něčem jiném. Zatímco Boeing 737MAX, jakožto ohromné, dopravní letadlo, reaguje zcela odlišně, pomalu, tak ve stíhačce F-16, která se využívá i v bojových misích, jsou reakce a chování letadla opravdu rychlé. Zkrátka, musíte to zažít, abyste pochopili… :)

Zážitek z “letu” je i v případě simulátoru naprosto věrohodný, v podstatě i váš mozek vás přesvědčuje o tom, že jste velice vysoko – i když se kokpit sám o sobě nehýbe, tak díky vizualizaci máte skutečně pocit, že letíte. Vizualizace je ve 3x FullHD rozlišení promítaná na válcovou projekční plochu se zorným úhlem 220 stupňů. V databázi se můžete proletět z letišť celého světa.

Zajímavostí také je, že si lze zkusit přistát, nebo vzlétnout i z takových letišť, která mají samy o sobě ztížené podmínky pro piloty – třeba letiště v Innsbrucku, které je obklopeno vysokými horami – piloti tomu musí přizpůsobit i směr letu. Za pozornost stojí i letiště s kratšími drahami – třeba letiště v Madeiře, nebo známé letiště na ostrově San Maarten, kde se na přistávací dráhů přistává opravdu v těsné blízkosti nad pláží.

Simulátor vám může nasimulovat i nejrůznější počasí, což je také jedinečná zkušenost. Letět tak lze během deště, sněžení, nebo dokonce i za bouřky. Pochopíte tak chování letadla a co je skvělé, tak pokud máte třeba z létání strach, kvůli špatnému počasí – tak i taková zkušenost, v simulátoru a s přítomností opravdového pilota vám pomůže vaše obavy vyvrátit. ;)

Druhým letadlem, kterým se zde můžete “proletět”, je stíhačka F-16.  Jedná se o simulátor, kde je možné simulovat všechny systémy tohoto letounu, kromě volného létání si můžete vyzkoušet také bojové mise. Můžete střílet z kanonu, používat rakety, nebo bomby proti vzdušným i pozemním protivníkům a cílům.

Mimochodem, simulátorové centrum BUĎ PILOT nabízí také dárkové poukazy – můžete vybrat buď konkrétní letecký program, nebo volný poukaz – kdy si obdarovaný vybere takový program, který ho nejvíc zaujal. Poukazy jsou v hodnotě od 500,- do 3.000,-, dostupné tedy pro každého. Za mě tip na absolutně skvělý dárek, co říkáte? :)

Simulátorové centum BUĎ PILOT najdete v Brně, na adrese Úvoz 447/120.

Na více fotek mrkněte do fotogalerie!

ODKAZ: BUĎ PILOT / web
ODKAZ: BUĎ PILOT / facebook